Ilie Poenaru după un meci al lui Gaz Metan / Foto; Sport Pictures

Gaz Metan e ameninţată cu penalizare de 6 puncte dacă nu achită urgent 70.000 de euro. Cui trebuie plătiţi banii

articol scris de Digi Sport
14.02.2022, 11:07
  • Fotbal: Cehia - Macedonia de Nord, luni, 19:00, DGS 1

  • Fotbal: Olanda - Islanda, luni, 21:45, DGS 1

Gaz Metan se afundă pe zi ce trece, iar falimentul chiar pare să bată la uşă. În loc să se rezolve, problemele la clubul din Mediaş se adună, iar depunctarea dictată acum trei zile poate fi urmată de încă una, mult mai drastică, pe 17 februarie.

Echipei Gaz Metan Mediaş i-au fost luate două puncte pe 11 februarie din cauza datoriei de 110.000 de euro la Ronaldo Deaconu, după ce fotbalistul, plecat între timp de la echipă, nu a luat niciun ban de la Gaz Metan în acest sezon.

Gaz Metan Mediaş riscă o penalizare de şase puncte

Pe 17 februarie, echipa are termen să achite datorii de circa 70.000 de euro către Mihai Teja, Mircea Diaconescu și Eusebiu Tudor, fostul staff al echipei. În cazul, foarte probabil, în care nu se vor achita banii, clubul va pierde alte şase puncte, câte două pentru fiecare fost colaborator neplătit.

În acest moment, echipa are 24 de puncte, din care se scade penalizarea dictată acum trei zile, plus scăderea de şase puncte dacă nu se achită sumele, aşa că echipa ar putea ajunge să mai aibă doar 16 puncte!

Fără penalizări, Gazul ar avea 24 de puncte şi s-ar fi aflat la 11 puncte de primul loc retrogradabil, pe care se află Dinamo, 13 puncte.

"Acordă termen în data de 23.02.2022, ora 15.00, dată la care debitorul ACS Gaz Metan Mediaș să prezinte dovada plății față de creditorul Diaconescu Mircea/ Teja Mihai/ Tudor Eusebiu conform Hotărârii nr. 635/CD/04.11.2021 rămasă definitivă prin nerecurare pentru a evita interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și depunctarea”, a fost comunicatul FRF pentru fiecare dintre cele spețe. Termenul se încheie pe 17, dar comisia se întruneşte pe 23 februarie.

Gaz Metan Mediaş riscă însă mult mai mult decât o retrogradare, riscă falimentul!

Marţi, pe 15 februarie 2022, Instanţa va judeca apelul ANAF depus după ieşirea clubului Gaz Metan Mediaş din insolvenţă, pe 8 iulie 2020, după patru ani de aşteptare.

Dacă echipa va fi nevoită să reintre în reorganizare, toate aceste datorii vor fi considerate curente.

Şi cum un club nu are voie să aibă datorii curente în insolvenţă, cei care au bani de luat pot cere direct falimentul clubului!

Deaconu a vorbit despre cum sunt minţiţi jucătorii la Gaz Metan Mediaş

Ni s-au promis foarte multe lucruri de așa-zișii salvatori ai echipei, dar nu s-a întâmplat nimic. Eu sunt neplătit din august 2020, ultimul salariu l-am luat pe iulie și acela nu a fost întreg că au zis că n-au o mie de euro.

Miercuri m-a sunat cineva din club și mi-a zis să amân procesul. Se încearcă intrarea în insolvență. Am înțeles că Yuri a fost vândut la CFR, primăria a promis niște bani, la fel și Romgazul, care promite de multe luni.

Am fost să mă pregătesc cu Steaua, sunt niște condiții senzaționale. Voi semna în Asia, dar durează, pentru că sunt niște proceduri mai speciale. În China voi merge”, a declarat Ronaldo Deaconu, la Digi Sport Special.

AFAN a reacţionat şi cere intervenţia urgentă a FRF şi a LPF

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) a remis un comunicat de presă, duminică, în care solicită FRF şi LPF realizarea unui cadru regulamentar care să-i apere pe jucători de astfel de situaţii grave.

"AFAN a fost permanent în contact și este și acum alături de fotbaliștii de la Gaz Metan Mediaș într-un moment dificil pentru ei, așa cum apără permanent drepturile tuturor fotbaliștilor din România. Dar, din păcate, și în cazul Gaz Metan Mediaș, ca în multe alte situații anterioare, loialitatea fotbaliștilor a fost răsplătită de către conducătorii și/sau finanțatorii clubului cu minciuni, datorii și promisiuni neonorate.

Există soluții, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, dar e necesară implicarea și dorința tuturor părților pentru a obține rezultate. Recomandăm încă o dată tuturor fotbaliștilor să folosească, imediat după apariția problemelor, toate pârghiile legale pe care le au la dispoziție.

Doar reclamând, prin memorii depuse cât mai repede, chiar și în prima zi de întârziere a plăților datorate de către cluburi, pot atrage atenția și își pot obține cât mai rapid drepturile. Nu așteptați până în ultima clipă, încetați să mai credeți minciunile unor conducători!

Precizăm din nou că memoriile pot avea în vedere atât ca jucătorii să devină liberi, cât și doar achitarea datoriilor restante. Depunerea de memorii cât mai rapid este cu atât mai importantă cu cât practica ultimilor ani în fotbalul românesc a fost intrarea în insolvență sau chiar falimentul cluburilor, caz în care recuperarea datoriilor devine foarte dificilă sau chiar imposibilă.

AFAN este în continuare alături de fotbaliști și la doar un pas distanță. Nu ezitați să ne contactați pentru orice situație în care putem fi de ajutor! Sperăm că măcar acum, în ceasul al 13-lea, se vor lua măsurile necesare de către toate părțile implicate pentru stoparea mizeriei. Domnilor conducători, scoateți capul din nisip, ieșiți din hibernare înainte ca fotbalul nostru să moară!", se arată, între altele, în comunicatul AFAN.

Etichete: ronaldo deaconu , insolventa gaz metan medias , datorii teja


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Joe Biden avertizează că întreaga Europă e în pericol: Putin nu se va opri la Ucraina

Președintele american Joe Biden a avertizat că Rusia nu se va opri la Ucraina dacă va câștiga războiul și că în realitate întreaga Europă este amenințată de Vladimir Putin, relatează Kyiv Independent. El a declarat sâmbătă, în timpul unei întâlniri cu omologul său francez, Emmanuel Macron, că „SUA sunt puternice și vor fi alături de Ucraina”. 

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

I-au spus ADIO lui Florinel Coman: 11.000.000 € + bonusuri! ”Jucătorul e așteptat să facă vizita medicală”

O sportivă din România, dată jos din mașină în mijlocul străzii: ”Am spus `NU`”

Video România - Serbia 1-1 (9-10 d.l.p). ”Tricolorii”, eșec dramatic în finala Campionatului European de Minifotbal

Îl recunoști? A fost 10 ani sub contract cu FCSB. ”Gigi Becali mi-a dat 50.000 de dolari. Eram șmecher”

Ce gafă: Ianis Hagi, pe lista starurilor ”care ratează EURO 2024”! Reacțiile au apărut imediat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv FCSB, în fața loviturii verii! ”Ar fi o mișcare foarte bună! E un lider”

Foto Au promovat după 76 de ani! ”S-au întors”

Exclusiv Verdict clar! Ilie Dumitrescu a văzut dubla mutare pregătită de Hagi pe piața transferurilor și nu a stat pe gânduri

Cel mai curtat fotbalist român: e dorit în Serie A și La Liga! Cluburile care au făcut deja oferte concrete

Citeşte şi

Exclusiv ”Urât”. Marius Lăcătuș nu l-a menajat pe fotbalistul care s-a simțit ”fileu” sub comanda lui Gică Hagi la Farul

Ronaldo Deaconu a rupt tăcerea, după despărțirea de Farul. Ce i-a reproșat lui Gică Hagi

PEROZCum l-ar fi testat Letizia pe regele Felipe înainte de a începe aventura cu fostul cumnat:„A fost o strategie!”

FILM NOWA fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce mai are încape într-un cărucior de cumpărături

Edi Iordănescu, ședință secretă de două ore înainte de EURO 2024! S-a aflat pericolul numărul 1 de la turneul final citeşte ştirea pe Prosport.ro

Formula 1: calificări incredibile la Montreal. O singură dată s-a mai întâmplat așa ceva, pe vremea lui Schumacher și Villeneuve citeşte ştirea pe ziare.com

Ea este Miss Alabama 2024. Ce reacție a avut când a fost criticată că nu duce un stil de viață sănătos citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Rod Stewart, poză de colecție alături de moștenitorii săi, la nunta fiului de 29 de ani. Artistul britanic are 8 copii cu 5 femei

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Rod Stewart, poză de colecție alături de moștenitorii săi, la nunta fiului de 29 de ani. Artistul britanic are 8 copii cu 5 femei

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”