Gheorghe Hagi, la o conferință de presă / Foto: Captură Youtube @FARUL CONSTANTA TV

Gheorghe Hagi, discurs-manifest despre fotbalul românesc: a semnalat marea problemă a jucătorilor și a făcut un apel

articol scris de Digi Sport
12.02.2022, 23:50
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Farul Constanța a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 3-0, în etapa cu numărul 26 din Liga 1, iar, la conferința de presă care a succedat partida, Gheorghe Hagi a avut un nou discurs manifest în ceea ce privește fotbalul din România și problemele acestuia.

Gheorghe Hagi, discurs-manifest despre fotbalul românesc! Care este marea problemă a jucătorilor români

”Regele” a punctat aspectele care pot fi îmbunătățite în ceea ce privește fotbalul, dar a vorbit și despre problemele prezente la nivel administrativ în sportul din România.

Gheorghe Hagi este de părere că principala cauză pentru care fotbalul românesc se află într-o situație delicată nu este legată de fizicul jucătorilor, ci, mai degrabă, de incapabilitatea acestora de a se adapta la ritmul de joc al fotbalului european.

Ritmul și intensitatea contează cel mai mult. Ritmul contează cel mai mult. România este depășită de ritmul jocului, adică ofensiv. Nu știm să jucăm ofensiv. Defensiv înseamnă intensitate, pentru că mă duc și mă lupt cu tine. Ofensiv trebuie să știu să joc fotbalul. La ritm suntem depășiți, nu la intensitate.

Fotbalul este o geometrie în spațiu. Pentru cine nu știe geometrie, e greu să joace fotbal. Dacă nu ești rapid la informație și distribuție, e greu să joci fotbal. Ești depășit de orice, ajungi cu o secundă în urmă în fiecare zi. Asta e buba fotbalului românesc, ritmul jocului, nu fizicul! Vă spune Hagi! Nu contează mușchii ăia arătați prin ziare. La 18-19 ani, nu poți să faci asta, o ai la 23, 24, 25 de ani.

Trebuie să lași creșterea biologică, nu poți accelera nimic. Când accelerezi, se întâmplă altele. Fiecare persoană e diferită, trebuie tratată individual. Ce, eu am avut mușchi? Scuzați-mă! Am fost și eu normal. Credeți că s-a schimbat vreodată rolul decarului sau al fundașului dreapta? Eu cred că nu.

A evoluat un singur lucru: ritmul jocului. Intensitatea era mai mare în '70, '80. Ce-ți dădeau ăia la gioale! Atunci era intensitate, te mâncau ăia. Și acum? D-aia se ciocnesc, se lovesc și se accidentează. Pentru că ritmul e mult mai mare. Trebuie să ai stofă, să ai tehnică, informare, distribuție. Unde o iau și cum o dau. Asta vorbesc eu cu jucătorii. Eu le antrenez mintea, nu corpul.

Niciodată România nu va putea să ajungă în vârf mai mult decât noi până când n-o să învețe să joace fotbal. Dacă te duci pe conceptul nordic, niciodată, dar niciodată nu o să ajungem la Europene sau Mondiale. Pentru că ADN-ul nostru nu e nordic.

Românul este creativ, este latin. Și avem un avantaj mare, poate cel mai mare din Europa - naționalizarea, avem de toate națiile. Ai toate culturile, ai și jucător neamț, ai și turc, machidon, oltean adevărat, ai de toate! Și toți suntem români.

Trebuie să jucăm fotbal, ăsta e conceptul bun, cu o singură strategie, altfel nu ajungi niciodată cel mai bun. Eu nu cred că există alt proiect în România. Nu ne-ați depășit pe noi și trebuie să ne depășiți, așa cum noi i-am depășit pe cei din '70.

Cum au făcut cei de la U21, tot români au fost și au dat patru croaților, patru englezilor, n-au luat gol cu Franța, i-au luat la rând pe toți. Dar pentru a avea succes mare, trebuie să-l planifici”, a spus Gheorghe Hagi la conferința de presă.

Gică Hagi a făcut apel la autorități și multinaționale pentru dezvoltarea fotbalului din România

După ce a spus cum vede lucrurile în ceea ce privește fotbalul românesc și unde ar trebui să evolueze jucătorii români, Gheorghe Hagi a vorbit și despre partea administrativă a sportului.

Hagi a făcut un apel la autorități și la multinaționalele din România pentru dezvoltarea sportului românesc.

Domnilor, Guvernul, cei din politică, susțineți fotbalul, sportul, cum susțin cei de afară. Trebuie bugete, așa cum orice multinațională are. Am spus de tehnic, acum spun de administrativ, bugete.

Facilități pentru sport se cheamă. De cine trebuie făcute? De multinaționale! Angrenați multinaționalele în sport! Suntem privați. În '90 ne-am privatizat. Multinaționalele să vină să susțină. Produc bani cu nemiluita în România, miliarde. Cum se susține?

Primăriile, consiliile să facă infrastructură, străzi, parcuri, spitale, terenuri de fotbal și să vedeți cum înflorește România. N-o să mai fie totul gri, negru. De asta a ajuns Dinamo cum a ajuns, aici e problema mare.

Într-un campionat normal există formatori, există bază, piramida care trebuie să formeze și cluburi care să-și dorească performanța. România își dorește să iasă în Europa?

Dragilor, vă mai doriți sau o lăsați moale? Unde sunt echipele mari, cu bugete de 20-30 de milioane? Cum să plătim jucătorii, unde să-i găsim? Îți fug ăia în trei secunde, abia așteptăm să-i vindem. Românul ce face? Mai construim ceva, mai clădim ceva?”, a completat Hagi.

Etichete: liga 1 , gheorghe hagi , romania , farul


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

Adio, EURO? Internaționalul cu 25 de selecții are șanse mici să mai fie convocat de Edi Iordănescu

Alibec se antrenează deja cu Farul! Are ofertă și de la FCSB

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină