Gheorghe Hagi a jucat la rivalele Real Madrid și Barcelona/ Foto: Getty Images

Gică Hagi știe cine ar putea ajunge la Real Madrid la 30 de ani după el: "Acum fac și eu ca Dan Petrescu!"

28.06.2020, 08:00
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Gheorghe Hagi a fost extrem de supărat după ce echipa sa, Viitorul, a scăpat printre degete victoria pe terenul lui Sepsi, dar zâmbetul i-a revenit pe buze când a aflat că se împlinesc 30 de ani de la transferul lui la Real Madrid.  

"Sunt fericit când aud asta, a fost o onoare pentru mine să vină preşedintele unui imens club la Bucureşti. Am jucat la Real, am ajuns şi la Barcelona, datorită lor sunt mai bun.

Fac şi eu ca Dan Petrescu - ce bătrân sunt! Trec anii, important e că rămâne ceva în urma noastră. Oricum am mai uitat acum de supărare," a declarat Hagi. 

"Regele" este optimist - este convins că nu va fi ultimul fotbalist român care va ajunge la galactici.  

"Eu cred în generaţia Under 21, în jucătorii care au jucat o semifinală la Campionatul European, cred că mulţi dintre ei vor mai ajunge acolo," a adăugat Gică Hagi.   

30 de ani de la transferul lui Gică Hagi la Real Madrid! Cum a fost convins să semneze

Pe 27 iunie 2020 s-au împlinit 30 de ani din momentul unuia dintre cele mai importante transferuri din istoria fotbalului românesc, mutarea lui Gheorghe Hagi de la Steaua la Real Madrid.

După patru ani în care a avut evoluții solide în tricoul ”roș-albastru”, cu care a câștigat Supercupa Europei, 1-0 cu Dinamo Kiev, în care a marcat golul decisiv, și a bifat o finală a Cupei Campionilor, pierdută 0-4 cu Milan, Real Madrid plătea 4.300.000 de euro, sumă considerabilă pentru acea perioadă, în schimbul transferului lui Gheorghe Hagi.

Gheorghe Hagi a refuzat AC Milan

Gheorghe Hagi era, la începutul anilor '90, unul dintre cei mai doriți fotbaliști de pe continent, motiv pentru care, alături de Real Madrid, pentru semnătura sa s-au mai bătut alți coloși ai fotbalului, precum AC Milan.

Actualul manager de la Viitorul a dezvăluit că a fost flatat de interesul celor de la Milan, unde l-ar fi înlocuit pe Ruud Gullit, accidentat, dar a fost convins să aleagă Real Madrid după ce Ramon Mendoza, președintele de atunci al clubului, s-a deplasat special la București pentru a rezolva transferul.

Nu ascund că interesul lui Arrigo Sacchi pentru mine mi-a mângâiat orgoliul, faptul că el s-a gândit să mă facă să joc în acea echipă de fenomene, dar totul a eșuat. Cineva de la Milan a venit la București, dar nu era o figură de prim rang, în timp ce de la Real Madrid a venit chiar președintele, Ramon Mendoza, care mi-a spus clar de la început că Real Madrid mă vrea.

N-a fost o alegere ușoară. Eram un decar important pentru lumea fotbalului, mă voiau și din Anglia, din Germania, dar cel mai mult a contat faptul că președintele Realului a venit în România pentru a mă convinge”, recunoștea Gheorghe Hagi, pentru Corriere dello Sport.

Gheorghe Hagi avea să joace două sezoane la Real Madrid, până în 1992, reușind să marcheze de 19 ori în cele 80 de apariții. După plecarea din Madrid, Hagi a ajuns la Brescia, dar la o distanță de doi ani revenea în Spania, la Barcelona. 

Etichete: gheorghe hagi , nationala u21 romania , gheorghe hagi real madrid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Țara care își mută capitala pentru că actuala se scufundă în mare. Pentru asta, se construiește un oraș de la zero

Indonezia se pregătește să își mute capitala din Jakarta în Nusantara, aflat încă în construcție. Noul oraș va costa 35 de miliarde de dolari și nu va fi finalizat până în 2045. Decizia a fost luată din cauza crizei climatice, deoarece Jakarta se scufundă ușor-ușor în mare, scrie Business Insider.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Conducerea Farului a reacționat, după ce a aflat de planurile lui Gigi Becali

Exclusiv Suprinzător! Anunțul lui Gigi Becali despre jucătorul de la FCSB căruia ”îi plătește salariul degeaba de 3 ani”

Video S-a terminat! Cea mai în formă jucătoare din lume a fost învinsă, după o serie de vis

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Citeşte şi

Gică Hagi și Gigi Becali, în cursă pentru același jucător! "Regele" a făcut anunțul în direct

Video Surpriză! Gheorghe Hagi nici nu vrea să audă: ce a spus despre ”bijuteria” de 76.000.000€ de la Constanța

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cea mai grasă pisică a trecut printr-o transformare uluitoare. A slăbit peste șase kilograme, iar acum se bucură de o viață normală