Gigi Becali, patron FCSB / Foto: Sport Pictures

Gigi Becali, contrazis de un medic infecționist: ”Cineva asimptomatic nu ar avea probleme”

articol scris de Digi Sport
15.10.2021, 16:07
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Adrian Marinescu, medic infecționist și directorul medical de la Matei Balș, a comentat pe marginea necesității schimbării protocolului medical din Liga 1.

Gigi Becali, contrazis de un medic infecționist: ”Cineva asimptomatic nu ar avea probleme”

Fotbalul românesc se află într-o criză generată de pandemia de coronavirus. La FCSB a izbucnit un focar, iar o parte dintre jucători, antrenorul Edi Iordănescu și staff-ul său au fost depistați pozitiv.

Adrian Marinescu, directorul medical al spitalului Matei Balș, a intervenit telefonic la emisiunea Liga Digisport unde a vorbit despre vaccin și despre felul în care fotbaliștii pot fi afectați de coronavirus.

Testele rapide pot fi orientative în momentul când vorbim despre cineva cu simptome. Dacă cel vaccinat este pozitiv și este asimptomatic, testul va ieși fals negativ. E un aspect de la care trebuie să plecăm, dar cu siguranță mă orientează. Sigur că este utilă. Sportivii interacționează destul de mult. Se întâmplă și în afara terenului, la vestiare. Nu poartă mască. Sunt niște lucruri pe care trebuie să le gândim ca fiind total diferite față de alte categorii profesionale.

E clar că la testarea la două săptămâni, capacitatea de a mă orienta e limitată. Pot fi infectat și dacă am făcut un test PCR acum 72 de ore. Mă pot infecta imediat după sau poate fi într-o perioadă de incubație. E altceva dacă ne testăm la un interval de timp mai redus și mai ales dacă vorbim despre un test PCR.

Nu aș spune acest lucru (n.red. dacă se pot întâmpla tragedii în cazul jucătorilor asimptomatici). Când ești asimptomatic, ar trebui să fii fără nicio problemă, cel puțin la acel moment. Cineva asimptomatic în momentul în care intră pe teren nu ar avea probleme, dar poate fi asimptomatic la început și apoi poate apărea o simptomatologie. Trebuie să fim atenți înaintea meciului, dacă sportivul are febră sau alte simptome, pentru că, din acel moment, este simptomatic.

A fost evident că nu se poate desfășura o activitate fizică intensă cu mască. S-a discutat de la început. Pe de altă parte, suntem într-o perioadă complicată. Cred că toată lumea trebuie să plece de la ideea că riscul de infectare rămâne, chiar dacă vorbim despre persoane sănătoase care în teorie ar face o formă ușoară.

Depinde de forma de boală. Reprezintă o problemă reală. Dacă un sportiv face o formă medie, va fi un interval de timp în care desfășurarea activității sportive va fi restricționată. Cel care a trecut prin boală și a fost spitalizat, își va putea desfășura activitatea în lunile care urmează.

Sportivii au nevoie să fie în cea mai bună formă. Să ai o perioadă de 3 luni sau 6 luni în care să nu îți desfășori activitatea este o problemă”, a declarat Adrian Marinescu la Liga Digisport.

Etichete: liga 1 , teste , gigi becali , fcsb , coronavirus , covid , medic infecționist


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Jucătorii FCSB se vor umple de bani dacă ajung în grupele Champions League. Cine are cea mai mare primă

Exclusiv Gigi Becali vrea să-l ajute pe nașul Gheorghe Hagi să câștige locul doi. Ce ”ordin” a dat patronul FCSB-ului

Foto Singura echipă din SuperLiga României care a felicitat-o pe FCSB

Citeşte şi

Galerie Foto FCSB a mutat petrecerea de titlu la baza din Berceni! Cum au fost primiți noii campioni ai României

Exclusiv Capitol închis! Gigi Becali a renunțat complet la transferul pe care îl anunța ca și făcut la FCSB

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”