Gigi Becali / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Gigi Becali nu e de acord cu Dan Șucu și i-a transmis un mesaj patronului de la Rapid

articol scris de Digi Sport
08.07.2022, 10:33
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Gigi Becali (64 de ani) a avut un mesaj pentru cel mai nou "membru" din fotbalul românesc, Dan Șucu, devenit proaspăt investitor la Rapid.

Patronul de la FCSB nu e de acord cu abordarea omului de afaceri și crede că banii publici sunt bineveniți în fotbalul din România.

Gigi Becali, mesaj pentru Dan Șucu

"Domnului Șucu vreau să-i transmit că dacă nu ne convine că nu e competitia dreaptă, atunci o să jucăm fotbal eu cu el, Rotaru, Mititelu și Iftime. Să zicem mersi ca bagă primăriile bani, ca să avem competiție.

Altfel nu aveam cu cine juca. La revedere. Are nevoie Pandele de fotbal? De ce să fie concurență neloială? Primesc bani din venituri proprii ale primăriilor. Au luat aprobarea în consiliul general pentru orașul lor și localitatea lor. Au voie să fie acționari la o societate comercială.

FCSB concurează cu niște echipe care sunt ale comunitățiii. Eu sunt privat, ei au o echipă și mă bat cu ei. Să zic mersi, că altfel era terminat fotbalul", a spus Gigi Becali la Liga Digisport.

Dan Șucu a continuat ”duelul” cu Sepsi: "Știi cât e impozitul local pentru un stadion de genul ăsta? Dacă l-ar plăti"

Invitat la Fotbal Club, omul de afaceri nu a uitat de "războiul" mai vechi cu cei de la Sepsi. Șucu l-a atacat pe omologul său, Laszlo Dioszegi, în urmă cu câteva luni, în legătură cu problema finanțării pe care o primește Sepsi din partea statului maghiar.

În plus, tot Guvernul Ungariei a finanțat construirea stadionului din Sfântu Gheorghe. În comparație, Șucu plătește chirie de 50.000 de euro pe meci pentru noul stadion Rapid, potrivit spuselor sale.

"Noi nu avem în patrimoniu așa ceva. Pe noi nu ne-a împroprietărit Guvernul țării noastre, sau al unei țări străine, cu un stadion. Ca pe Sepsi.

Hai să ne înțelegem puțin. Sepsi a spus că are un stadion de 27 de milioane de euro, 28 de milioane, 30, ceva de genul ăsta.

Știi cât e impozitul local pentru un stadion de genul ăsta? Dacă l-ar plăti. Spune-mi o sumă. E 1.8%. Din 30 de milioane, impozitul e de 500 și ceva de mii de euro pe an.

Ia întreabă-i dacă plătesc. Că legea spune că trebuie să plătească pentru așa ceva. Sau dacă au primit scutire de la primăria locală", a spus Dan Șucu, la Fotbal Club.

În momentul prezentării sale la Rapid, Dan Șucu s-a întrebat, retoric, și dacă echivalentul Curții de Conturi din Ungaria va interveni și va realiza o anchetă la Sepsi.

Dan Șucu: "E publicitate la comandă. Acolo nu există o logică economică. E o competiție distorsionată"

"Cred că este o publicitate la comandă, sunt absolut convins. E o comandă din altă parte și li se spune firmelor respective: te rog frumos, du-te și cumpără publicitate acolo.

Eu, ca să pot să vând publicitate pentru firme importante, ca să pot să le aduc înapoi în fotbal - bănci, firme de asigurare - ca să pot să facturez câte 50.000 de euro acolo, 80.000 de euro dincolo, 100.000, mie îmi trebuie căte 20-30 de clienți. Ei obțin de la un singur client același lucru.

Din punctul meu de vedere, sunt foarte mulți bani acolo, care nu au o logică economică și neavând logică economică, este foarte greu de intrat în competiție cu dânșii.

Având bani foarte mulți, își permit să plătească salarii mari către jucători și nouă ne este greu să intrăm în competiție cu dânșii. Sigur că vom reuși, dar e greu. Dar eu consider că este o competiție distorsionată", a mai precizat Șucu.

Dioszegi i-a dat replica lui Șucu în luna mai, imediat după acele acuze. El a spus câți bani a primit Sepsi de la Guvernul Ungariei

La acel moment, Laszlo Dioszegi a spus că e normal ca Sepsi să aibă sponsori două companii din Ungaria, caz în care, de asemenea, Dan Șucu a avut un semn de întrebare în privința beneficiilor pe care respectivele societăți le au.

”Nu știu de unde a scos Șucu acest lucru și de ce consideră că nu poate fi sponsorizată o echipă sau nu se pot face contracte de sponsorizare. El a spus că Rapidul va avea buget de 7 milioane, iar anul următor, de 14 milioane. Păi, de unde vin banii, dacă nu din sponsorizări? Sunt niște aiureli.

A vorbit în necunoștință de cauză, nu cred că a vorbit cu răutate. El a intrat acum în fotbal, știu că e patron la o firmă de mobilă. Eu știu că și Rapid, dacă vrea să aibă un buget, trebuie să aibă contract de sponsorizare.

La noi, banii au venit pentru infrastructură. Dacă ne uităm în România, toate stadioanele sunt făcute din bani publici. Dacă e statul român, maghiar sau turc, nu cred că e vreo problemă, dacă sunt plătite taxe. Noi plătim două milioane taxe, 16% impozit pentru orice ban care intră.

Noi am primit bani pentru construirea stadionului, primim și pentru Academie. Nu vine o sumă așa mare anual, de 3 milioane și ceva. Am primit 700.000 de euro anul trecut, pentru Academie”, a declarat Laszlo Dioszegi, la Liga Digisport.

Etichete: rapid , gigi becali , fcsb , dan sucu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția celor de la ”U” Cluj, după ce Gigi Becali a anunțat că-l vrea pe Alex Chipciu la FCSB

Klopp nu s-a mai abținut: cum l-a numit pe Courtois, la doi ani de la finala Real - Liverpool

Verdict dur pentru Simona Halep, după ce nu a fost invitată la Roland Garros. ”Exemplul” Maria Sharapova

Ronald Gavril şi Flavius Biea au cucerit centurile WBC Latino, la Craiova!

Citeşte şi

Ioan Ovidiu Sabău a rupt tăcerea, după ce Gigi Becali a anunțat că-l vrea pe Alex Chipciu la FCSB

Anunțul făcut de Florin Tănase, după ce a fost întrebat dacă semnează cu FCSB

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”