Ianis Zicu, în duel cu Sorin Ghionea, în meciul Parma - FCSB, din 2004 / Foto: Sport Pictures

Ianis Zicu, fotbalist ajuns la Parma la 20 de ani, îi prevede un viitor strălucit lui Dennis Man: ”Calități de top 50 mondial”

articol scris de Digi Sport
30.01.2021, 18:44
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Dennis Man a reușit să facă pasul, la 22 de ani, de la FCSB într-un campionat de top al Europei, Serie A, unde a semnat cu Parma.

Un traseu similar, la o vârstă asemănătoare, a avut și Ianis Zicu, care a semnat cu Inter și, la câteva zile distanță, a fost împrumutat la Parma, în 2003, când avea 20 de ani.

Ianis Zicu, ajuns în Serie A la o vârstă fragedă, sfaturi pentru Dennis Man

Ianis Zicu, în prezent antrenor la Farul, consideră că Dennis Man are toate calitățile necesare pentru a se impune la Parma, dar recunoaște că va avea nevoie de o perioadă de adaptare, care va trebui să fie cât mai scurtă, mai ales pentru că echipa antrenată de Roberto D'Aversa luptă pentru salvarea de la retrogradare.

Mă bucur pentru Dennis, că a reușit să plece într-un campionat puternic și la un club de tradiție din fotbalul european. Sper să ajungă la fel de iubit ca Adi Mutu, cu toată că o să fie greu. Fotbalul italian este dificil, aici mă refer la ritm, la intensitate și la spații de joc.

Orașul este frumos, oamenii sunt calzi și îți oferă tot sprijinul de care ai nevoie, cu siguranță o să aibă condițiile să reușească. Este important ca în acest an să scape cât mai repede de emoțiile retrogradării, ca mai apoi să aibă un sezon mai bun.

Îi urez succes și să fie sănătos, pentru că are calități tehnice și viziune în teren precum un fotbal de top 50 mondial”, a declarat Ianis Zicu, în cadrul unui interviu acordat pentru blogul lui Narcis Răducan.

Ianis Zicu a recunoscut și impactul pe care l-a avut, la 20 de ani, venind din România, contactul cu fotbalul italian: ”A fost dificil pentru că nu știam nimic tactic, iar forța lor era mult peste ce nivel aveam eu. Mă bucur că am avut șansa să fiu coleg cu mulți jucători mari, chiar și cu un câștigător al Balonului de Aur, Fabio Cannavaro, de la care am învățat multe detalii fotbalistice și umane. Dacă aș fi ajuns din nou la 24 de ani în Italia și nu aș fi fost operat de atâtea ori la genunchi, sunt sigur că aș fi făcut meciuri mult mai bune”.

Dennis Man, pentru care FCSB a încasat 13.000.000 de euro, sumă record pentru Liga 1, a semnat cu Parma un contract valabil patru ani și jumătate și ar putea debuta duminică, de la 19:00, în direct la Digi Sport 3, în duelul cu Napoli.

Etichete: ianis zicu , dennis man , dennis man parma , transfer dennis man parma


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv George Copos îl propune pe Mircea Lucescu la Rapid. ”E unic! L-aș aduce cu ochii închiși”

”Marea împăcare”. Paul Iacob s-a ținut de promisiune, după ce a fost la un pas de bătaie cu un suporter

Oficial Se încheie o eră! Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund, după 12 ani

Exclusiv ”A fost scandal, s-au luat la bătaie”. De ce i-a aruncat Iacob ghetele la gunoi lui Rrahmani

Citeşte şi

Exclusiv ”Cu siguranță nu va mai rămâne la Parma”. Care e ”prețul corect” al lui Dennis Man: ”Poate juca la orice echipă de top”

Cei de la Gazzetta dello Sport, ”vrăjiți” de Dennis Man! Topul în care românul e primul

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Mihai Mărgineanu a rămas șocat de ce a văzut în Vama Veche: "Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?" citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale