Ilie Dumitrescu i-a avertizat pe oficialii roș-albaștrilor despre problemele fizice cu care se confruntă jucătorii FCSB

Ilie Dumitrescu i-a avertizat de un an! FCSB nu știe să gestioneze accidentările! ”Lotul e subțire”

07.07.2019, 13:45
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Cu cinci zile înaintea debutului în Europa, contra celor de la Milsami Orhei (meciul se va disputa joi, 11 iulie 2019, de la ora 21:30, la Giurgiu, LIVE TEXT pe digisport.ro) și cu o săptămână înainte de startul unui nou sezon în Liga 1, FCSB se confruntă, din nou, cu probleme medicale extrem, de serioase.

În afara problemelor mai vechi, Marko Momcilovic, Alexandru Stan, Harlem Gnohere, roș-albaștrii s-au trezit acum că nu se vor putea baza o perioadă nici pe Olimpiu Moruțan (20 de ani). Mijlocașul, ”azvârlit” de Gigi Becali forțat în primul 11 pentru sezonul ce stă să înceapă, s-a accidentat la un antrenament și va fi indisponibil două luni! El a suferit o întindere la ligamentul genunchiului și va intra într-un program de recuperare.

Accidentarea lui Moruțan ridică mai multe semne de întrebare, legate de modul în care se pregătesc jucătorii FCSB-ului, mai ales că în ultimul an calendaristic au fost mai mulți jucători importanți, în frunte cu Mihai Pintilii, care au suferit diverse accidentări.

FCSB nu pare capabilă să scape de accidentări! ”Cum să apară leziuni fibrilare la început de sezon?”

Ilie Dumitrescu a tras un semnal de alarmă încă din startul sezonului precedent. ”Cum să apară leziuni fibrilare la început de sezon?”, spunea fostul mare fotbalist în septembrie 2018. Apoi, de mai multe ori, pe durata întregului sezon, a susținut ideea că FCSB are carențe mari la pregătirea fizică și a făcut mereu comparații cu perioada în care Thomas Neubert era preparator fizic.
Chiar și acum, în presezon, Ilie Dumitrescu și-a menținut teoria:

"O să dau exemplul ăsta, până când o să mă convingă cineva din fotbalul românesc că e mai bun decât Tommy Neubert. Să vedem, acum, cu Lupu, că se spunea că nu a fost lăsat. Acum va fi lăsat, să vedem cum se exprimă echipa după minutul 60. Atunci o să spun ’Jos pălăria, Marian Lupu”’.
Până atunci, o să rămână cu eticheta cel mai bun preparator fizic din România, dar fără rezultate", a spus Ilie Dumitrescu, la ”Digi Sport Special”, pe 12 iunie 2019.

Nu doar Ilie Dumitrescu a vorbit despre această problemă stringentă a roș-albaștrilor. Și Helmut Duckadam, președintele de onoare al clubului, a fost unul dintre cei care a tras mai multe semnale de alarmă pe aceeași temă. În sezonul trecut a oferit un exemplu elocvent chiar cu Moruțan, aflat acum iar la ”infirmerie”.

FCSB nu pare capabilă să scape de accidentări! Duckadam: ”Banca e cam slăbuță!”

După remiza de la Voluntari (2-2), prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, Duckadam a pus punctul pe i. ”Echipa a suferit din punct de vedere fizic!”. A fost atunci o fază care l-a avut în prim-plan, cum spuneam, pe Olimpiu Moruțan (19 ani). Introdus la pauză, în locul lui Mihai Roman, Moruțan a făcut semn către banca de rezerve, în minutul 89, că nu mai poate și că vrea să fie schimbat, asta în condițiile în care FCSB epuizase toate modificările încă din minutul 46.

”Eroul de la Sevilla” a ieșit și acum în față, înaintea noului sezon, și a spus că lotul FCSB nu mai este la fel de puternic precum în sezonul precedent.

Lotul este bun, dar e cam subțire. Chiar am vorbit și cu Bogdan Andone și i-am spus ’băi, suntem pe undeva, cum a fost Craiova. Avem un prim 11-13 foarte valoros, dar banca e cam slăbuță’. Noi, care am avut multe soluții”, a dezvăluit Duckadam, prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport.

Chestionat cum a reacționat Bogdan Andone, antrenorul vicecampioanei Ligii 1, fostul mare portar a replicat: ”El, ce să spună? Ăsta e lotul, el îl pregătește”, a mai spus Duckadam, la Digi Sport.

Roș-albaștrii suspină după Neubert

Performanţele roş-albaştrilor de acum 5 ani au fost în strânsă legătură cu aducerea în staff a lui Thomas Neubert, un specialist în pregătirea fizică. Neamţul a venit la Steaua împreună cu Laurențiu Reghecampf în 2012 și cei doi au reușit împreună să câștige două titluri consecutive cu roș-albaștrii. Germanul a adus în Liga 1 noi metode de pregătire prin care i-a pus la punct, din punct de vedere fizic, pe jucătorii Stelei.

După doi ani la Steaua, Reghecampf și Neubert au mers împreună în Arabia Saudită, unde i-au pregătit pentru o scurtă perioadă pe cei de la Al Hilal. După aventura din Arabia, cei doi i-au pregătit pentru câteva luni pe bulgarii de la Litex Lovech. Neubert a revenit la Steaua în decembrie 2015, odată cu Reghecampf, iar în iunie 2016 s-a despărţit de vicecampioana României şi a plecat în Bulgaria, la CSKA Sofia.

Şi fotbaliştii au fost "vrăjiţi" de modul în care germanul lucra. Dincolo de rezistenţa la efort, jucătorii au pus masă musculară, putând fi comparaţi din acest punct de vedere cu omologii lor din străinătate.

Etichete: gigi becali , ilie dumitrescu , olimpiu morutan , transferuri fcsb , accidentari fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Reacția presei din Ungaria, după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

I-a spus ”NU” FCSB-ului și acum e gata să meargă la CFR! Dan Petrescu îl cere insistent

Citeşte şi

Fotbalistul dorit de Gigi Becali ar fi perfect pentru FCSB: ”E top! Își poate arăta calitățile mai bine acolo”

Mircea Sandu, mesaj pentru Gigi Becali după ce FCSB a câștigat titlul: ”Chiar dacă s-a oferit la Liverpool, e greu”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”