Ilie Dumitrescu în studio-ul Fotbal Club / Foto: Captură Digi Sport

Video Exclusiv Ilie Dumitrescu și-a spus părerea despre Cătălin Cîrjan, după ce Rapid l-a transferat de la Arsenal

articol scris de Digi Sport
23.06.2023, 23:25
  • MEDIA: Digi Sport Special, luni, 18:00, DGS 1

  • MEDIA: Liga Digi Sport, luni, 14:30, DGS 1

Rapid l-a transferat pe Cătălin Cîrjan (20 de ani) în perioada de mercato a verii, sub formă de împrumut de la Arsenal

Deși juniorul "Tunarilor" încă nu a bifat niciun minut la nivel de seniori, acesta se bucură de o reputație foarte bună în fotbalul britanic. Întrebat ce crede despre mutarea făcută de giuleșteni, Ilie Dumitrescu (54 de ani) a avut un răspuns cât se poate de clar. 

Ilie Dumitrescu crede în potențialul lui Cătălin Cîrjan

Fostul internațional român este de părere că tânărul mijlocaș are potențial să se impună în echipa lui Adrian Mutu, în ciuda lipsei de experiență la seniori. 

"E foarte greu să joci în prima ligă din Spania fără niciun meci la seniori, nici măcar la echipa națională U21. De asta zic că nu cred în varianta asta cu Spania (n.r. Mikel Arteta i-ar fi spus lui Cîrjan că îi poate aranja un împrumut în La Liga).

Mă uitam pe lista de achiziții de la Rapid, iar Omar El Sawy și Cîrjan sunt jucători cu mare potențial, dar lista cuprinde și certitudini, care vor veni și vor intra direct în prima echipă, cum e Iulian Cristea", a spus Dumitrescu, la Fotbal Club. 

Rapid a oferit detaliile transferului lui Cătălin Cîrjan

Victor Angelescu, unul dintre cei doi acționari de la club, a dezmințit informația conform căreia Arsenal i-ar fi impus Rapidului să îl folosească în 75% din meciurile sezonului următor.

Mai mult, oficialul a oferit și alte detalii despre negocierile dintre cele două cluburi, mai puțin suma pentru care transferul poate deveni unul definitiv. 

"Am lucrat de vreo o lună și jumătate încoace la transfer. Sincer, a fost cel mai greu transfer de realizat, negocierile au durat foarte mult timp. Cu jucătorul și cu impresarul am avut discuții foarte bune, au ținut mult negocierile cu Arsenal, cum îi dau drumul, care sunt clauzele, etc.

Foarte important, am ținut foarte mult să avem o clauză de cumpărare, până la urmă s-a trecut o sumă în contract. E o sumă importantă, dar pe care am putea s-o plătim. Tocmai asta a făcut negocierile un pic mai lungi.

În principal, am vrut să obținem un împrumut cu opțiune de cumpărare. E peste un milion de euro, da. Nu pot să vă spun, e confidențial, e o sumă corectă. Normal că acum și el trebuie să arate că merită această sumă, noi îi vom oferi șansa.

Nu e adevărat, sunt multe clauze, dar nu e nimic obligatoriu (n.r. legat de numărul minutelor pe teren). Sunt mai multe clauze legate de bani, dacă îl pot aduce înapoi mai devreme. Pentru împrumut nu am plătit nimic, iar noi vom suporta salariul", a spus Angelescu, la Fotbal Club. 

Cine este Cătălin Cîrjan

Cătălin Cîrjan a fost purtătorul tricoului cu numărul 8 la Arsenal U23. Chiar dacă nu a debutat încă la prima echipă a ”Tunarilor”, tânărul s-a antrenat constant sub comanda lui Mikel Arteta și are o reputație foarte bună în fotbalul britanic.

  • 250.000 de euro este suma la care e evaluat Cătălin Cîrjan, conform Transfermarkt.
  • Două goluri în 19 meciuri a reușit românul în sezonul 2022/2023 din Premier League 2.

Etichete: ilie dumitrescu , catalin cirjan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Lecție de curaj de la un copil de 14 ani. Cu mâna fracturată, și-a salvat prietenul de la înec: „Mi-am dat ghipsul jos și am sărit”

Lecție de curaj oferită de un copil de 14 ani din Sibiu. Băiatul, cu mâna în ghips, și-a salvat prietenul de la înec.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Decizie scandaloasă în Rusia, înainte de primul meci al României la EURO! Ucrainenii au reacționat imediat

Decizia luată de UEFA în cazul lui Istvan Kovacs, la două zile după startul EURO 2024

Au promovat după 16 ani! ”Atmosferă sud-americană” în cel mai mare oraș din România care nu a avut echipă în Liga 1

”Adevărata luptă a rușinii”: imagini reprobabile! Prima dispută din România dintre un bărbat și o femeie, KO după NOUĂ secunde

Ce nebunie! Echipa calificată deja în optimile EURO 2024, după doar un meci? ”Una dintre favoritele clare”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Cum ar putea arăta primul 11 al României la meciul cu Ucraina de la EURO 2024! E posibilă o mare surpriză

ADIO, Real Madrid! Jucătorul a anunțat despărțirea: ”A venit momentul să ne luăm rămas-bun”

Exclusiv Notele după Serbia - Anglia 0-1! Ce a spus Ilie Dumitrescu la finalul meciului de la Gelsenkirchen: ”M-a impresionat”

A scris istorie la EURO 2024! Nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii 44 de ani: ”A dus recordul la un alt nivel”

Citeşte şi

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ce achiziții a făcut Gigi Becali și a tras concluzia: ”Le lipsește un astfel de jucător”

Exclusiv ”A fost o problemă cu Bergodi?”. Replica lui Cîrjan, după ce a plecat de la Rapid și a semnat cu Dinamo

PEROZ"La naiba! De ce ești tânăr?". Sienna Miller, despre iubirea cu partenerul cu 15 ani mai mic, în care nici ea nu credea

FILM NOWBlonda despre care Kevin Costner spune că e o "frumusețe incontestabilă" și "o mare actriță". Cum i-a întors ea complimentele

Surpriză în atacul României cu Ucraina la EURO 2024! Cum a câștigat Denis Drăguș bătălia titularizării citeşte ştirea pe Prosport.ro

Bianca Andreescu, tristă de ziua ei: a izbucnit în plâns după finală. "Bibi" a avut și un mesaj special pentru români VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Șoferii români al căror permis de conducere expiră la 2 ani. De ce a fost micșorată valabilitatea carnetului de șoferi citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bianca Censori, o nouă apariție controversată. A ieșit la restaurant într-o mantie transparentă. Toate privirile, îndreptate spre ea

Digi World

Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în oglindă

Digi Animal World

Cât mănâncă pe zi cel mai gras câine din Cehia. Cântărește 125 de kilograme și are aproape un metru înălțime