Ionuț Chirilă / Foto: Sport Pictures

Ionuț Chirilă este propus la Dinamo: ”Omul știe fotbal”

articol scris de Digi Sport
19.12.2023, 13:21
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

La sfârșitul lunii noiembrie, după 17 etape în care Dinamo câștigase doar două partide, Ovidiu Burcă (43 de ani) a plecat din ”Ștefan cel Mare”.

La scurt timp, șefii ”Câinilor” l-au instalat pe banca tehnică pe croatul Zeljko Kopic (46 de ani), fostul tehnician al celor de la Dinamo Zagreb. 

Ionuț Chirilă, propus la Dinamo de Florentin Petre

Totuși, nu toată suflarea dinamovistă vede cu ochi buni instalarea croatului în vârstă de 46 de ani. 

Florentin Petre, fost mare fotbalist al ”Câinilor” vine cu o variantă surpriză. Cel poreclit ”Piticul” spune că cel mai bun antrenor pentru Dinamo ar fi fost Ionuț Chirilă. 

”Mi-a fost antrenor și este extraordinar de bun. Ar trebui ascultat. Da, fără nicio problemă. Îl văd un antrenor bun și un om de fotbal. Eu am lucrat cu el de când m-a născut mama și știu foarte bine ce poate să facă. Dacă ar fi lăsat să lucreze și ar fi ascultat eu cred că Ionuț Chirilă ar face treabă. Nu la Dinamo neapărat, la orice echipă de Liga 1.

El are o imagine a fotbalului extraordinară. Toată lumea l-a luat în râs pentru că are felul de a se exprima și a-și etala discuțiile pe care le poartă despre fotbal. Dar fotbal știe.

Este luat la mișto, dar omul știe fotbal. Să nu uităm cine e, cu cine a stat în casă și câți fotbaliști a scos. Am fost singura echipă de juniori care au dat 5-6 jucători în Liga 1, dintre care trei au fost și pe la Campionatele Europene.

Din punctul meu de vedere a făcut treabă și trebuie ascultat și respectat. Trebuie pus într-o funcție în care să fie lăsat să facă treabă și se descurcă fără probleme”, a spus Florentin Petre la fanatik.ro.

Ionuț Chirilă are soluția pentru Dinamo! Cum poate obține o calificare în Champions League

Liber de contract în momentul de față, Ionuț Chirilă și-ar fi dorit să fie numit pe banca lui Dinamo. În cele din urmă, clubul din Ștefan cel Mare l-a numit pe croatul Zeljko Kopic, iar acesta are ca principal obiectiv salvarea de la retrogradarea.

Întrebat despre situația de la Dinamo, Ionuț Chirilă a venit cu soluția. "Profesorul" și-a dezvăluit planul și a explicat cum ar fi vrut să îi ducă pe "Câini" în grupele Champions League, în decurs de 4 ani.

"Dinamo se poate reechilibra până la startul play-out-ului și să obțină primul loc deasupra barajului. Să nu se ascundă nimeni, ăsta e obiectivul în primul an.

În al doilea an, obiectivul e să vândă doi jucători la echipe medii din Occident pe 4 milioane de euro și să aducă doi tineri din academie, care, pe forța grupului, să se transforme din perspective în certitudini. Î

În al treilea an, să se bată la locurile 1-3 și să se califice în Conference League, iar în al patrulea an să ia titlul și să se califice în grupele Europa League sau Champions League”, a spus Ionuț Chirilă, la GSP.

Etichete: dinamo , ionut chirila , superliga , florentin petre


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Charalambous nu a mai rezistat și a răbufnit înainte de Rapid - FCSB: ”E prea mult”

Răzvan Lucescu, Jose Mourinho și Thomas Tuchel, pe lista aceluiași club

TREI cuvinte! Atât au transmis cei de la Bayer Leverkusen după ce au intrat în istorie

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Citeşte şi

Exclusiv Marius Lăcătuș a surprins pe toată lumea înainte de Dinamo - Csikszereda: ”Sincer îți zic”

Un fost mare atacant de la Dinamo, îngrijorat de situația de la echipă. ”E tragic”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Calificări la Imola: Max Verstappen l-a egalat pe legendarul Ayrton Senna citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină