Ionuț Popa, în 2017 / Foto: Sport Pictures

Ionuț Popa, ca Dennis Bergkamp. Teama pe care nu a reușit vreodată să și-o învingă

25.06.2020, 14:54
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Ionuț Popa s-a stins azi din viață, la vârsta de 67 de ani, după o grea suferință. 

Antrenorul care excela prin discursurile sale cu substanță lasă în urma sa un gol mare în familia oamenilor de fotbal.

Adulat de suporteri și mereu cu o vorbă bună pentru fiecare jucător, Ionuț Popa a antrenat doar în România și s-a consacrat ca un specialist al promovărilor. 

A reinventat jucători și a avut o relație specială cu unii dintre fotbaliștii pe care i-a pregătit. Nu a avut vreodată teamă să trimită mesaje acide către conducătorii din fotbalul românesc și nici nu și-a menajat adversarii când a avut dreptate. 

Ionuț Popa a murit la 67 de ani. De ce nu a antrenat în străinătate

O singură teamă nu a putut să-și învingă: teama de avion. La fel ca fostul mare jucător olandez Dennis Bergkamp, Ionuț Popa a preferat să facă drumuri interminabile cu mașina, autocarul sau trenul, nicidecum să-și facă check-in-ul la aeroport.

"Am avut oferte să antrenez și în străinătate. Din Moldova, din Țările Arabe. Dar le-am refuzat, că trebuia să ajung cu avionul acolo.

Mi-e frică să zbor. În 1993, m-am dus la sora mea în Italia și era să cadă avionul. M-am întors cu trenul. Mi-e și rușine. Bine, eu sunt un Papă-Lapte", spunea Ionuț Popa, în 2013, într-un interviu eveniment acordat publicației ProSport. 

Și una dintre echipele care i-au marcat cariera, Poli Iași, a postat azi, pe pagina de facebook, un mesaj plin de semnificații. 

Ionuț Popa a murit. Antrenorul avea 67 de ani 

Născut la Pesac, în judeţul Arad, la data de 17 aprilie 1953, Ionuț Popa a fost jucător la Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu, iar ca antrenor a început la Victoria Ineu, și a pregătit echipe ca Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara.

A revenit și a promovat în Liga 1 cu UTA, apoi a trecut la FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara. Ultima echipă pe care a condus-o a fost echipa sa de suflet, UTA Arad, pe care a preluat-o în aprilie 2018 și de care s-a despărțit oficial în iunie 2019.

Ultimul meci în care Ionuț Popa a stat pe bancă la UTA a fost cel cu ACS Poli, fosta sa echipă, la Arad, pe 9 martie 2019. UTA s-a impus cu 2-1. 

Etichete: ionut popa , poli iasi , dennis bergkamp , ionuț popa deces , moarte ionuț popa , ionuț popa avion , ionuț popa teamă


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Video Tony da Silva ”a mușcat din microfon” după Poli Iași - UTA Arad: ”Cine nu luptă până la sfârșit, să plece”

Video ”U” Cluj - Poli Iași 1-0. ”Șepcile Roșii” urcă pe locul doi în play-out, moldovenii rămân pe poziție de baraj

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă