Andrei Dumiter, înainte să centreze balonul, în faza din care a ieșit al doilea penalty în FCSB - UTA / Foto: Captură Digi Sport

Video Exclusiv Kyros Vassaras a comentat faza controversată de la FCSB – UTA! "A ales imaginea pe care a vrut-o"

articol scris de Digi Sport
13.12.2021, 18:35
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Kyros Vassaras (55 de ani), președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a luat parte luni la o conferință de presă amplă în care a discutat despre problemele din arbitrajul românesc, care au iscat numeroase controverse în Liga 1.

Președintele CCA a încercat să explice controversa petrecută la partida dintre FCSB și UTA, scor 2-1, atunci când centralul Marian Barbu a acordat două penalty-uri roș-albaștrilor.

Kyros Vassaras a comentat faza controversată de la FCSB – UTA! Reacția lui Narcis Răducan

La cel de-al doilea penalty, acordat după un henț al lui Medjimorec, balonul depășise linia de fund în faza premergătoare hențului.

Totuși, Vassaras susține că centralul Marian Barbu nu a greșit cu nimic, iar motivul este simplu: din poziția în care se afla centralul partidei, nu a văzut că mingea a ieșit în afara terenului.

Mingea asta pare că a ieșit. Dacă te uiți dinăuntrul terenului, o vei vedea în afară. Dacă te uiți din afara terenului, unde nu sunt camere, o vei vedea înăuntru. Aceasta este iluzia optică, care e normală pentru ochiul uman. Dacă un arbitru nu poate vedea ceva și VAR-ul verifică, iar decizia e schimbată, nu pedepsim arbitrul.

Nu considerăm că e o greșeală, deoarece considerăm că nu era posibil să vadă. În România nu avem VAR. Dacă arbitrul care greșește atunci când poate să vadă, dar nu a văzut, e tratat diferit față de altul care a greșit, dar nu era posibil să vadă. Sunt de acord, unele decizii pot avea un impact asupra rezultatului final.

Cine spune însă că penalty-ul va fi transformat, cine spune că atunci când joci în 10 oameni vei pierde? Un jucător care joacă prost va fi în teren din nou și din nou, până când își revine, dar un arbitru care greșește vrem să fie dat afară. Cu siguranță, arbitrii sunt mai pedepsiți cel mai dur dintre toți cei implicați în fotbal”, a declarat Kyros Vassaras la conferința de presă.

Narcis Răducanu, despre discursul lui Vassaras: ”Mi s-a părut un pic agresiv!”

Narcis Răducanu este de părere că președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor nu a făcut altceva decât să se disculpe pentru erorile din arbitrajul românesc. În ce privește fazele controversate explicate de Vassaras, Narcis Răducan consideră că acesta a ales cadrele pe care le-a dorit.

Apreciez că a vorbit, încep cu lucrurile bune. Nu întreabă nimeni un doctor cât ține operația, întrebă de reușita operației. Poate este un început. Poate nu are experiență, dar a vorbit mereu de când e aici. Trebuie să realizăm că fotbalul se dispută fără VAR de o sută și ceva de ani.

Nu e haos. A crescut puțin viteza de joc, dar nu e valabil în România. Mi s-a părut un pic agresiv. A resimțit criticile în ultimul moment, a vrut să se disculpe. Nu cred că a rezolvat foarte multe lucruri. A ales imaginea pe care a vrut-o. Arbitrul putea să vadă dacă era mai aproape de fază”, a declarat Narcis Răducan la Digi Sport Special.

Etichete: narcis raducan , vassaras , fcsb uta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv La penalty-ul bătut de Rrahmani, 6 CFR-iști erau în careu. Marius Avram a spus ce calificativ ar merita Marian Barbu

Cristi Săpunaru, pregătit să lucreze cu Mircea Lucescu la Rapid. ”Îl cunoaște toată lumea”. Mesaj pentru fani

Foto ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Alexandru Băluță l-a ”înțepat” pe Mihai Rotaru, în ziua meciului Universitatea Craiova - FCSB. De ce este dezamăgit

Citeşte şi

Exclusiv Homawoo, făcut praf după ce l-a băgat în spital pe Luca Mihai: ”Nu te duci ca tolomacul!”

Mircea Lucescu și-a ales un fost elev de la Rapid ca să-și ducă strănepotul la individualizare

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”