Laszlo Dioszegi, patron Sepsi / Foto: captură Digi Sport

Laszlo Dioszegi, încrezător că Sepsi o va depăși pe Aktobe: ”Se simt foarte bine băieții”

articol scris de Digi Sport
10.08.2023, 18:39
  • Superliga: Farul - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Aston Villa - Liverpool, luni, 22:00, DGS 2

Sepsi o înfruntă pe Aktobe, de la ora 20:00, în direct la Digi Sport 1, în prima manșă a turului trei preliminar din Conference League.

Laszlo Dioszegi, încrezător că Sepsi o va depăși pe Aktobe

Înainte de a începe acest meci, Laszlo Dioszegi, patronul covăsnenilor, și-a exprimat primele sentimente dinaintea meciului tur pe care echipa sa îl va juca împotriva kazahilor, pe teren propriu. ”Omul cu banii” de la Sepsi a susținut că sunt condiții optime pentru desfășurarea acestui meci. 

”(n.r. cum trăiți acest meci) Deja sunt la stadion. Aștept cu nerăbdare să vină băieții și sperăm că timpul este favorabil pentru fotbal. Sunt 18 grade, plouă puțin. Este un timp bun pentru fotbal. Nu avem de ce să ne văităm că nu sunt 32 de grade cum au fost zilele trecute”, a spus Dioszegi. 

Mai mult, Dioszegi a susținut că echipa sa este pregătită din toate punctele de vedere pentru meciul tur cu Aktobe și a subliniat aportul pe care fanii covăsnenilor îl vor avea în această partidă. 

”Sunt conectați (n.r. jucătorii), cel mai important este că fizic sunt remontați, nu mai sunt probleme fizice. Se simt foarte bine băieții, sunt și motivați și este prima dată când toți suporterii sunt ai noștri.

Am reușit să discutăm cu cei de la delegația UEFA și am cerut voie de la UEFA să mutăm și suporterii noștri în sectorul oaspeților, fiindcă nu vine niciun suporter de la Aktobe, au fost de acord, și așa avem 8.200 de suporteri ai noștri.

Câteodată când sunt meciuri așa de importante, trebuie (n.r. să ai discursul pregătit), dar eu așa consider că astăzi nu discursul este primordial și jucătorii își dau seama că sunt în fața unei mari performanțe.

Dacă am reuși să trecem de Aktobe în cele două tururi, atunci am intra în play-off, și cred că și jucătorii sunt conștienți că mai e un singur pas până la grupe. Noi nu ne precipităm și vorbim de grupe, dar ei, în mintea lor, deja sunt acolo. Dacă am reuși să câștigăm acuma, deja am face un pas important pentru etapa următoare”, a mai spus Dioszegi. 

De asemenea, Dioszegi a comentat decizia antrenorului lui Sepsi, Liviu Ciobotariu, de a introduce mai mulți jucători de rezerva din postura de titulari la meciul cu Oțelul Galați din etapa a 4-a a SuperLigii, încheiat 1-1. 

”Eu cred că a procedat foarte corect (n.r. Liviu Ciobotariu la meciul cu Oțelul) fiindcă trebuia să odihnească jucătorii. Am vorbit cu el și ieri și a zis că esențial pentru noi e meciul de astăzi și, normal, și meciul de joia viitoare.

Eu cred că trebuie să sacrifici câteodată ceva pentru binele echipei, per-total. Eu cred că acum, chiar dacă ne pare rău de cele două puncte, este mult mai important meciul de astăzi”, a mai spus patronul lui Sepsi. 

Ce prime au luat jucătorii lui Sepsi după dubla cu CSKA Sofia

Laszlo Dioszegi a vorbit și despre primele pe care jucătorii lui Sepsi le-au încasat după ce au eliminat-o pe CSKA Sofia în turul II preliminar al Conference League.

”Data trecută au primit cei care au jucat cele două meciuri 3.600 de euro net. Este o sumă, spun eu, foarte frumoasă. Jucătorii au fost bucuroși. Eu cred că au meritat cu prisosință, fiindcă ei sunt actorii principali.

Noi doar suntem spectatori care ne uităm la meci și ne bucurăm la victorii, suntem dezamăgiți la înfrângere, dar ei sunt cei care se sacrifică și joacă pe teren și merită orice ban”, a mărturisit Dioszegi. 

În cadrul aceluiași discurs, Dioszegi a susținut că, încă din copilărie, a fost fanul celor de la Sepsi și că, în 2015, și-ar fi dorit ca ASA Târgu Mureș să câștige campionatul în fața celor de la FCSB.

”Eu de mic copil sunt fan atașat al fotbalului. Eu sunt un patriot, susțin echipa din Sfântu Gheorghe încă de când aveam 7 ani. (n.r. mai țineați și cu altcineva?) Mai era o echipă, țineam cu ASA Târgu Mureș, cu echipa lui Boloni (n.r. Ladislau Boloni) încă din anii 80, dar eram cu echipa din Sfântu Gheorghe. Nu mă interesa că echipele mari joacă în prima ligă și noi jucam în liga a treia.

(n.r. cum se mai numea Sepsi în trecut: Imasa, Textila, Oltul, OSK Sfântu Gheorghe) Știti cum era în comunism, se schimba numele echipei. Dar, tot era aceeași echipă. 

Sincer, voiam să câștige campionatul (n.r. ASA, în anul 2015), dar știm foarte bine ce s-a întâmplat în ultimul meci cu Oțelul Galați. Știu că a pierdut. Nu știe nimeni ce s-a întâmplat. Sunt multe fabulații la meciul respectiv.

Noi nu putem să ne dăm cu părerea, că nu știm ce s-a întâmplat. Noi sigur că, dacă ajungem vreodată, să dea Dumnezeu, atunci nu o să dăm greș în fața unei echipe care e deja retrogradată, cum era Oțelul Galați”, a mai spus Dioszegi. 

Totodată, patronul lui Sepsi a dezmințit zvonurile conform cărora formația covăsneană a creat o alianță cu CFR Cluj. 

”Noi, de 6 ani de când suntem în prima ligă, am fost întotdeauna suspectați că suntem echipa CFR-ului și niciodată nu am reușit să demonstrăm (n.r. că nu este așa). De două ori am reușit să batem CFR, asta e un lucru adevărat, și iată că adevărul a ieșit la iveală.

Îmi pare foarte bine că, pentru 50.000 de euro, ne-au spălat un păcat, singuri. Oricine, orice spune de acum, nu mai are ce să spună fiindcă o echipă care este înfrățită cu echipa cealaltă, pentru 50.000 de euro, nu face chestii din astea. Nu vreau să continui telenovela ”Petrila”. Ei așa s-au decis, e treaba lor.

Noi și de acum încolo o să jucăm la fel, cum am jucat și până acum. Chiar dacă ultimul meci nu am reușit să-i învingem pe CFR, dar sperăm că se întoarce roata”, a mai spus Diosezgi. 

La finalul intervenției, Dioszegi a susținut că Sepsi se află în negocieri cu doi fundași centrali. 

”Am discutat cu doi fundași. Sincer, astăzi nu am avut timp (n.r. să continuăm negocierile) fiimdcă a trebuit să luăm prânzul cu delegația de la Aktobe.

N-am reușit să discut cu Attila Hadnagy (n.r. directorul sportiv al lui Sepsi), dar sper ca în câteva zile să rezolvăm transferurile, fiindcă avem mare nevoie de ele”, a conchis Dioszegi. 

VIDEO cu declarațiile lui Laszlo Dioszegi

 

Etichete: sepsi , aktobe , laszlo dioszegi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Fanii lui Tottenham au tras aceeași concluzie, după ce Postecoglou l-a băgat pe Drăgușin abia în repriza a doua

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Adrian Mititelu s-a dus ”glonț” în vestiar după ce FCU Craiova a retrogradat! Anunțul făcut de patronul oltenilor

Mircea Rednic s-a ”dezlănțuit” la conferința de presă! A ”mitraliat” un conducător de la Dinamo: ”Nesimțit!”

Video&Foto Haos la Craiova! Ce a făcut galeria echipei, după ce oltenii au retrogradat direct în Liga 2

Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare

Citeşte şi

Video Sepsi - Rapid 3-2. Giuleștenii vor încheia play-off-ul pe ultimul loc!

Echipa din play-off ”decimată” pentru următoarea etapă: ”Abia dacă avem 15-16 jucători”

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”