CFR Cluj, Universitatea Craiova, FC Botoșani și FCSB sunt primele patru după sezonul regulat/ colaj digisport.ro

Exclusiv Liga 1 se mută în altă țară! Propunere surprinzătoare din partea FRF, acceptată de cluburi și de LPF

22.04.2020, 15:15
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

În urma unor discuții care s-au purtat azi cu reprezentanții tuturor echipelor din Liga 1, prin intermediul unei videoconferințe, oficialii Federației Române de Fotbal au venit cu o propunere care a fost pe deplin acceptată de toată lumea, aceea ca Liga 1 să se mute în altă țară!

Planul ar fi ca din momentul în care se reiau pregătirile, toate echipele din primul eșalon să se deplaseze în cantonament în Antalya. Cheltuielile care se vor face cu aceste deplasări nu vor fi mai mari ca cele din țară, pentru organizarea partidelor.

Liga 1, gata să se mute în Antalya!

Șefii celor de la Liga Profesionistă de Fotbal, dar și cele 14 cluburi, au fost de acord cu propunerea venită de la Casa Fotbalului, așa că, cel puțin o perioadă, Liga 1 se va muta oficial în altă țară.

După trei săptămâni de pregătire centralizată, dacă situația din România va fi în continuare încordată, și nu se va putea juca deloc fotbal, atunci s-a discutat ca meciurile rămase de disputat, din actualul sezon, să aibă loc în mai multe locații din celebra zonă a Turciei, cunoscută ca loc de cantonament pentru multe echipe din întreaga lume.

Gică Hagi vrea înghețarea campionatului și mai multe echipe în Liga 1, din sezonul următor: "Ce așa mare disperare?"

În schimb, Gheorghe Hagi a lansat în cadrul emisiunii Digi Sport Special propunerea sa în ceea ce privește desfășurarea actualulului și următorului sezon din Liga 1.

Managerul tehnic de la FC Viitorul consideră că FRF și LPF ar trebui să se concentreze mai puțin pe actualul sezon și mai mult pe următorul.

În acest sens, Hagi propune ca actuala stagiune să fie înghețată, iar clasamentul să fie cel din prezent, CFR Cluj urmând să fie din nou campioană. De asemenea, el și-ar dori să nu existe nicio echipă retrogradată, iar din Liga 2 să promoveze patru echipe, în loc de două.

"18 echipe din sezonul următor, da. Ne trebuie organizare tehnică și administrativă pentru sezonul următor, iar sezonul ăsta eu cred că poate să fie înghețat, poate fi o variantă. Să rămână așa cum e. Și după aceea, cei din B să vină și ei. Cei care au muncit și au făcut bine.

E doar o idee. Eu nu decid. E bună sau nu merge, vom vedea. Da, poate fi (n.r - să promoveze patru echipe). Chiar dacă primim mai puțin bani, ce e așa mare problemă că se împarte la mai multe echipe? (n.r. - drepturile TV)? Ce așa mare disperare? Jucăm, vin din divizia B, dar trebuie să întrebăm care poate.

Decât să începem și să ne oprim după.. Să înceapă campionatul, să mergem și când s-a infectat unul să stea tot lotul. Ce facem atunci?", a declarat Hagi, la Digi Sport Special.

LPF a programat deja datele etapelor rămase de disputat

Fotbalul din Liga 1 este întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, însă LPF a programat deja datele de disputare pentru etapele rămase.

Astfel, conform programului, ar urma să aibă loc etape pe 6/7 iunie, 13/14 iunie, 17/18 iunie, 20/21 iunie, 27/28 iunie, 1/2 iulie, 4/5 iulie, 8/9 iulie, 11/12 iulie, 18/19 iulie, 22/23 iulie şi 25/26 iulie.

LPF precizează că acesta este totuşi "un scenariu care poate să suporte modificări în funcţie de evoluţia situaţiei generate de Covid-19 şi deciziile autorităţilor competente".

Aşadar, fotbalul din Liga 1 ar urma să se reia pe 6 iunie, iar ultima etapă să se dispute pe 26 iulie. Şefii Ligii sunt decişi ca meciurile rămase să se dispute fără spectatori, după modelul celor din Bundesliga.

Liga 1, oprită pe 12 martie. Cum arată clasamentul

Atât din play-off, cât şi din play-out s-au disputat două etape, ceea ce înseamnă că au mai rămas de jucat 8 etape din play-off şi 12 din play-out.

Iniţial, existau trei date posibile pentru reluarea meciurilor, 27 mai, 3 iunie şi 13 iunie.

Fotbalul din Liga 1 este întrerupt de pe 12 martie.

Etichete: program liga 1 , 10 jucatori au debutat in liga 1 , meciuri liga 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Țara care își mută capitala pentru că actuala se scufundă în mare. Pentru asta, se construiește un oraș de la zero

Indonezia se pregătește să își mute capitala din Jakarta în Nusantara, aflat încă în construcție. Noul oraș va costa 35 de miliarde de dolari și nu va fi finalizat până în 2045. Decizia a fost luată din cauza crizei climatice, deoarece Jakarta se scufundă ușor-ușor în mare, scrie Business Insider.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Suprinzător! Anunțul lui Gigi Becali despre jucătorul de la FCSB căruia ”îi plătește salariul degeaba de 3 ani”

Video S-a terminat! Cea mai în formă jucătoare din lume a fost învinsă, după o serie de vis

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

După ce FCSB a câștigat titlul, Giani Kiriță a făcut un anunț neașteptat

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”