Viorel Duru / Foto: Digi Sport

Video Exclusiv "M-am simțit umilit". Ce i-a făcut Burleanu lui Viorel Duru de față cu angajații: "A fost ca o execuție sumară"

articol scris de Digi Sport
03.06.2021, 18:04
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Viorel Duru s-a destăinuit, pentru Digi Sport, la 10 luni de la plecarea de la FRF. Fostul președinte al Comisiei de Licențiere îl acuză dur pe președintele Răzvan Burleanu și explică de ce a ales să plece din FRF.

Viorel Duru: "Burleanu venise de nicăieri, trebuia să învețe cum se deschid ușile, pe ce parte"

"N-a fost o decizie luată la cald, am avut suficiente motive în timp să-mi dau seama că nu sunt respectat, așa cum erau așteptările mele, de către cei care conduc FRF, în special de către președintele Burleanu, că ceilalți sunt doar ecoul unei stări.

Să se consulte cu mine nici nu aveam mari așteptări, pentru că era relativ nou în domeniu, venise de nicăieri ca președinte al FRF, trebuia mai întâi să învețe cum se deschid ușile, pe ce parte, care sunt tabieturile din FRF.

Nu am avut așteptări de a se consulta, dar am avut așteptări în a respecta în primul rând experiența mea și referințele pe care le aveam de la partenerii externi, în special de la UEFA, dar și auditorii care veneau an de an și verificau documentația, dacă s-au respectat procedurile, pentru că există un standard privind calitatea licențierii și erau verificate anual de un auditor independent.

E o firmă internațională acreditată de UEFA, care face asta peste tot", a povestit Viorel Duru în exclusivitate pentru Digi Sport.

Viorel Duru: "Burleanu nu are respect pentru angajații FRF, eu cred că nu are respect pentru nimeni"

Duru a explicat de la ce a plecat totul și care a fost scânteia care a aprins scandalul care a dus la plecarea sa din Casa Fotbalului.

"Nu m-am simțit presat, că nu aveau argumente să mă preseze să plec, dar m-am simțit umilit. Eu sunt o persoană care nu cer, dar îmi place să primesc. Dacă nu primesc respect, nu am să cer în mod imperativ interlocutorului meu respectul, dar o să îmi reconsider poziția.

Au fost câteva momente în care președintele Burlenau nu are respect pentru angajații FRF, eu cred că nu are respect pentru nimeni, poate nici pentru cei care l-au propulsat în această funcție și probabil că au crezut la un moment dat în viitorul dânsului ca lider de organizație.

Mă feresc să spun ca alt tip de lider, dar totuși e numărul 1 în FRF. Cred că are niște complexe pe care încearcă să le estompeze printr-un zid pe care îl pune între el și interlocutori și e greu să comunici cu o astfel de persoană.

Și mie îmi place să comunic dacă am interlocutor. Cu el nu am avut. Am avut câteva discuții în contradictoriu, m-a și certat. I s-a părut că abordarea mea nu e în linia de interes a FRF", a explicat Duru.

Viorel Duru: "Am fost umilit"

Viorel Duru a lucrat la FRF 19 ani și 8 luni, după spusele sale, și era considerat unul dintre cel mai bine pregătiți angajați.

Fostul președinte al Comisiei de Licențiere susține că s-a simțit umilit de Burleanu și a dezvăluit momentul în care a fost tras la răspundere de față cu alți angajați din FRF.

"A fost un moment al insolvențelor, un boom al insolvențelor și la un moment dat a intrat în insolvență ASA Tg. Mureș. Cred că era 2015 sau 2016. Și am fost intrebat de presă ce părere am și am spus că nu sunt surprins, că mă așteptam și că eu cred că o să mai fie și alte insolvențe în anul în curs.

Și că lumea trebuie să aibă înțelegerea că trăim vremuri grele la nivel economic și că e un haos la nivel financiar în fotbalul românesc.

După asta m-a chemat președintele Burleanu, mai erau și alții din conducerea FRF, mai erau și Vișan și Bodescu, a fost ca o execuție sumară în care mi-a spus cum îmi permit să fac eu asemenea afirmații pentru că îndepărtez lumea de fenomen, că copiii nu vor mai fi interesați de fotbal dacă aud că este haos în fotbalul românesc.

Am spus că e o realitate pe care trebuie să ne-o asumăm și să încercăm să construim niște sisteme manageriale mai performante, în special de disciplină financiară. De altfel, ăsta era domeniul pe care eu îl păstoream. Și așa s-a întâmplat, adică în acel an au mai intrat în insolvență Gaz Metan Mediaș și Pandurii Tg. Jiu. Și s-a adeverit ceea ce eu știam", a dezvăluit Duru.

  • Viorel Duru a demisionat de la FRF în august 2020.

Etichete: frf , viorel duru , razvan burleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare

În timpul interviurilor pentru angajare, candidații pot avea parte de întâmplări neplăcute sau umilitoare și de multe ori sunt discriminați fățiș din cauza vârstei, a sexului sau a aspectului fizic. BBC a adunat într-un material cele mai ciudate experiențe avute în timpul interviurilor de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Dani Coman: ”Săptămâna viitoare voi semna!”. A făcut anunțul în direct la TV

Exclusiv ”Te-ai trezit la 0-3 să strigi! O chestie ieftină” Reacție categorică după scandările xenofobe de la Farul - Sepsi

S-a terminat: pleacă de la Real Madrid după 12 ani! Spaniolii au anunțat unde va merge

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Citeşte şi

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

Și-a aflat sentința! Câte etape de suspendare a primit Bogdan Andone după criza de nervi din FC Botoșani - Dinamo

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”