Marian Iancu / Foto: Sport Pictures

Marian Iancu a dezvăluit ce sumă uriașă a investit la Poli Timișoara + Cele mai mari contracte oferite

articol scris de Digi Sport
31.03.2023, 17:23
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Marian Iancu (57 de ani) a sosit la conducerea clubului Poli Timișoara în anul 2005 și a condus echipa până în anul 2014, timp în care timișorenii au obținut rezultate destul de bune.

Marian Iancu, investiție de 28 de milioane de euro la Poli Timișoara

Unul dintre cei mai cunoscuți patroni de fotbal din România, Marian Iancu, a vorbit deschis despre investițiile făcute la formația de pe Bega. Fostul finanțator a dezvăluit că, de-a lungul anilor, a cheltuit undeva la 28 de milioane de euro, totul pentru a menține clubul între primele formații din Liga 1.

Totodată, Marian Iancu a fost întrebat și care au fost cele mai mari contracte pe care le-a oferit jucătorilor în perioada în care era patron la Timișoara.

"Am investit 28 de milioane de euro. E capital social. A fost mai mult, dar ca să vorbim pe cifre exacte, capitalul social subscris și vărsat este cel hotărât de judecător.

(n.r. cât a scos?) Păi nu e vorba despre cât am scos. Nu a fost vorba despre sume pe care eu le-am împrumutat, că eu nu am împrumutat clubul, ci l-am capitalizat pentru că așa era normal. Nu am vrut să apar cu datorii. 

(n.r. despre cele mai mari contracte oferite) Nu mai știu. erau și de câte 15.000 - 17.000 de euro. Nu cred că avea cineva mai mult de 20.000 de euro. Majoritarea jucătorilor erau cumpărați, puțini au venit liberi. Eu am avut o politică de a cumpăra jucători de valoare. Contractele nu puteau fi atât de mari, pentru că fotbaliștii nu veneau liberi", a declarat Marian Iancu, la podcastul ”Tare de Tot”, realizat de Viorel Grigoroiu, jurnalist Digi Sport.

Marian Iancu a petrecut 8 de ani în închisoare

Marian Iancu a fost trimis în judecată în 2006, la un an după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a descoperit că omul de afaceri şi alte opt persoane ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 1,356 miliarde de lei. Ulterior, DIICOT a confirmat că prin firmele lui Marian Iancu au fost derulate tranzacţii fictive cu uleiuri minerale.

Cu Iancu finanțator, Poli Timișoara a fost printre echipele de top din Liga 1, înainte să fie retrogradată în liga a doua, iar în Europa a jucat în grupele UEFA Europa League, după ce în preliminariile UEFA Champions League a produs o surpriză imensă prin eliminarea celor de la Șahtior, în anul 2009.

Etichete: poli timisoara , marian iancu , investitie iancu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial În plin sezon, o echipă din SuperLigă a făcut primul transfer

Live Video&Text UTA - FCU Craiova 3-0, ACUM, pe Digi Sport 1. Arădenii fac spectacol

Adio, Barcelona!? Cine e jucătorul pe care Xavi "nu îl mai bagă deloc în seamă"

Interzis de tribune: și-a dat acordul să semneze, dar fanii au făcut petiție să nu fie pus antrenor!

Citeşte şi

Anunțul lui Marian Iancu: e gata să revină în fotbal! ”Vor fi 30.000 de oameni în tribune”

”Niculae și Angelescu nu și-au făcut treaba”. Șucu, sfătuit de Marian Iancu: ”Aș face urgent aceste oferte”

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”