Marian Iancu / Foto: Captură Youtube@taredetot

Exclusiv Marian Iancu s-a comparat cu Gigi Becali. Cum proceda când era patron la Poli Timișoara

articol scris de Digi Sport
05.12.2023, 10:12
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Marian Iancu (57 de ani) a sosit la conducerea clubului Poli Timișoara în anul 2005 și a deținut echipa până în anul 2014, timp în care timișorenii au obținut rezultate destul de bune.

Marian Iancu: "Îl susțineam pe antrenor"

Marian Iancu este unul dintre cei mai cunoscuți patroni de fotbal din România în ultimele decenii, iar fostul afacerist de pe Bega a vorbit despre implicarea sa în viața echipei. Acesta a făcut o comparație cu Gigi Becali și a declarat că nu obișnuia să se bage peste antrenor, chiar dacă îi plăcea să fie la curent cu toate detaliile legate de formația sa.

”Era concurența mare. Nu mă implicam la echipă în sensul negativ, de a face schimbările. Îl susțineam pe antrenor. Nu vindeam un jucător dacă nu aveam cel puțin două soluții. Țineam tot timpul cont de ce își doreau jucătorii. Am crescut două generații de jucători. L-am crescut pe Pantilimon, care a ajuns în Anglia”, a spus Marian Iancu, la Liga Digisport.

Marian Iancu, investiție de 28 de milioane de euro la Poli Timișoara

Unul dintre cei mai cunoscuți patroni de fotbal din România, Marian Iancu, a vorbit deschis despre investițiile făcute la formația de pe Bega. Fostul finanțator a dezvăluit că, de-a lungul anilor, a cheltuit undeva la 28 de milioane de euro, totul pentru a menține clubul între primele formații din Liga 1.

Totodată, Marian Iancu a fost întrebat și care au fost cele mai mari contracte pe care le-a oferit jucătorilor în perioada în care era patron la Timișoara.

"Am investit 28 de milioane de euro. E capital social. A fost mai mult, dar ca să vorbim pe cifre exacte, capitalul social subscris și vărsat este cel hotărât de judecător.

(n.r. cât a scos?) Păi nu e vorba despre cât am scos. Nu a fost vorba despre sume pe care eu le-am împrumutat, că eu nu am împrumutat clubul, ci l-am capitalizat pentru că așa era normal. Nu am vrut să apar cu datorii. 

(n.r. despre cele mai mari contracte oferite) Nu mai știu. erau și de câte 15.000 - 17.000 de euro. Nu cred că avea cineva mai mult de 20.000 de euro. Majoritarea jucătorilor erau cumpărați, puțini au venit liberi. Eu am avut o politică de a cumpăra jucători de valoare. Contractele nu puteau fi atât de mari, pentru că fotbaliștii nu veneau liberi", a declarat Marian Iancu, la podcastul ”Tare de Tot”.

Etichete: marian iancu , gigi becali , fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

Fanii lui Tottenham au tras aceeași concluzie, după ce Postecoglou l-a băgat pe Drăgușin abia în repriza a doua

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Au apărut imaginile: cei de la FCSB au făcut show în club, după câștigarea titlului!

Gicu Grozav are două oferte pe masă! E dorit de o echipă care vrea titlul în SuperLigă

Sepsi a rezolvat deja trei transferuri! Sunt decise și două plecări: la Slavia Praga și la CFR Cluj!

Xavi a numit cel mai bun mijlocaș din lume! Nu e de la Barcelona

Citeşte şi

Exclusiv Gigi Becali a stabilit în direct echipa ideală all-time a FCSB-ului: ”A fost favoritul meu”

Exclusiv Ilie Dumitrescu știe de ce transferuri are nevoie FCSB pentru UEFA Champions League

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”