Marius Niculae, în studioul Digi Sport / Foto : captura Digi Sport

Marius Niculae: "Dacă Nicolae Badea ar fi vrut să conducă din nou, o prelua pe Dinamo înaintea spaniolilor"

articol scris de Digi Sport
01.11.2021, 14:36
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Fostul atacant al lui Dinamo, Marius Niculae, a declarat că Nicolae Badea, acţionar minoritar la gruparea bucureşteană, dacă şi-ar fi dorit să preia controlul clubului, îl putea cumpăra înaintea companiei Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero.

Ce spune Marius Niculae despre Nicolae Badea

"DDB a salvat clubul anul trecut, dacă nu exista această platformă prin donaţiile suporterilor, probabil că echipa de fotbal nu mai exista în Liga 1. Într-adevăr, ei doresc binele clubului pentru că sunt dinamovişti, dar la anumite lucruri şi la anumite funcţii trebuie să îi laşi pe cei care se pricep. Eu ştiu că au făcut un pas în spate şi i-au lăsat pe cei care sunt acum.

Nu ştiu dacă va ajunge din nou să conducă Nicolae Badea. Eu cred că dacă îşi dorea acest lucru nu se mai ajungea aici în această insolvenţă şi cumpăra cu mult înainte să vină în spaniolii. Acum nu ştiu, poate s-a schimbat ceva între timp. Dar ce ne interesează pe noi ca dinamovişti este situaţia actuală din clasament. Nu am trăit aşa ceva, toţi ne dorim să revenim acolo unde ne este locul, dar pentru asta e nevoie şi de linişte", a declarat Niculae.

El s-a arătat interesat să lucreze în conducerea clubului, deşi în momentul de faţă există o incompatibilitate cu funcţia de director sportiv pe care o ocupă la Federaţia Română de Fotbal: "Bineînţeles că m-aş întoarce la Dinamo. Am avut şi ceva discuţii, însă existau conflicte de interese între ceea ce fac eu la Federaţia Română de Fotbal ca director sportiv şi ce îmi oferă cei de la Dinamo. Dar am spus tot timpul că la mine uşa este deschisă şi dacă pot ajuta cu ceva, o fac cu mare plăcere".

Marius Niculae consideră că la nivelul jocului echipei Dinamo se vede o schimbare în bine de la numirea antrenorului Mircea Rednic, chiar dacă nu a înregistrat încă o victorie în campionat.

"Din nefericire, nici schimbarea cu Mircea Rednic nu a adus o îmbunătăţire a lucrurilor din punctul de vedere al obţinerii punctelor. Pentru că din punctul de vedere al fotbalului se vede clar că joacă cu totul şi cu totul altceva. Dar fotbalul se joacă pe puncte şi Dinamo este într-o situaţie în care nu cred că s-a găsit vreodată în istoria sa. Acest lucru trebuie să ne dea de gândit, dar eu cred că mai este timp, se pot îndrepta lucrurile. Probabil după un cantonament de iarnă lucrurile vor sta diferit".

Dinamo, în a doua procedură de insolvență

Fostul fotbalist Ionuţ Lupescu susţine, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că fostul acţionar majoritar al FC Dinamo, Nicolae Badea, conduce în prezent pe "spinarea cotizanţilor DDB" şi urmăreşte ca după ieşirea din insolvenţă să preia din nou în proprietate clubul.

La 25 iunie 2021, FC Dinamo a solicitat intrarea în insolvenţă, Tribunalul Bucureşti hotărând deschiderea procedurii la 1 iulie.

Aceasta este cea de-a doua procedură a insolvenţei declanşate de SC Dinamo 1948 SA, după ce societatea fusese reintrodusă în circuitul economic în septembrie 2015.

Suporterii grupaţi în programul socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti) deţin 20,06% din acţiunile clubului şi de la sfârşitul anului 2020 au achitat mare parte din datoriile FC Dinamo cu banii strânşi din cotizaţii, donaţii sau vânzarea de bilete virtuale.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august 2020 acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti. Fostul fotbalist Cornel Ţălnar, membru în Consiliul de Administraţie şi director tehnic al FC Dinamo, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că spaniolul Pablo Cortacero a concesionat toate acţiunile pe care le deţine la gruparea alb-roşie către Dorin Şerdean, fostul preşedinte executiv al clubului.

Dinamo este penultima în clasamentul Ligii I (locul 15), după 14 etape, având 11 etape consecutive fără victorie.

Etichete: marius niculae , nicolae badea , pablo cortacero


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei au detectat un compus chimic „produs doar de viață” pe Planeta K2-18b, din constelația Leului. Descoperirea făcută acum un an a fost studiată, vineri, cu ajutorul telescopului James Webb, iar rezultatele vor fi aflate peste câteva luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Gigi Becali a râs în hohote: ”Îmi dă 30 de milioane. Eu vreau 35! M-am săturat, plec”

Replica surprinzătoare a lui Ioan Varga pentru Gigi Becali, după ce FCSB a câștigat titlul

Live Video&Text Poli Iași - UTA 0-0, LIVE VIDEO, ACUM, pe DGS 1. Meci important pentru echipa lui Tony da Silva

”Cea mai proastă din istorie. E șocantă”. O româncă a fost ”pusă la zid” pentru ce a făcut la Londra

Citeşte şi

Exclusiv Reacție fermă despre plecarea lui Constantin Budescu de la Farul: ”Nu mai putea”

Ce sfat a primit Florinel Coman înainte să accepte transferul în Qatar

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”