Jefte Betancor, în meciul Farul - Academica Clinceni / Foto: Sport Pictures

Meciul Academica Clinceni - Farul a fost reprogramat pentru că ilfovenii nu au 13 fotbaliști valizi! Când se va juca

articol scris de Digi Sport
29.01.2022, 11:55
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Meciul Academica Clinceni - Farul, din runda a 23-a a Ligii 1, trebuia să se joace sâmbătă, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport, dar a fost amânat.

Motivul este lotului clubului ilfovean, deja redus numeric, care a fost subțiat și de cazurile de COVID-19 apărute recent.

Academica - Farul a fost amânat

UPDATE: Academica Clinceni a anunțat că partida cu Farul Constanța a fost reprogramată pentru data de joi, 17 ianuarie, de la ora 20:00.

UPDATE: Partida a fost amânată, iar una dintre variantele luate în calcul pentru reprogramare este joi, 17 februarie, de la ora 20:00.


Știrea inițială

Academica Clinceni - Farul are șanse minime să se dispute

Augustin Călin, directorul sportiv al Academicii Clinceni, a anunțat că au fost descoperite încă trei cazuri de COVID-19 și că echipa are o misiune imposibilă de a alcătui un lot format din 13 jucători, dintre care un portar, pentru a disputa partida.

Avem trei noi jucători testați pozitiv cu COVID, plus preparatorul fizic. Nu cred că putem găsi 13 să-i trecem pe foaie”, a spus Augustin Călin, la Digi Sport Special.

Dacă va dovedi că nu are 13 jucători valizi din cei de pe listele A și B de la Ligă, Academica Clinceni poate obține amânarea partidei. Un caz similar a fost în toamnă, tot la un meci în care era implicată Farul, cu FCSB.

Gică Popescu anticipa că meciul nu se va juca, dar a fost contrazis imediat

Nu mai departe de 27 ianuarie, Gică Popescu, președintele Farului, suspecta că Academica Clinceni va încerca să obțină amânarea meciului.

Vreau să spun un lucru pe care l-am auzit astăzi. Avem informații că Clinceniul dorește să amâne meciul de sâmbătă. Explicații ar fi că au pe lista A doar șase jucători, dintre care un portar, și pe lista B au 10 jucători. Mâine se va face un test COVID, s-ar putea ca portarul să fie infectat și să nu poată să joace.

Sunt informații din interiorul clubului din Clinceni. Dacă se va întâmpla asta, mi se pare o chestiune deplasată, ca să n-o numesc altfel. Puteau să se organizeze foarte bine, să aducă jucători, au avut timp în această pauză. Noi am tras un semnal de alarmă Ligii Profesioniste de Fotbal, în cursul zilei de astăzi.

Nu vrem să mai trecem prin ce am trecut la acel meci cu FCSB. Dacă au de gând să facă acest scenariu cei de la Clinceni, să le treacă. Argumentul lor că au un singur portar, care poate fi infectat. Dar nu i-a împiedicat nimeni să-și pună al doilea și al treilea portar pe listă", a spus Gică Popescu, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Imediat, Augustin Călin a intervenit și a spus că Gică Popescu este ”dezinformat”.

"Am fost informați de ce a declarat Gică Popescu. Cu tot respectul, cred că este puțin dezinformat. Dacă am fi dorit acest lucru, am fi putut proceda din prima etapă a campionatului. Thibault Moulin a făcut ieri testul și este pozitiv. Avem mulți jucători tineri și am făcut teste pentru că avem copii, care merg și la școală.

Vrem să jucăm acest meci, nu vreau să discut alte lucruri care se inventează. Cum suntem, așa vom participa la meci. Am făcut un test azi, toate sunt negative. Nu știm exact câți jucători sunt pe listă, dar vom participa corect și ne vom apăra șansele cum putem.

Nu vrem să amânăm meciul. Nu este cazul să acuzăm, nu știu de unde are Gică Popescu informațiile. Normal, ar trebui să facem și mâine teste", a spus Augustin Călin, la Digi Sport Special.


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Și-a achitat Reghecampf datoria de 300.000 de euro?”. Rotaru a spus câți bani a recuperat

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

Exclusiv ”Mitriță rămâne?” Mihai Rotaru a dat răspunsul pe loc despre vedeta Universității Craiova

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă