În tur, Universitatea Craiova - Gaz Metan Mediaș s-a terminat 1-0 / Foto: Sport Pictures

Video Exclusiv Meciul Universitatea Craiova - Rapid, în pericol să nu se dispute: "Pe lista A avem cam 5 jucători. În total, sub 10"

articol scris de Digi Sport
19.01.2022, 20:20
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Universitatea Craiova se afă într-o situație ciudată și dificilă înaintea primului ei meci oficial din 2022, cel cu Rapid. Din cauza infectărilor cu COVID-19, oltenii nu au suficienți jucători pentru a disputa meciul. Mihai Nistor ar fi ultimul jucător al Craiovei care s-a infectat.

Meciul Universitatea Craiova - Rapid, în pericol să nu se dispute: "Pe lista A avem cam 5 jucători"

"Mai avem doi infectați, plus un membru al staff-ului. Noi sperăm să ne oprim aici, cred că ar fi prea mult în perspectiva meciului cu Rapid, de sâmbătă. Nu știm ce să spunem despre meci, e dificil și cred că toată lumea ar trebui să tragă un semnal de întrebare, să joci chiar dacă ei ies din carantină, chiar dacă vor fi negativi la ora meciului...

E inuman să-i aduci să joace după izolare, la doar două zile după aceea. Nu avem jucători, astăzi avem sub 10. Bălașa a plecat, Mihai Roman a plecat, Conte e operat, Găman e operat, Mateiu e accidentat.

(...) Deci pe lista A avem undeva la 5 jucători. Unii au mai intrat, precum Trică, ăștia sunt jucătorii de pe lista B", a precizat Rotaru la Fotbal Club.

Pentru ca un meci să se dispute, echipa trebuie să adune 13 jucători pe foaia de joc, dintre care unul trebuie să fie portar. Însă cei de la Craiova se tem că meciul nu va putea fi disputat. De altfel, patronul Mihai Rotaru a descoperit o lacună în legislație.

Regulamentul are o lacună în privința jucătorilor vaccinați, dar infectați

  • Toți jucătorii de la Universitatea Craiova sunt vaccinați împotriva COVID-19

"Toți sunt asimptomatici, asta e singura veste bună. Chiar dacă nu era COVID, ci o altă viroză, e indicat ca măcar câteva zile să stai liniștit la pat. Poți să ai repercusiuni în ceea ce privește COVID-ul.

Sută la sută Nistor și ceilalți nu vor putea juca. Depinde ce strategie vom adopta. Legile sunt clare.  Avem legea carantinei și avem ce spune protocolul medical. Dacă ești vaccinat și infectat, stai 7 zile în izolare și apoi ieși. Nu e obligatoriu să te testezi după aceea, nu e niciun protocol medical și nicio lege organică.

Dacă îi vom testa din proprie inițiativă și riscăm să avem pozitivi, acest meci nu se va disputa. Dacă vom merge conform regulamentului și nu îi vom testa, ei vor putea juca. Vom decide sâmbătă dimineață, pentru că acum nu știm. Nu există această testare a celor infectați, e o lacună și trebuie remediată. Noi avem sută la sută vaccinați", a explicat Rotaru.

În aceste condiții cei de la Rapid ar putea să bată drumul degeaba până la Craiova. De cealaltă parte, oltenii au cerut la LPF ca meciul să fie reprogramat luni sau marți, în loc de sâmbătă. Dar Liga a refuzat.

Cum s-au infectat jucătorii de la Universitatea Craiova

E posibil ca echipa să se fi infectat în cantonamntul din Turcia. Însă Mihai Rotaru susține că situația este destul de greu de explicat.

"Noi am încercat să identificăm pacientul zero, ca să știm dacă am greșit ceva. Nu cunoaștem perioada de incubație a virusului. Din studiile medicale, poate să fie între 3 și 9 zile, deci probabilitatea e ca infectarea să fie făcută în Turcia.

Dar noi, în Turcia, am făcut teste antigen și două teste PCR și erau negative toate. Am venit în țară și am avut doi infectați. Apoi încă 5. După două zile, încă 7 și tot așa. (...)

Am avut jucători cărora le curgea nasul, erau într-o stare gripală, de aceea le-am și făcut cele două teste PCR, dar noi am pus-o pe seama răcelii, pentru că ne-am antrenat în ploaie, etc.

Uitându-ne în spate, acest cantonament în Turcia a fost o greșeală. Din 7 echipe românești care au mers în Turcia, noi suntem singurii cu probleme.

Dacă nu facem teste, meciul se joacă. Dar vedem ce se întâmplă. Fair-play era să ne mute pe noi luni sau marți. Atunci era în regulă. Ni s-a refuzat. Dacă vom juca și vom trimite chiar și juniorii, atunci mesajul e mobilizare generală, toată lumea la stadion și îi vom bate! Cu al 12-lea jucător, pe Oblemenco, îi batem! Există situații de criză și asta e una de criză", a spus Rotaru.

Etichete: mihai rotaru , universitatea craiova rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă și a spus cu cine a discutat înainte de a-l numi la Craiova

Exclusiv ”Și-a achitat Reghecampf datoria de 300.000 de euro?”. Rotaru a spus câți bani a recuperat

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă