Dan Petrescu în 2009, când o antrena pe Unirea Urziceni / Foto: Profimedia

Metoda inedită folosită de Dan Petrescu la Unirea Urziceni: "Ne-a zis că dăm lucrare de control. Nu știam ce se întâmplă"

articol scris de Digi Sport
02.02.2022, 18:23
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Dan Petrescu (54 de ani) este cunoscut pentru rigiditatea cu care își tratează atât membrii din staff-ul tehnic, cât și fotbaliștii. 

"Bursucul" o antrenează în prezent pe CFR Cluj, dar în presă continuă să apară povești din perioada în care o pregătea pe Unirea Urziceni (2006-2009). Ultimul care a dezvăluit ce metode folosea Petrescu în acea perioadă este Dacian Varga (37 de ani). 

Metoda inedită folosită de Dan Petrescu la Unirea Urziceni pentru ca elevii săi să-și cunoască mai bine adversarii

Fostul mijlocaș a povestit că Petrescu își punea elevii de la acea vreme să urmărească meciuri la televizor în timpul deplasărilor, iar apoi îi verifica prin lucrări de control. Inițial, nu au înțeles metoda inedită folosită de antrenor, dar apoi și-au dat seama că i-a ajutat să înțeleagă mai bine jocul adversarilor. 

"Nouă ne-a dat și lucrare de control. Mergeam cu autocarul la Iași și ne punea 2-3 meciuri cu Iași să ne uităm la ele. Îl punea pe Cezar Zamfir să vină în spate și să stea cu noi, ca să fim atenți la televizor. Când ajungeam la hotel ne zicea să mergem să ne lăsăm bagajul și să venim în sala de ședință.

Când am ajuns acolo, l-am văzut cu niște pixuri în mână și cu niște foi. Nu știam ce se întâmplă. Ne-a zis să ne așezăm, dar să nu stăm unul lângă altul. Ne-a zis că dăm lucrare de control din meciurile pe care le văzusem.

Ne-a pus să spunem ce echipă folosise Iașiul, în ce minute s-au făcut schimbările și cele mai importante faze. Un mic rezumat. Nu ne dădea note, doar că a contat foarte mult", a povestit fostul fotbalist, conform Realitatea Sportivă

  • Dan Petrescu a obținut un titlu de campion al României cu Unirea Urziceni.

Bruno Fernandes a dezvăluit și el metodele folosite de Dan Petrescu la Unirea Urziceni

Bruno Fernandes (43 de ani), campion cu Unirea Urziceni, a fost un fotbalist important în perioada în care trupa lui Dumitru Bucșaru cucerea titlul în sezonul 2008-2009.

Fostul fundaș a dezvăluit că experiența alături de Dan Petrescu, actualul tehnician de la CFR Cluj, l-a întărit și i-a arătat cum trebuie să arate un fotbalist profesionist. 

"Dan Petrescu, pentru toţi jucătorii, conducătorii, lumea care a lucrat cu el, era foarte serios, foarte profesionist. Dacă te duceai, trebuia să fii 110% implicat în ce faci. Dacă te antrenezi, antrenează-te cât poţi de bine. Dacă joci, joacă cât poţi de bine.

Dacă faci refacere, trebuie să faci refacere cum trebuie. Culcă-te! Bea apă plată! Adică sfaturi pe care trebuie să le ai şi să le faci, astfel încât să poţi face performanţă. Mie mi-a părut rău că nu l-am prins (n.r. mai mult) pe Dan Petrescu şi tot staff-ul care era acolo: Patrick Lăzărescu, Mircea Lebon, Nea Dan, Cristi Pojar", spunea Bruno Fernandes, pentru Look Sport. 

Etichete: dan petrescu , unirea urziceni , urziceni , dacian varga , petrescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Rapid 2-1, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Spectacol total în Gruia

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

Banner-ul afișat de suporterii Rapidului la meciul cu CFR, după ce au refuzat să facă deplasarea la Cluj

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Citeşte şi

Dan Petrescu: ”Nu vrem să-l ținem aici!”. CFR așteaptă 7 milioane de euro

Exclusiv Pe urmele lui Liverpool! Dan Petrescu a ordonat, Ioan Varga a executat. Investiție de 100.000 de euro

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”