Mihai Rotaru / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Mihai Rotaru și-a anunțat retragerea! ”Am discuții avansate”

articol scris de Digi Sport
10.07.2023, 19:56
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, vrea să retragă din postura de acționar majoritar al clubului din Bănie.

Omul de afaceri a declarat că nu a luat decizia în urma unui impuls de moment, ci a cântărit-o foarte bine. Rotaru a anunțat că mai poate sprijini financiar Universitatea Craiova, până când vor exista investitori interesați să ducă echipa la nivelul următor.

Mihai Rotaru: ”Am depus mandatul la Universitatea Craiova”

Eu nu iau deciziile importante in funcție de ce se întâmplă azi sau mâine. Eu mi-am depus mandatul. Mi-am propus să stau în fotbal 10 ani. Am depus mandatul la Universitatea Craiova. Am anunțat de câteva luni orașul Craiova, că trebuie să găsim alte soluții. Craiova merită să aibă o echipă mare. Eu am reușit să ajut la renașterea echipei și să cresc o echipă bună.

Am anunțat partenerii că trebuie să găsească alte soluții. Trebuie să avem și soluții, din păcate nu s-au găsit deocamdată. Sigur, eu nu o să las Universitatea să moară. Pentru a putea face o echipă mare trebuie să avem și alte soluții. Să mă înlocuiască. Eu tot timpul voi aduce un aport financiar la club, dar vreau să stau deoparte. Un milion pot da oricând.

Craiova e pe un deficit financiar de 5 milioane de euro anual, în condițiile în care nu vinde jucători. Sunt oameni care vor să vină și sigur vor veni. Ca să plec pur și simplu, ar fi însemnat insolvența și, ulterior, falimentul. Nu putem să ne batem joc de suporteri. Dacă vin 10 investitori să dea câte 250 de mii de euro pe an, sunt 2,5 milioane.

Dacă noi am fi luat acel campionat, cred că ar fi schimbat perspectiva. La ce am investit, nu am făcut rezultate. Nu vreau ca Universitatea Craiova să scadă ștacheta. Craiova nu trebuie să aparțină unei singure persoane. Am discuții avansate, să vină fiecare după posibilități”, a spus Mihai Rotaru, la Liga Digisport.

VIDEO Declarațiile lui Mihai Rotaru

Cum a reacționat Mihai Rotaru, după ce Universitatea Craiova a câștigat procesul privind palmaresul

În cursul zilei de luni, 10 iulie, Curtea de Apel Timișoara a decis că Universitatea Craiova este formația care deține palmaresul echipei istorice a Craiovei, până la privatizarea din 1991.

Decizia autorităților a venit după 10 ani de procese, iar Mihai Rotaru le-a dedicat tuturor oltenilor această victorie. Totodată, finanțatorul Universității Craiova a spus că nu există vreo șansă ca Adrian Mititelu să întoarcă hotărârea în favoarea sa.

"Nu e victoria mea, e a orașului. Eu sunt doar custode al Universității Craiova. O luptă care a durat 10 ani în instanță, o victorie care îți dă satisfacție. Poate că e cea mai importantă după câștigarea stemei și a denumirii. Ele sunt ale orașului și așa trebuie să rămână. Putem să ne bucurăm de stemă, palmares.

Șansele sunt la zero ca ceva să se schimbe. Dosarul poate merge doar la ICCJ. Șansele, juridic vorbind, nu există. În oraș, lucrurile erau clare. Noi vrem să ne creștem bazinul de fani prin rezultate sportive, chiar dacă pe termen mediu și scurt am suferit.

Nu ne dorim să atragem suporterii altor echipe. Sunt în zona noastră. Bazinele noastre sunt în Oltenia și București. La nivelul suporterilor, această veste a creat euforie. Nu puteai înainte să spui dacă este albă sau neagră. Este o euforie la nivelul tuturor suporterilor", a mai transmis Rotaru.

Etichete: mihai rotaru , patron universitatea craiova , retragere rotaru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Și-a cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $. Cum arată în interior și cu cât vinde acum casa pe roți

După ani de zile în care a trăit și a amenajat rulote, o tânără a făcut o pasiune pentru transformarea lor și chiar a intrat într-o comunitate a cărei membri lucrează la proiecte similare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

La 4 zile după "cea mai urâtă experiență din carieră", antrenorul lui Drăgușin și-a decis viitorul

Galerie Foto Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury și este noul campion mondial absolut. Decizie controversată

Cristi Balaj și-a dat acordul și revine în SuperLiga, la mai bine de o lună de la despărțirea de CFR

Exclusiv Andrei Cristea reclamă debandada de la FCU Craiova: ”Sunt multe discuții de abordat”

Citeşte şi

Video Universitatea Craiova - Sepsi 3-2. Oltenii s-au impus, dar au terminat pe locul 3 în SuperLiga

Mihai Rotaru a dezvăluit cine este noua rivală a Universității Craiova: ”Nu mai e Dinamo de mult timp!”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină