Mihai Teja / Foto: Sport Pictures

Exclusiv Mihai Teja acuză după problemele de la Gaz Metan Mediaș: ”S-a preferat să se plătească amenda decât datoria!”

articol scris de Digi Sport
23.02.2022, 19:13
  • Finala Champions League: Dortmund - Real Madrid, sâmbătă, 22:00, DGS 1

  • Minifotbal: Romania - Polonia, duminică, 21:40, DGS 1

Gaz Metan Mediaș este măcinată din cauza problemelor financiare din ultima perioadă și are șanse mari să fie retrogradată la finalul acestui sezon.

Unul dintre motivele pentru care medieșenii au intrat în aceste probleme este și o datorie către fostul antrenor al echipei, Mihai Teja.

Mihai Teja acuză după problemele de la Gaz Metan Mediaș: ”S-a preferat să se plătească amenda, decât datoria!”

Antrenorul și staff-ul acestuia trebuie să primească un total de 80.000 de euro încă din luna octombrie, atunci când s-a produs despărţirea.

Totuși, pentru a evita depunctarea echipei, Teja a mărturisit că ar fi fost dispus să discute reeșalonarea datoriei, însă niciun reprezentant al clubului nu l-a contactat.

Printr-o intervenție telefonică la emisiunea Fotbal Club, Mihai Teja a mărturisit că nu înțelege ce s-a întâmplat cu banii încasați de Gaz Metan Mediaș din drepturile tv, dar și din transferurile echipei, pentru că nicio datorie nu a fost achitată.

Nu știu ce s-a întâmplat. Știam că va fi un proces, dar nu știu ce decizie s-a luat. Se ocupă AFAN. Sunt dezamăgit și supărat că s-a ajuns aici. Mi-e greu să înțeleg de ce. Am petrecut momente frumoase la Mediaș. Jucătorii, alături de noi, staff-ul tehnic, staff-ul medical, ne-am făcut datoria, ne-am îndeplinit obiectivul. Anul trecut, am terminat pe un loc opt nesperat. Din cauza clubului care nu deținea licența pentru Europa, nu am reușit să jucăm barajul. Din punct de vedere sportiv, obiectivul a fost îndeplinit și din păcate s-a ajuns în această situație. Nu doar antrenorii și jucătorii sunt păgubiți, ci și oameni care lucrează acolo. E păcat că în 2022 se poate intra atât de ușor în insolvență.

Nouă luni am stat la Gaz Metan Mediaș. După cinci luni am primit primul salariu. Am încasat două salarii, apoi nu am mai fost plătit. Ulterior, am mai fost plătit două salarii. Nu a fost nicio discuție. Am depus memoriu în octombrie. Am plecat de acolo la mijlocul lui septembrie. Sunt cinci luni de atunci, nimeni nu m-a sunat să îmi spună ceva, să îmi propună ceva. Uite, ai zece mii de încasat, hai să eșalonăm, să ne așezăm la masa negocierilor. Nimeni nu m-a ascultat, ceea ce mi se pare straniu.

Un colaborator al meu trebuia să ia 2000 de euro. S-a preferat să se plătească o amendă de trei mii de lei și două puncte ca să nu se plătească două mii de euro. Mi se pare un pic ciudat. Nimeni nu a discutat cu noi din păcate.

Aș fi fost dispus să găsim soluții să rezolvăm problema, dar nu am avut cu cine să vorbesc. Nu știam cine e în conducere, am văzut că Vali Iordanescu și-a dat și el demisia. Am înțeles că s-au mai dat niște bani, niște prime, plus că au venit banii de la televiziune. Sunt vreo 700 de mii de euro, plus 200 de mii de euro, plus transferul lui Yuri. Este 1 milion de euro.. Să nu poți să achiți o parte din datorii, măcar să te așezi la masă să zici, uite îți mai dăm trei mii – cinci mii de euro, să faci ceva să salvezi clubul.

Am lucrat acolo două mandate, am făcut lucruri bune, mi-am atins obiectivele. Gaz Metan Mediaș a încasat niște bani și prin munca mea. Am reușit să termin anul trecut pe locul opt. Am exemplul lui Vasile Maftei. A dat golul campionatului, apoi s-a intrat în insolvență și nu a mai câștigat niciun ban, săracul. Cine răspunde, cine sunt păgubiții? E ușor să intri în insolvență.

Ce se întâmpla dacă retrograda echipa din punct de vedere sportiv? Toată lumea ar fi spus că Teja e groparul lui Gaz Metan Mediaș. Nu sunt doar eu, mai este și Ronaldo Deaconu și domnul Mărginean.

Domnul Mărginean a spus că a lăsat echipa fără datorii. Eu vorbesc doar din punct de vedere sportiv. Nu am date despre ce înseamnă contabilitate, dar acum mă interesează. Pierdem bani, e munca noastră, stăm departe de familie. Aceste probleme nu ar trebui să fie în 2022. E prea ușor să scăpăm așa. Sunt niște datorii, intrăm în insolvență și le acoperim.

Nu știu ce soluții ar fi. Cred că ar trebui să fie un management mai bun, mai sănătos. Spunem că de vină sunt cluburile, dar dacă nu se găsește un manager bun, ce facem, intrăm în faliment? Ne-am creat o imagine rea în străinătate.

Aveam probleme financiare și la Iași. Nu puteam să luăm jucători pentru că nu voia să vină nimeni, că la Iași se păcălește, nu dau banii. Cu trei-patru sute de mii de euro ar fi putut fi plătiți toți păgubiții. De la manager trebuie să plece.

Nu mă gândesc și nu știu ce s-a întâmplat. E ușor de făcut un audit să îți dai seama, dar nu mă interesează asta. Mă interesează că se pierd niște bani. Dacă eram în situația în care retrograda echipa, puteai să spui, deși nici atunci nu ar fi trebui, să îmi bați obrazul că am adus jucători și am retrogradat.

Jucătorii au plecat fără bani. De Moura plângea la televizor. E normal? Eu cred că e dramatic. Se zicea să se mai plătească ceva din drepturile tv. Eu cred că drepturile tv trebuie să li se rețină cluburilor care au cele mai multe procese. Plătesc eu procesele din drepturile tv, clubul nu este depunctat și, apoi, clubul își rezolvă mai departe problemele.

Cu sumele de bani care au intrat, un milion de euro, ce s-a întâmplat? Nu poți plăti o mie de euro cuiva care are proces cu tine? După cinci luni, nu puteai plăti 2000 de euro pentru un angajat? Sau, dintr-un milion, să îi plătești 70 de mii lui Deaconu? Puteai să stingi aceste procese fără să fii depunctat. Și Poenaru a spus că rămânea dacă i se mai plătea măcar un salariu și echipa nu era depunctată. Din punct de vedere sportiv, Gaz Metan nu cred că retrograda”, a declarat Mihai Teja la emisiunea Fotbal Club.

Etichete: liga 1 , gaz metan medias , mihai teja


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu de pensionari a vândut tot și a plecat într-o croazieră în jurul lumii. A constatat că e mai ieftin pe apă decât pe uscat

Un cuplu de pensionari a vândut tot pentru a porni într-o călătorie în jurul lumii cu o navă de croazieră. Grace și Jerry au făcut calculele și au constatat că nu e mai scump să trăiești pe o navă decât dacă ar fi continuat să locuiască pe uscat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Câți bani au încasat cele două femei lovite cu pumnii și picioarele de un bărbat, în ”lupta rușinii” de la București

"Vi se pare normal ca un bărbat să lovească femeile cu pumnii?" Prima reacție, după scenele greu de privit de la București

Ce scrie presa străină despre imaginile greu de privit surprinse în Sala Polivalentă din București

Neașteptat! FOTO Cum arată cele două femei după ce au încasat zeci de pumni de la un bărbat în Capitală: ”A lovit cu ură”

Exclusiv Fotbalistul de 100.000.000 € pleacă de la Real Madrid după finala Champions League: ”Urât ce a făcut!” Unde poate ajunge

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Gata!”. Anunțul făcut de Gigi Becali despre Risto Radunovic

Dinamo a luat decizia în cazul lui Hakim Abdallah

Suma uriașă care s-a încasat la meciul de retragere a ”Generației de Aur”

După jumătate de sezon la Atletico Madrid, Horațiu Moldovan a fost descris de Marca în cinci cuvinte

Citeşte şi

Video CS Mioveni - FC Botoșani 0-1. Moldovenii au câștigat barajul și rămân în SuperLigă

Video United Galați e campiona României la futsal! Imaginile bucuriei

PEROZIrina Shayk, în cei mai scurți pantaloni, a defilat pe stradă ca pe podium. Picioarele lungi s-au văzut în toată splendoarea

FILM NOWEva Mendes, frumusețe atemporală. Fanii, uimiți de cum arată partenera lui Ryan Gosling la 50 de ani

Gigi Becali anunță oferta făcută lui Mititelu pentru una dintre vedetele FCU Craiova! ”Atât îi dau! El cere un milion” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie splendidă la Roland Garros pentru jucătoarea din România: 6-0, 6-1! citeşte ştirea pe ziare.com

Trucuri pentru a-ți recupera banii pe recipientele de plastic: De ce sticlele goale returnabile sunt respinse de aparat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Digi World

5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă

Digi Animal World

Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la 30 centimetri