Mircea Rednic e fără victorie după revenirea la Dinamo / Foto: Sport Pictures

Mircea Rednic face un anunț surprinzător. "Da, au existat discuții pentru o colaborare Dinamo - Real Madrid"

articol scris de Digi Sport
11.02.2022, 09:08
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Mircea Rednic (59 de ani) a fost dat afară de la Dinamo de Iuliu Mureșan în această iarnă, din cauza rezultatelor nereușite pe care trupa din Ștefan cel Mare le-a înregistrat în sezonul de toamnă.

Tehnicianul confirmă informațiile apărute în presă care vorbesc despre posibilitatea ca Dinamo să colaboreze cu Real Madrid, iar pe lângă o partidă amicală cu formația secundă a trupei din Spania, ibericii ar fi putut să trimită și jucători în Liga 1.

Dinamo, aproape de un parteneriat cu Real Madrid

Mircea Rednic a confirmat informațiile oferite de Dragoș Sterpu, președintele DDB Spania, cum că Real Madrid ar fi fost dispusă la o colaborare cu trupa din Ștefan cel Mare.

"Da, așa este, confirm (n.r. discuțiile despre posibilitate ca jucători de la Real Madrid să ajungă la Dinamo). A fost vorba de o discuție la începutul lunii decembrie, începută, poate, chiar în noiembrie.

O propunere pentru un amical cu Real Madrid, în care ei ar fi folosit jucători care nu prind lotul, de la Castilla sau fotbaliști mai tineri care nu sunt în vederile lui Ancelotti.

Apoi exista posibilitatea de a transfera jucători de acolo, cu toate că eu am considerat că este destul de greu, cine vine să joace în România? Da. O relație de genul acesta era binevenită. În primul rând aveam parte de un joc amical.

Cum alții s-au dus în Antalya și s-au antrenat prin hotel, la piscină sau sala de forță, acolo era vorba de un antrenament, un joc și, după aia, ne întorceam, toate pe cheltuiala lor (n.r. Asociația DDB Spania), pe noi nu ne costa nimic.

Eu mi-am dat acordul. Ei ar fi trebuit să ne propună, avem jucătorul x și y, te interesează sau nu te interesează. Același lucru a fost și cu jucătorii de la Kiev (n.r. Dinamo Kiev). Era o listă pe care Mircea Lucescu ne-a prezentat-o, Nicolae Badea mi-a transmis-o și rămânea ca eu să iau o decizie. Ce era mai avantajos în cazul celor de la Real Madrid?

Jucătorii sunt comunitari. În cazul extracomunitarilor sunt taxe mari, iar actele se fac greu, îți trebuie minimum 45 de zile, între 45 și 60 de zile. La noi lucrurile sunt mai complicate. Oricum trebuia să-i oferi un salariu minim și, din acest motiv, nu îți venea nimeni, de-asta a și căzut cu Dinamo Kiev.

Nu vreau să intru în detalii, nu a venit încă momentul, vreau să discutăm de subiectul ăsta, pentru că Dragoș Sterpu nu minte, asta spun. Atât! Acum o să-i las pe ei să vorbească, să facă și vedem pe urmă. Lumea o să-mi dea dreptate.

Nu vreau să comentez în plus, au meci greu azi (n.r. joi Dinamo întâlnește Universitatea Craiova) săptămâna e grea și nu e momentul. Te rog să discutăm strict de subiectul ăsta! Eu, când o să ies, o s-o fac cu argumente, nu cu povești, cu liste și alte chestiuni.

Dacă nu au vrut să meargă pe mâna mea și au ales să meargă pe mâna jucătorilor care acum le-au întors spatele, e treaba lor. Uite că s-a văzut cine e laș! Însă te rog să rămânem strict la subiectul ăsta, îmi pare rău de Dragoș, el s-a zbătut, acum nu am de unde să știu dacă se făcea sau nu se făcea, însă mi-a zis din noiembrie, decembrie.

Și uite că, după, a continuat, nu a contat că am fost eu dat afară. Bănuiesc că i-a agitat pe ăia pe acolo, chiar a vrut să facă un meci amical, totuși, Dinamo e un nume, încă în Europa", a spus Mircea Rednic, conform Playsport.

Dinamo a fost aproape de o colaborare și cu Dinamo Kiev. Mircea Lucescu a confirmat discuțiile

Chiar dacă discuțiile despre posibilele transferuri de la Dinamo Kiev s-au purtat pe vremea când Mircea Rednic a fost tehnicianul echipei, Mirce Lucescu confirmase că jucătorii trupei ucrainiene ar putea ajunge în Liga 1 în continuare, asta dacă Flavius Stoican își dorește acest lucru.

Exista o idee. Și Dinamo Kiev era interesată. Ideea rămâne și în absența lui Rednic. Să vedem ce se întâmplă mai departe la Dinamo. Nu știu dacă rezolvarea problemei depinde de transferul unor jucători. Nu salvezi de la retrogradare cu jucători tineri, dar ei aduc entuziasm. Cu jucători valoroși da, dar și eu am nevoie de jucători valoroși.

Schimbările de jucători, dacă le gândești foarte bine, se poate construi o echipă, nu de câștigarea unui titlu, dar se poate construi", a declarat Mircea Lucescu la Fotbal Club, în luna decembrie.

Până la urmă, Dinamo Kiev nu a mai trimis fotbaliști în Liga 1, iar Dinamo s-a mulțumit cu o campanie de transferuri bazată pe jucători liberi de contract sau imprumutați.

Mircea Rednic își cere banii de la Dinamo!

Mircea Rednic, care a fost demis unilateral la sfârșitul lunii decembrie, a formulat la adresa sediului administratorului judiciar, RTZ & Partners o cerere prin care se solicită determinarea existenței și stabilirea cuantumului creanțelor deținute împotriva debitoarei Dinamo 1948 SA.

Astfel, Mircea Rednic s-a înscris la masa credală a societății aflate în faliment, pentru a-și recupera 11.097 de euro, adică salariile pe lunile noiembrie (integral) și decembrie (parțial).

Conform sursei citate, în contractul lui Mircea Rednic exista o clauză prin care antrenorul ar fi putut obține compensații în echivalentul a patru salarii dacă va fi dat afară, iar dacă va pleca de unul singur, va plăti el această sumă. Adică aproximativ 32.000 de euro.

Cum cererea a fost depusă după deschiderea procedurii de insolvență, prin raportare la dispozițiile art. 102 alin. (6) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a  insolvenței și de insolvență, Dinamo este obligată să-i plătească această sumă, de 11.000 de euro.

Rămâne de văzut dacă Mircea Rednic va deschide un nou proces fostului său club și dacă va cere să i se plătească și cei 32.000 de euro, din contract.

Etichete: transferuri , mircea rednic


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Victor Pițurcă, verdict crunt despre noua vedetă a Universității Craiova: ”Nu se ocupă doar de fotbal”

Lovitura primită de PSG și naționala Franței: Lucas Hernandez, OUT pentru restul sezonului și EURO 2024

Fotbalistul transferat cu 600.000€ de Gigi Becali la FCSB a făcut anunțul despre viitorul său: ”Asta îmi doresc”

Dan Petrescu, criticat dur după ce a revenit la CFR: ”Nu mi-a plăcut niciodată”

Citeşte şi

A auzit ce transferuri vrea să facă Gigi Becali și a dat verdictul: ”Nu știu dacă poate să-i ia locul”

Conducerea Farului a reacționat, după ce a aflat de planurile lui Gigi Becali

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”