Mirel Rădoi a comentat situaţia de la FCSB

Exclusiv Mirel Rădoi a comentat venirea lui Iordănescu Jr la FCSB. De ce Teja trebuia păstrat şi ce spune de Stoian şi Nedelcu

16.05.2019, 23:47
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Mirel Rădoi, fostul antrenor al FCSB, în prezent selecţionerul U21 al României, a fost prezent joi seară în studioul Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club. Fosta legendă a roş-albaştrilor a vorbit pe larg despre echipa sa de suflet.

Rădoi nu a ocolit subiectul săptămânii în fotbalul românesc - Edi Iordănescu la FCSB -, dar a vorbit şi despre de ce Mihai Teja merita să continue sau despre Stoian, care a primit prea puţine şanse, din cauza lui Becali.

Îţi prezentăm mai jos interviul cu Rădoi cu referire la FCSB

Este Edi Iordănescu varianta cea mai bună pentru FCSB?
Da, îl văd pe Edi la FCSB. Dar trebuie să îşi rezolve problemele contractuale. Şi îmi e greu să cred că ar putea să accepte, având în vedere ce s-a scris. Lui îi place să fie manager. Vrea să facă transferuri, strategia clubului.

Cum se va împăca acesta cu Gigi Becali?
Eu cred că poate avea autoritate în vestiar, cred că va fi lăsat. Dar transferurile trebuie să le facă antrenorul, el ştie cel mai bine de ce are nevoie. Nu poate să intervină peste antrenor nimeni, să aducă jucători pe care tehnicianul nu îi doreşte.

Rădoi crede că Becali "se va trezi"

Va avea patronul o altă atitudine de data aceasta?
Îl văd pe Gigi abţinându-se să nu dicteze schimbări. Trebuie să realizeze că aceste lucruri nu aduc nimic bun. Sunt patru campionate pierdute şi în ultimul an nu s-a calificat nici în cupele europene. Eu cred că va înţelege cât e de toxică abordarea aceasta.

Edi îl vrea pe Tommy Neubert. Va rezolva eventuala venire a acestuia problemele?
Nu ştiu care sunt problemele la club din punct de vedere fizic. Nu cred că accidentările sunt doar vina preparatorului, exclus. Dacă va veni Neubert, nu înseamnă că echipa nu va mai suferi accidentări. Un antrenor nu îţi poate garanta succesul, cum poate să facă asta Tommy? Eu am lucrat cu Marian Lupu, aproape că pot să garantez că nu e vina lui.

Rădoi crede în Teja

Ar fi putut continua Teja la FCSB?
Teja când a preluat echipa era pe locul doi, acum termină pe acelaşi loc. Nu văd o mare problemă cu el. Posesia a crescut la FCSB, cum a promis. Nu înseamnă că a fost o îmbunătăţire, ei trebuie să analizeze la club ce s-a întâmplat. Teja a fost diplomat şi echilibrat. Dacă ar fi intervenit mai grav, să vorbească public despre un lucru în contradictoriu cu patronul, toată această presiune s-ar fi repercutat la adresa echipei. Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să continue. La felul cum lucrează el, e greu să creeze automatisme atât de repede, îţi trebuie timp. Eu am văzut unele lucruri care mi-au plăcut cu Teja: dincolo de posesie, vorbim de mobilitatea jucătorilor, se creau spaţii, fundaşii laterali veneau între linii. Am observat lucruri care mi-au plăcut.

Ce spune de cazurile "Stoian şi Nedelcu"

Stoian are atâtea meciuri în Serie A. Merita mai multe şanse?
În cantonament, Stoian a jucat extrem de bine, chiar şi mijlocaş central. El la bază a jucat mult în bandă sau inter în 4-3-3. Problema la el a fost că au fost foarte puţine minute în care să arate ce poate.

Referitor la Nedelcu. El e un jucător care a jucat aproape în toate meciurile la U21 şi a avut o evoluţie bună. Acolo a fost într-un fel, iar la FCSB nu reuşeşte să dea randament.
Păi cred că presiunea pe care o are la echipa de club nu o are la echipa naţională. Încercăm să luăm presiunea...

Dar tu nu pui presiune pe ei? Totuşi, există presiunea rezultatului.
Nu, presiunea rezultatului e doar a staff-ului. Mereu o spun şi am să o spun şi la echipele de club. Ei, dacă intră pe teren doar cu gândul la rezultat, nu e un lucru pozitiv pentru nimeni. Ei trebuie să intre concentraţi şi rezultatul să fie consecinţa unui joc şi jocul să fie cât mai aproape de ceea ce pregătim. Dacă vor intra cu gândul la rezultat, poate se va întâmpla un meci-două, să avem rezultate, iar apoi... A doua chestie, cred eu, poate să fie nu neapărat sistemul. Pentru că unii spun că el nu poate juca în sistem 4-2-3-1. La noi joacă în 4-2-3-1. Noi încercăm să facem recuperările în zona 2, în treimea neutră, nu prin duel, ci prin închiderea poziţiilor. El e un jucător care anticipează foarte bine şi care închide spaţiile foarte bine. Pentru că eu ştiu că el nu are capacitatea de a recupera, ca şi Pintilii, prin contact, prin duel. Şi atunci eu nu mai pot şi nici nu am timpul necersar, în 3 zile, să-l mai schimb la echipa naţională şi încerc să profit de calităţile pe care le are. Ştiu că el nu poate juca mereu cu spatele la poarta adversă. Eu nu pot să-l ţin mereu în centrul terenului şi fundaşii centrali să-i paseze când e cu spatele. Pentru că e un jucător lent, care nu se poate întoarce din preluare. Şi atunci prefer să-mi fac jocul să-l eliberez să fie mereu cu faţa la joc, pentru că are o pasă filtrantă, schimbă mereu direcţia de joc şi atunci încerc să mă folosesc de asta.

L-ai sfătui pe Ivan să vină la FCSB sau să meargă în străinătate?
L-as sfătui pe Ivan să rămână în străinătate. E vorba de intensitatea campionatelor. Ai Gnohere, Hora, ai în stânga Coman. În ce poziție să joace? El poate juca vârf. Pe mine m-a avantajat foarte mult poziția lui de atacant, în meciul cu Portugalia. Aveam nevoie de un jucător de explozie pentru pasele filtrante.

Suferă sau nu Gigi Becali pentru titlul pierdut?
Suferă! Nu mai ai nici coeficientul anilor trecuți, când de pe locul 2 ne-am calificat în Champions League. Nu mai e traseul același. Acum, vrea să încerce să aibă un nou început, să fie optimist, dar e clar că nu îi cade bine că a terminat pe locul 2.

Etichete: mirel radoi , fcsb , mirel radoi gigi becali , mirel radoi fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Nu primesc foarte mulți bani la FCSB”. Ce salariu are campionul României

Foto Liverpool și-a prezentat echipamentul pentru sezonul viitor! Primul din noua eră fără Jurgen Klopp

Foto ”Dezgustător!” Faza Campionatului Mondial: a omorât o muscă și a mâncat-o în fața tuturor. Reacția jucătorului

Mihai Rotaru, propunere suprinză pentru Edi Iordănescu! Pe cine cere la EURO

Citeşte şi

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Fotbaliștii de la FCSB îl așteaptă pe Gigi Becali la sărbătoarea de titlu: ”Ne-am bucura să fie alături de noi”

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când o femeie prinde o cobră cu mâinile goale. Șarpele era pe punctul să o atace