Exclusiv Miriuţă, ca şi demis de la Dinamo! Ultimele veşti din Ştefan cel Mare. Cine e în cărţi să îl înlocuiască

25.02.2018, 11:52
  • La Liga: Real Madrid - Alaves, marți, 22:30, DGS 2

  • Premier League: Tottenham - Manchester City, marți, 22:00, DGS 1

UPDATE 15:48 Este posibil ca Miriuţă să rămână şi azi antrenorul lui Dinamo, deşi soarta lui e pecetluită. Tehnicianul i-a anunţat azi pe jucători că luni va avea o întâlnire cu Negoiţă, pentru a stabili dacă vor mai colabora. Decizia e însă luată de conducere, amânarea întâlnirii pentru mâine fiind generată de faptul că patronul echipei nu se află azi în Bucureşti.

Bratu şi Mulţescu rămân în continuare principalele două variante pentru oficialii din Ştefan cel Mare, chiar dacă se iau în calcul şi alte nume. Totuşi, există şanse foarte mari ca succesorul lui Miriuţă să fie ales dintre cei doi.


UPDATE 13:47 Demiterea lui Miriuţă nu a fost încă anunţată oficial, dar e de aşteptat ca acesta să nu mai fie antrenorul lui Dinamo până la finalul zilei. Pe lângă variantele anunţate în exclusivitate de Digi Sport - Mulţescu şi Bratu -, Gazeta notează că s-a discutat şi cu Dan Alexa.

În prezent la dunărea Călăraşi, cel poreclit "Chirurgul" a antrenat în trecut Timişoara, Rapid, ASA Târgu Mureş şi Chiajna.

"Dan are clauză de reziliere cu Dunărea, iar cei de la Dinamo l-au sunat în această dimineaţă să vină să salveze echipa. Alexa face minuni la Călăraşi şi nu cred că vrea să plece din moment ce e la un pas să îşi treacă în CV cea de-a treia promovare, după cele reuşite cu ACS Poli şi Rapid", a spus un oficial al Dunării pentru sursa citată.

Ştirea iniţială

Dinamo a ratat play-off-ul, după înfrângerea de ieri de la Astra, iar şefii din Ştefan cel Mare au decis să se despartă de Vasile Miriuţă. Oficializarea rupturii se va produce în cursul zilei de azi, iar Gheorghe Mulţescu şi Florin Bratu sunt principalii vizaţi pentru înlocuirea antrenorului.

"Dacă pierdeam, luam trenul spre Budapesta", spunea Miriuţă după meciul de infarct de la Chiajna, câştigat cu 4-3. Ulterior, "câinii" au făcut egal cu FCSB şi au pierdut la Astra, ratând play-off-ul. O contraperformanţă ruşinoasă în istoria recentă a grupării din Ştefan cel Mare, care nu putea trece fără a fi găsit un ţap ispăşitor.

Astfel, în această dimineaţă, conducerea lui Dinamo a decis să activeze clauza de reziliere a contractului. Venit la Dinamo în luna septembrie, în locul lui Cosmin Contra - plecat la echipa naţională -, Vasile Miriuţă avea trecut în contract că, dacă nu prinde play-off-ul, poate fi dat afară fără compensaţii financiare. Cele două părţi se vor despărţi, iar oficialii roş-albilor au deja două nume pe lista scurtă de posibili înlocuitori: Gigi Mulţescu şi Florin Bratu.

Se poartă deja negocieri cu cei doi şi, în acest moment, mai uşor de adus pare a fi fostul antenor al Craiovei, acesta fiind liber de contract. Bratu este angajat la Federaţie, unde face o treabă minunată la naţionala U18, iar mulţi specialişti îi anticipează un viitor glorios. Fostul atacant din Ştefan cel Mare nu posedă licenţa Pro încă, astfel că va fi nevoie de un alt "principal" în acte, exact ca la FCSB. 

INFO

  • Gheorghe Mulţescu a jucat pentru Dinamo între 1979 şi 1985 şi a cucerit trei titluri şi două Cupe ca jucător cu gruparea din Ştefan cel Mare.
  • Mulţescu a avut şi trei mandate ca antrenor al "câinilor": în 1990-1991, în 2008 şi 2013.
  • Mulţescu a fost un veritabil globe-trotter ca antrenor, însă nu a cucerit niciun trofeu ca "principal". Ultima formaţie pregătită de antrenorul în vârstă de 66 de ani este CS U Craiova, în sezonul 2016-2017.
  • Florin Bratu a jucat şi el pentru Dinamo în două perioade, 2005-2006 şi 2007-2010, şi a cucerit o Supercupă a României în tricoul "câinilor".
  • Bratu a antrenat-o pe Dinamo II, "satelitul" desfiinţat al "câinilor" în două rânduri (2014-2015 şi 2016-2017) şi este acum selecţionerul naţionalei Under 18 a României.

De când a preluat formaţia din Ştefan cel Mare, în 2013, Negoiţă a schimbat 14 antrenori. De data asta, însă, alegerea finanţatorului pare întemeiată, în condiţiile în care există informaţii că antrenorul a pierdut vestiarul.

"Murim cu toţii! E clar că va fi o explozie dacă nu prindem play-off-ul. O să fie prăpăd, asta e părerea mea personală. Nici nu vreau să mă gândesc că nu vom fi acolo", a avertizat directorul sportiv, Ionel Dănciulescu, la Digi Sport, în emisiunea Fotbal Club.

Vasile Miriuţă a stat 19 meciuri pe bancă alb-roşiilor. A obţinut 7 victorii, a înregistrat 6 rezultate de egalitate şi a suferit 6 înfrângeri.

Etichete: dinamo , dinamo miriuta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din regiunea Harkov; în estul Ucrainei, Rusiei i-a luat luni de zile ca să obțină aceleași rezultate, relatează BBC. „Nu a fost nicio primă linie de apărare. Rușii au intrat pur și simplu”, a spus un comandant din trupele speciale care au eliberat teritorii vaste în timpul ofensivei surpriză a armatei ucrainene din toamna anului 2022.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza

Exclusiv ”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu

E gata: primul transfer al FCSB-ului! Ce salariu va primi jucătorul

Video Ce nu s-a văzut la TV! Gigi Becali și-a aruncat telefonul în direct și la scurt timp a rămas fără șapca de 450 € | VIRAL

"Coșmar! Nu putea fi mai rău pentru Simona Halep!" Presa din SUA, reacție tranșantă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fratele geamăn al lui Edgar Ie a reacționat, după scandalul care a ”zguduit” Dinamo

De nicăieri! Anunț făcut în direct: "Ne-am înțeles cu Jose Mourinho!"

Oficial Prima națională care a anunțat lotul pentru EURO 2024

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Citeşte şi

Exclusiv Lovitura primită de Edgar Ie, după ce a fost implicat intr-un scandal fără precedent la Dinamo

Fanii lui Dinamo i-au scandat numele lui Dorinel Munteanu după victoria cu UTA, iar ”Neamțul” a reacționat

PEROZAu strălucit mai ceva ca modelele de pe podium. Demi Moore, cu câinele în brațe, Salma Hayek, de mână cu soțul, la prezentarea Gucci

FILM NOWCameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill

Reacția lui U Cluj despre transferul lui Alex Chipciu la FCSB! Marele vis al căpitanului: ”Cred că are o șansă reală” citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: cum s-a terminat disputa dintre Danielle Collins și Irina Begu, după ce românca a salvat cinci mingi de meci citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles

Digi World

Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”