Edi Iordănescu, antrenorul de la FCSB / Foto: Sport Pictures

Motivele de îngrijorare ale lui Edi Iordănescu înaintea derby-ului cu CFR Cluj + meci ”mai special” pentru antrenor

articol scris de Digi Sport
28.08.2021, 17:25
  • Champions League: Real Madrid - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

Edi Iordănescu a debutat la FCSB cu o remiză, 1-1 cu Sepsi, iar acum se pregătește de partida cu liderul cu maximum de puncte CFR Cluj, care se dispută duminică, de la ora 21:00, în direct la Digi Sport 1.

La conferința de presă premergătoare jocului, Edi Iordănescu a transmis că CFR Cluj are un plus față de FCSB în acest moment și a recunoscut că situația tensionată din ultimele zile de la Cluj, unde patronul Ioan Varga a decis demiterea lui Marius Șumudică și a staff-ului său, pe care nu i-a lăsat să conducă antrenamentul de vineri, însă fără să pună deocamdată oficial un nou antrenor, i-a pus probleme în pregătirea meciului.

Motivele de îngrijorare ale lui Edi Iordănescu înaintea meciului cu CFR Cluj

În același timp, Edi Iordănescu a recunoscut că FCSB nu traversează cea mai bună perioadă, dar speră ca jucătorii săi se capaciteze la maximum la ora jocului, pentru a avea șanse sporite la cele trei puncte.

CFR are un plus față de noi în momentul de față, va juca și acasă, este campioana în exercițiu, a câștigat șase din șase, ne desparte o diferență mare de puncte, de aceea e favorită.

Noi mergem acolo și trebuie să arătăm personalitate. Nu suntem în cea mai bună perioadă, dar cu siguranță echipa are potențial. Diferența apasă, aduce o presiune suplimentară, ceea ce în partea cealaltă nu e cazul.

E clar că, în momentul de față, suntem în lupta la titlu doar la nivel declarativ, după cum au arătat lucrurile până acum, suntem departe, dar am încredere în grupul pe care-l antrenez. E o chestiune de timp până când vom intra cu șanse reale în lupta pentru podium și ulterior în cea pentru titlu.

CFR a avut o imagine în Europa, alta în campionat. E un grup cu maturitate, cu experiență, care se repliază rapid, care gestionează bine din punct de vedere mental jocurile, care speculează foarte mult greșelile adversarului și greșelile provocate. E adevărat că au fost anumite fluctuații. Orice echipă are problemele ei, inclusiv CFR.

La noi e importantă latura mentală. Eu am venit și într-o zi am pierdut doi jucători, Moruțan și Florinel, doi jucători care însemnau calitate, fantezi, care produceau în jocul nostru. Grupul este restrâns, vine pauza competițională, încercăm și atunci să reglăm lucrurile.

Am încercat să analizăm foarte bine adversarul, să înțeleagă băieții posibilii adversari, exprimarea CFR-ului. Am făcut puțin diferit analiza adversarului, așa vom face și planul tactic, pentru că este greu de anticipat. Marius Șumudică și Dan Petrescu sunt doi antrenori valoroși, dar diferiți, o să aștept să văd ce se întâmplă până în ziua jocului”, a declarat Edi Iordănescu.

În momentul conferinței de presă a lui Edi Iordănescu, Marius Șumudică încă era, în acte, antrenorul CFR-ului, însă între timp părțile au ajuns la un acord pentru reziliere. Duminică, la derby-ul cu FCSB, nu va sta pe bancă, însă, nici Dan Petrescu, al cărui contract nu poate fi înregistrat până luni. Astfel, Vergil Andronache, fost colaborator al lui Edi Iordănescu la CFR Cluj, va sta, foarte probabil, în spațiul tehnic. O variantă luată în calcul de către cei de la CFR este și Marius Bilașco, deținător al licenței PRO.

Derby-ul cu CFR Cluj, meci special pentru Edi Iordănescu

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Edi Iordănescu a recunoscut că derby-ul cu CFR Cluj este un meci special pentru el, fiind echipa pe care a pregătit-o sezonul trecut, când a cucerit Supercupa României și titlul.

Toate meciurile sunt speciale, dar ăsta este mai special. Am lăsat și am luat amintiri frumoase de la CFR. Au fost trei trofee, au fost cele mai frumoase momente până în momentul ăsta. N-ai cum să nu rămâi cu lucruri frumase atunci când obții performanțe.

Orașul mi-a rămas în suflet, la fel și suporterii. Mi-aș fi dorit să fie continuitate, dar, din păcate sau din fericire, nu ne-am înțeles la condițiile contractuale și asta a făcut acum să fim adversari”, a recunoscut Edi Iordănescu.

Etichete: edi iordanescu , cfr cluj fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era a unui pacient cu septicemie”

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat, miercuri, că actorul Florin Piersic avea septicemie atunci când s-a internat în unitatea medicală. Potrivit acestuia, trebuiau îndepărtate proteza de genunchi şi stimulatorul cardiac, care erau focare secundare de infecţie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

News Alert Primele declarații date de Mircea Lucescu la ieșirea de la întâlnirea cu Șucu și Copos

Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!

Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!

Au venit primele oferte: Radu Drăgușin poate pleca de la Tottenham după șase luni! Urmează întâlnirea decisivă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Întrebat despre scandalul din vestiarul Rapidului, Bogdan Lobonț a oferit un răspuns savuros

Video ”V-ați gândit vreo secundă la demisie?”. Răspunsul lui Adi Vasile, după ce a ratat obiectivul lui CSM București

Kylian Mbappe a spus-o pe față! Cine e marele vinovat pentru că PSG nu joacă finala Champions League

Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!

Citeşte şi

Exclusiv A fost la un pas de EURO 2024, dar acum trăiește momente grele

Veste bună pentru Edi Iordănescu: ”Are șanse să fie apt pentru EURO”

PEROZShakira, îndrăzneață într-o rochie albă tare decupată, la petrecerea de după Met Gala. A defilat ca pe podiumul de modă

FILM NOWA renunțat la rochia elegantă de la Met Gala pentru o fustă total transparentă, un maiou scurt și pantofi sport. Soția lui Matt Damon, mama a 4 copii, în formă maximă la 47 de ani

S-a stabilit arbitrul care va conduce meciul cu CFR Cluj la sărbătoarea FCSB! Dan Petrescu l-a înjurat acum 5 ani citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum a refuzat antrenorul care a promovat cu Gloria Buzău două oferte din prima ligă. Promovarea s-a jucat cu Marcel Ciolacu în tribună citeşte ştirea pe ziare.com

Singurul lanț de supermarketuri care îți dă un leu în loc de 50 de bani pe sticlele reciclate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat, ca ieșită din duș, direct la Met Gala 2024. A plecat din hotel în prosop, la eveniment a apărut într-un tricou ud

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”