Nicolae Constantin la Petrolul / Foto: Sport Pictures

Nae Constantin a descris la superlativ derby-ul cu Rapid: ”Toate într-un loc”

articol scris de Digi Sport
12.08.2022, 16:15
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Petrolul Ploieşti o întâlneşte pe Rapid București, sâmbătă, de la ora 21:45, pe stadionul ”Ilie Oană”, în direct la Digi Sport 1, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a a Ligii 1.

Antrenorul echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Constantin (48 de ani), a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în meciul cu FC Rapid de sâmbătă seara, formaţia sa va fi prudentă şi nu va ataca cu orice preţ pentru că nu doreşte să rişte nimic.

Nae Constantin, înaintea meciului cu Rapid

Meciul cu Rapid înseamnă istorie, tradiţie, derby... toate într-un loc. De aceea e multă lume în jurul stadionului de câteva zile, e agitaţie. Este un meci pe care eu îl aştept cu nerăbdare. Vorbeam în vestiar noi, ăştia mai în vârstă, că am aduce bani de acasă ca să mai putem juca o dată într-un asemenea meci.

Mă bucur pentru jucători că trăiesc momentele astea şi îmi doresc ca mâine să fie un spectacol, atât în tribune, cât şi pe teren, iar la final să ne bucurăm împreună pentru un rezultat bun.

La cum am văzut, Rapid e o echipă care joacă, dar nu se aruncă în atac. Cel puţin asta am văzut până acum. Noi vom fi prudenţi, asta pot să spun. Nu vreau să riscăm nimic, vreau să fim cu capul pe umeri 90 de minute. În funcţie de ce ne oferă meciul, avem variante şi să atacăm. Dar cel puţin pe începutul de joc vom fi prudenţi”, a afirmat tehnicianul, potrivit Agerpres.

Noi îi aşteptăm aici pe cei de la Rapid ca să îi batem. Ar fi culmea ca Adi Mutu să spună că nu vine să câştige la Ploieşti. Şi noi la toate meciurile mergem să câştigăm, dar câteodată poţi, câteodată nu poţi”, a adăugat el.

Nicolae Constantin a menţionat că va face totul pentru a câştiga partida de sâmbătă, chiar dacă cele mai mari performanţe ca jucător le-a obţinut cu FC Rapid.

Nu vorbim de inimă acum. Eu m-am lansat la Petrolul şi pentru mine înseamnă enorm. Ca să spun aşa, fără Petrolul nu aş fi ajuns la Rapid. Acolo am reuşit să câştig trofee, să joc meciuri importante. Am prieteni la Rapid, iar lumea mă iubeşte pot să spun.

La Braşov mi-am încheiat cariera, au fost trei ani fantastici pentru mine. Deci eu sunt acum la Petrolul şi voi face tot ce depinde de mine să câştig meciul de mâine. După, e loc de prietenii, de glume sau ironii”, a explicat el.

Eliminat în partida cu Universitatea Cluj din etapa precedentă, antrenorul a menţionat că va urmări meciul din tribună de lângă observator.

Eu am greşit, mi-am asumat, acum am două etape de suspendare. Voi sta în tribună la meci, lângă observator, aşa cum s-a decis. Nu vreau să comunic cu banca, nu vreau să las loc la interpretări. Am băieţi pe banca de rezerve care ştiu ce au de făcut şi sunt sigur că vor duce la capăt ceea ce pregătim”, a precizat Nicolae Constantin.

Petrolul - Rapid se joacă cu ”casa închisă”

Joi după-amiază, clubul petrolist a anunțat că s-au vândut toate biletele pentru duelul cu Rapid. Așadar, cele 14.000 de bilete s-au vândut precum pâinea caldă. Aproximativ 600 de locuri nu a fost scoase la vânzare, fiind folosite ca zone de tampon între cele două galerii.

SOLD-OUT `Ilie Oană` Ne înclinăm! Vă mulțumim! Vom avea un stadion plin, vom avea un stadion în galben . Hai la meci îmbrăcat în galben pentru a contribui la o atmosferă unică în România”, a fost mesajul postat de gruparea ploieșteană pe pagina oficială de Facebook a clubului.

  • Noul stadion ”Ilie Oană” a fost inaugurat în anul 2011, având o capacitate de 15.073 de locuri pe scaune.

68 de ani de rivalitate între Petrolul și Rapid

În acest moment, gazdele de la Petrolul Ploiești sunt pe locul 11, cu 4 puncte obținute în primele 4 etape. De partea cealaltă, Rapidul are parte de un debut în forță, cu 9 puncte câștigate în cele patru etape, dar cu un parcurs infernal: 0-1 cu CFR Cluj, 2-0 cu FCSB, 1-0 cu Universitatea Craiova și 2-1 cu FC Argeș. Toate cele patru formații au evoluat în play-off, sezonul trecut din Liga 1.

Se cunoaște faptul că între Rapid și Petrolul există o rivalitate de zeci de ani. Primul meci a avut loc în 1954, când Flacăra Ploiești pierdea, acasă, în fața celor d ela Locomotiva București, cu scorul de 0-2.

Au urmat, apoi, zeci de dueluri aprinse, atât în Liga 1, cât și în Liga 2, între cele două formații. Se anunță un spectacol atât pe gazon, cât și în tribunele stadionului ”Ilie Oană”.

Etichete: petrolul - rapid , derby liga 1 , nae constantin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Rapid - Universitatea Craiova 0-1, ACUM, Digi Sport 1. Andrei Ivan a deschis scorul în Giulești

Lovitura primită de Franța, cu o lună și jumătate înainte de EURO 2024

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Exclusiv Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”