Nicolae Badea a fost acţionar la Dinamo / Foto: Digi Sport

Nicolae Badea a dezvăluit cum a ajutat-o financiar pe Dinamo

articol scris de Digi Sport
28.02.2023, 19:13
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Nicolae Badea (74 de ani), care a vorbit despre preluarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo de către compania Red&White, a dezvăluit și cum s-a implicat financiar la gruparea din Șoseaua ”Ștefan cel Mare”.

Nicolae Badea a dezvăluit cum a ajutat-o financiar pe Dinamo

Omul de afaceri, care a fost acționar la Dinamo în perioada 1998-2013, susține că a adus bani la Dinamo și în perioada insolvenței. 

”Nu e o sumă mare, e o contribuție în calitate de suporter, nu altceva. Putem vorbi de 400.000, 500.000 de euro. Au fost contracte de publicitate, care la vremea aceea au reprezentat bani necesari pentru Dinamo.

Au mai fost contracte de mecenat. Nu numai eu am contribuit prin susținerea financiară a unor jucători prin contracte de mecenat. Au fost alte obligații de plată preluate în numele și pentru Dinamo”, a declarat Nicolae Badea, potrivit fanatik.ro.

Badea a vorbit și despre perioada în care a fost președinte al Consiliului de Administrație și când se afla practic la conducerea clubului.

”Mi-e greu să le enumăr ca să-mi asum niște merite. Cum știți nici în perioada când am fost acționar sau președintele Consiliului de Administrație nici alții nu au vorbit de sumele cu care am contribuit chiar dacă într-un final au fost milioane de euro pierdute și de mine și de foștii acționari ai lui Dinamo.

Repet, vorbim de milioane.

Sunt lucruri în viață care te costă, sunt pierderi, trebuie să ți le asumi”, a mai spus Badea.

Reacția lui Nicolae Badea după ce Dinamo a fost preluată de noii investitori. Ce rol a avut în negocieri

Fostul conducător al lui Dinamo a transmis că mișcarea era obligatorie pentru viitorul clubului și a recunoscut că a avut un rol în negocierile dintre grupul condus de Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, pe de-o parte, și Dorin Șerdean, fostul deținător al pachetului majoritar de acțiuni.

Nicolae Badea, reacție după vânzarea lui Dinamo

Cred că lucrul ăsta trebuia să se întâmple. Mai bine mai târziu decât niciodată. Pentru că Dinamo este într-o situație extrem de dificilă de mai mulți ani. E adevărat că suporterii au reușit să susțină și moral, și financiar o parte din activitatea clubului, dar este evident că lucrurile nu puteau să fie de durată.

Cu atât mai mult cu cât vorbim și de o depreciere a calității managementului la Dinamo. Nu mă refer doar la managementul sportiv, ci și la managementul executiv al clubului. Eu cred că preluarea pachetului majoritar de către Red&White a fost un lucru studiat de firma respectivă, nu a venit întâmplător. S-a făcut după o evaluare poate nu completă, dar oricum atentă și diligentă.

Este adevărat că am avut o implicare în sensul convingerii părților. Această tranzacție a mai fost încercată, dar eșuase. Nereușită și pentru că la nivelul administrării judiciare, lucrurile nu au fost abordate profesional.

Mai degrabă un hei-rup în spatele unor afirmații repetate că ‘avem investitor, am găsit, îl convingem, nu îl convingem’. Am încredere că va fi un restart în sensul serios al cuvântului, al reclădirii clubului. Primul motiv pentru care am ales să mă implic este cel sentimental.

Al doilea este legat de faptul că FC Dinamo este structura sportivă din care s-a născut Dinamo 1948 în 2005 și este încă acționar în această societate pe acțiuni. Pe de altă parte, din momentul în care am contestat planul de reorganizare pe care l-am considerat în egală măsură și nerealist, și samavolnic, era firesc să îmi aduc o contribuție la înțelegerea celor două părți, respectiv la preluarea pachetului majoritar de către Red&White”, a spus Nicolae Badea, citat de Fanatik.

Etichete: nicolae badea , dinamo insolventa , patron dinamo , vanzare dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Foto Dinamo se află la retrogradare, dar în 2023 a câștigat 9 milioane de lei. Creștere uriașă la încasările din bilete

Dănuț Lupu a semnat, la doar o săptămână de la ieșirea din închisoare!

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă