Florin Talpan / Foto: Facebook @Florin Talpan

O nouă reacție a lui Florin Talpan după declarațiile lui Răzvan Burleanu: "CSA Steaua trebuie să ajungă în SuperLigă"

articol scris de Digi Sport
21.04.2023, 15:27
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Florin Talpan a reacționat rapid după ce Răzvan Burleanu a anunțat că UEFA i-ar permite Stelei să joace în cupele europene, chiar dacă gruparea este finanțată din bani publici.

Acum, juristul Clubului Sportiv al Armatei a venit cu o nouă replică pentru președintele FRF.

Florin Talpan: "Burleanu e dator cu explicații!"

"În primul rând, domnul Burleanu a rămas dator cu explicaţii şi trebuie să răspundă opiniei publice urgent la întrebarea: cum se face că UEFA permite Stelei să joace în cupele europene şi nu impune nicio restricţie, dar FRF, pe care el o conduce, îi anulează Stelei meritul sportiv şi interzice promovarea în Liga 1 prin merit sportiv?

De asemenea, cum este posibil ca FRF să îi impună Stelei o restricţie care nu există în regulamentul UEFA, aşa cum el recunoaşte? La pagina 19 din regulamentul FIFA se precizează că forma legală a organizării unui club de fotbal nu are relevanţă pentru acordarea licenţei.

Mai mult, tot acolo se prevede că statutul unui club de fotbal nu este relevant pentru acordarea licenţei. UEFA a explicat foarte clar că nu există nicio regulă pentru care să interzică sau să impună restricţii cluburilor de drept public deţinute de stat.

Încă o completare, în şendinţa care a avut loc în luna iunie, UEFA a susţinut că meritul sportiv primează şi este unicul criteriu care ar trebui aplicat în competiţiile sportive. Păi atunci? La aceste prevederi ar trebui să răspundă domnul Burleanu. Ei refuză să ţină cont de meritul sportiv", a spus Florin Talpan, conform Fanatik.

"Îl rog să urgenteze rezolvarea acestei probleme"

Talpan îi cere lui Răzvan Burleanu să se implice activ pentru ca Legea Sportului să fie schimbată, iar astfel CSA Steaua să aibă drept de promovarea în Liga 1 încă din finalul actualei stagiuni.

"Ne aflăm într-o situaţie revoltătoare care permite Stelei să evolueze în cupele europene în orice moment, iar Federaţia anulează meritul sportiv. Eu zic că este o rea-voinţă din partea lor. Legea la noi nu este făcută cum trebuie şi am înţeles că domnul Dîncu vine la dumneavoastră în emisiune şi îl rog să urgenteze rezolvarea acestei probleme.

Nu putem să mai ţinem Clubul Sportiv al Armatei Steaua, această echipă de fotbal şi aceşti suporteri care au umplut stadionul cu Dinamo. Această echipă trebuie să ajungă în Liga 1. Aşa cum spuneam şi în alte intervenţii, această modificare a legii este esenţială într-un termen scurt.

Nu ne putem asocia cu un privat pentru că ajungem în situaţia în care am fost. Oricum lui Gigi Becali nu i-am dat absolut nimic. Nu ştiu ce îl mână pe domnul Burleanu să interzică promovarea. Dar în timpul mandatelor sale la FRF, s-au întâmplat nişte nereguli.

Şi atunci, el nu ştie cum să îşi scoată cămaşa. Steaua va câştiga prin merit sportiv şi trebuie să respectăm regulamentele UEFA şi FIFA. Înseamnă că noi nu respectăm regulamentele UEFA şi FIFA dacă nu permitem promovarea prin merit sportiv", a spus Florin Talpan.

Răzvan Burleanu: CSA Steaua ar putea juca în cupele europene

Dacă un club de drept public câștigă Cupa României, poate să meargă în Europa! Doar Cupa, pentru că astăzi, așa cum arată Legea Sportului, nu poți să participi în prima ligă. Nu există niciun impediment să meargă în Europa. 

Niciodată nu a fost acest aspect (n.r. ca UEFA să le interzică echipelor de drept public să participe în competițiile europene). Dacă ne uităm în Estul Europei, vedem o implicare puternică a statului”, a spus Răzvan Burleanu, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Etichete: csa steaua , promovare , razvan burleanu , florin talpan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

Fanii lui Tottenham au tras aceeași concluzie, după ce Postecoglou l-a băgat pe Drăgușin abia în repriza a doua

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Anunțul făcut de Gică Hagi, după ce Gigi Becali a spus că-i dă 20.000 de euro pe lună lui Denis Alibec

Foto Au apărut imaginile: cei de la FCSB au făcut show în club, după câștigarea titlului!

Gicu Grozav are două oferte pe masă! E dorit de o echipă care vrea titlul în SuperLigă

Sepsi a rezolvat deja trei transferuri! Sunt decise și două plecări: la Slavia Praga și la CFR Cluj!

Citeşte şi

Ilie Năstase a dat declarația serii, înainte să-i înmâneze FCSB-ului trofeul de campioană

Prioritatea lui Edi Iordănescu, după ce a ajuns în ultimele două luni de contract cu România

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”