Mattias Kait / Foto: Facebook @Mattias Kait

OFICIAL | Mattias Kait a semnat! ”Nu vreau să îi dezamăgesc”. Mijlocașul a prins doar 157 de minute în acest sezon la Rapid

articol scris de Digi Sport
28.08.2023, 18:41
  • Media: Digi Sport Special, duminică, 20:30, DGS 1

  • Minifotbal: Romania - Polonia, duminică, 21:40, DGS 1

Mattias Kait (25 de ani) a semnat prelungirea contractului cu Rapid.

Crescut de Levadia Tallinn, mijlocașul a evoluat pentru formațiile U18 și U21 ale englezilor de la Fulham, apoi a mai trecut pe la Ross County, Domzale și Bodo/Glimt, înainte de a se transfera în Giulești în ianuarie 2022.

  • 49 de selecții și 8 goluri sunt cifrele lui Kait la naționala Estoniei.
  • 800 de mii de euro este cota de piață a lui Mattias Kait, conform Transfermarkt.

Mattias Kait și-a prelungit contractul cu Rapid

Estonul s-a impus rapid în angrenajul grupării bucureștene și a fost om de bază în compartimentul median, însă în această stagiune și-a pierdut locul de titular și a prins doar 157 de minute, chiar dacă a fost folosit în toate cele 7 partide de campionat.

Totuși, Rapid îl consideră pe Kait în continuare un jucător important și i-a prelungit contractul până în 2026.

Mijlocașul Rapidului Mattias Kait și-a prelungit contractul cu gruparea noastră până în vara lui 2026.

În vârstă de 25 de ani, estonianul a jucat 59 de meciuri la Rapid, reușind patru goluri și șase pase decisive în tricoul alb-vișiniu.

Născut la Tallinn, Mattias a mai jucat în carieră la Fulham (Anglia), Ross County (Scoția), NK Domzale (Slovenia) și Bodo/Glimt (Norvegia).

Kait este unul dintre oamenii de bază ai naționalei Estoniei, având 49 de selecții pentru naționala baltică și șase goluri marcate”, se arată în comunicatul celor de la Rapid.

Sunt foarte fericit că am semnat prelungirea contractului cu Rapid. Se vede că cei din club au încredere în mine și nu vreau să îi dezamăgesc.

Avem obiective mărețe la Rapid și vreau să le îndeplinim împreună. Am simțit căldura fanilor și înseamnă foarte mult pentru mine”, a transmis Kait, după ce a semnat prelungirea cu Rapid.

Mattias Kait: ”Nu mă enervează claxonatul, cât faptul că trebuie să plec cu o oră mai devreme decât ar trebui

Galerie Foto

Estonul a fost dorit de echipe din Italia la începutul acestui an, însă a rămas la Rapid. Kait s-a obișnuit cu traiul din București, dar un lucru nu este pe placul său: traficul. Fotbalistul i-a caracterizat pe români drept ”repeziți” și a fost amuzant atunci când a spus cum se înțelege cu persoanele care nu vorbesc limba engleză.

Nu am vreun detaliu favorit în România, să spun că-mi place o trăsătură de caracter sau modul de comportament al oamenilor. Pur și simplu, merg cu valul, cum se spune. Mie îmi place în București, în România, indiferent de anotimp.

Încerc mereu să gândesc pozitiv, să iau partea bună din orice lucru. Avem câine, ne plimbăm în parc mult timp. Da, asta da, îmi place că aveți mai multe parcuri mari, altele mai mici, sunt frumoase, aș zice bine întreținute, ceea ce am observat eu.

Soția mea, din păcate, nu este cu mine, studiază la Universitate în Estonia. Va sosi și ea în curând, din nou, în România. Studiază ceva în Economie, în business. Eu am studiat design interior când am jucat în Slovenia, cu pandemia, nu vrem să depindem doar de fotbal. Cu siguranță, voi aprofunda studiile în viitor

Am descoperit o țară OK, iar în București se trăiește bine. La fel cum am întâlnit pe unde m-a mai dus fotbalul, în Marea Britanie, Slovenia sau Norvegia. Chiar dacă românii sunt un pic cam repeziți, bam-bam, vor totul repede, înainte de a se întâmpla.

Nu-mi place (n.r.- traficul)! E singura chestie ce nu-mi place. Nu mă enervează claxonatul, cât faptul că trebuie să plec cu o oră mai devreme decât ar trebui, ca să ajung undeva, la antrenament sau la vreo întâlnire. Mulți oameni știu engleză, dacă nu știu, încercăm să ne înțelegem, folosim limba-gimnastică. Dăm din mâini, ne înțelegem noi cumva”, a spus Mattias Kait, potrivit Libertatea.

Etichete: mattias kait , kait rapid , prelungire kait


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un ieșean și-a dat fiul în judecată și i-a cerut înapoi banii dați pentru facultate după ce a aflat ceva neașteptat

Un bărbat din Iași și-a dat fiul în judecată, ca să-și recupereze banii pe care i-a dat băiatului pentru facultate.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Revoltă în direct după scenele de la finala Champions League: ”Dezastru” / ”E incredibil! Ce rușine”

Neașteptat: Cristiano Ronaldo semnează, după ce a plâns în hohote! Lovitură de proporții + Salariu uriaș

Video Borussia Dortmund - Real Madrid 0-2. ”Galacticii” au câștigat al 15-lea trofeu Champions League pe Wembley

Cristi Chivu a primit oferta și a dat răspunsul pe loc

Exclusiv Ilie Dumitrescu a dat verdictul, după finala Champions League: Kylian Mbappe, surclasat! ”El e cel mai bun. O bijuterie!”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial OUT de la Rapid! Jucătorul care a plecat din Giulești

Foto Ancelotti, cum nu l-ai mai văzut! A lăsat pe toată lumea baltă și a sărit în tribune! Cine este soția antrenorului

Cum a fost surprins Jurgen Klopp, după ce Borussia Dortmund a ratat sub ochii lui trofeul Champions League

Foto UEFA a actualizat lista câștigătoarelor UEFA Champions League! Cine apare în dreptul anului 1986: FCSB sau CSA Steaua?

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZIrina Shayk, în cei mai scurți pantaloni, a defilat pe stradă ca pe podium. Picioarele lungi s-au văzut în toată splendoarea

FILM NOWEva Mendes, frumusețe atemporală. Fanii, uimiți de cum arată partenera lui Ryan Gosling la 50 de ani

Gigi Becali anunță oferta făcută lui Mititelu pentru una dintre vedetele FCU Craiova! ”Atât îi dau! El cere un milion” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Atac de nicăieri la Guardiola: „Cât de prost trebuie să fii? Te duci la niște gloabe..” citeşte ştirea pe ziare.com

Unirea Ungariei cu România, o propunere surprinzătoare de acum un secol sub regele Ferdinand. „Nu avem de dat nimic" citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Digi World

5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”