OFICIAL | Toni Petrea este noul antrenor al celor de Universitatea Cluj

articol scris de Digi Sport
09.06.2023, 14:53
  • Fotbal: FC Bihor - Ghiroda și Giarmata Vii, miercuri, 17:30, DGS 1

  • Fotbal: Belgia - Muntenegru, miercuri, 21:30, DGS 1

Anton Petrea (48 de ani) a fost numit, vineri, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Universitatea Cluj, a anunţat clubul pe site-ul său oficial.

Petrea a pregătit-o pe Chindia Târgovişte în sezonul recent încheiat, cu care a terminat pe poziția a 15-a.

Cariera lui Toni Petrea

Tehnicianul are o vastă experienţă ca antrenor secund la echipe precum FCSB, Litex Loveci, Al-Hilal, Al Wahda (Arabia Saudită), Al Wasl (Arabia Saudită) sau Concordia Chiajna.

Anton Petrea şi-a început cariera de antrenor principal în sezonul 2020/2021, pe banca celor de la FCSB.

A încheiat sezonul regular al Ligii 1 pe prima poziţie, însă la finalul play-off-ului echipa sa a terminat pe poziţia secundă. Echipa antrenată de Petrea s-a remarcat prin jocul ofensiv în acel sezon, având cel mai mare număr de goluri marcate (72), cu 15 mai multe faţă campioana CFR Cluj. Cu Anton Petrea pe bancă, bucureştenii au câştigat Cupa României, pe 22 iulie 2020, notează Agerpres.

Petrea a părăsit echipa "roş-albastră" la finalul sezonului 2020/2021, dar a revenit în noiembrie 2021. După ce a încheiat sezonul regular la 14 puncte în spatele celor de la CFR, a reuşit un play-off cu opt victorii, fiind din nou foarte aproape de titlu, pe care l-a ratat după un egal cu Voluntari în penultima etapă şi o victorie (3-1) cu CFR.

A doua provocare ca antrenor principal pentru Anton Petrea a fost Chindia, echipă pe care a preluat-o în septembrie 2022 de pe ultimul loc în Superligă. A urmat o serie de şase victorii şi patru remize în 11 partide, care au dus echipa până pe locul 8.

Cristi Ţermure (antrenor secund), Vasile Gheorghe (preparator fizic) şi Dumitru Hotoboc (antrenor cu portarii) vor forma staff-ul pe care se va baza Anton Petrea la Universitatea Cluj, notează Agerpres. 

7 jucători au plecat de la U Cluj

  • Romario Pires (34 de ani) a semnat cu FC Universitatea Cluj în pauza de iarnă a sezonului în care echipa ardeleană a promovat în prima ligă. Mijlocaşul brazilian a strâns 39 de meciuri, marcând două goluri.
  • Florin Ilie (30 de ani) a ajuns la "U" la mijlocul sezonului 2021/2022. A bifat 42 de partide, marcând trei goluri în această perioadă.
  • Denis Ispas (29 de ani) a fost transferat de clubul clujean la începutul sezonului 2021/2022. Fundaşul central a jucat în 55 de partide pentru "U", reuşind să înscrie două goluri.
  • Ajuns la "U" la începutul sezonului recent încheiat, Adrian Bălan (33 de ani) a evoluat în 31 de meciuri în toate competiţiile. A marcat de două ori în Cupa României şi de patru ori în Superligă.
  • Lorand Fulop (25 de ani) a venit pe Cluj Arena în luna septembrie a anului trecut. Atacantul a înscris trei goluri în 29 de meciuri.
  • Bulgarul Ivan Goranov (30 de ani) a evoluat în ultima jumătate de sezon în alb şi negru. Fundaşul care joacă în banda stângă a fost utilizat în 10 partide, dintre care opt în Superliga şi două în Cupa României.
  • Aurelian Păun (22 de ani) a semnat cu FC Universitatea Cluj pe 28 ianuarie 2022. Goalkeeper-ul a jucat două meciuri oficiale pentru "U" în liga secundă, în acest sezon evoluând în mai multe partide de pregătire.
  • "U" a anunţat deja trei transferuri pentru sezonul viitor, Daniel Popa (atacant), Bogdan Mitrea (fundaş) şi Doru Popadiuc (mijlocaş).

Universitatea Cluj a început sezonul trecut cu Erik Lincar pe banca tehnică, iar apoi a fost antrenată de Eugen Neagoe, încheind stagiunea cu Ioan Ovidiu Sabău, care a salvat-o de la retrogradare şi a dus-o în finala Cupei României.

Etichete: u cluj , universitatea cluj , antrenor u cluj , toni petrea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Răsturnare de situație în cazul elevului agresat sexual în toaleta unei școli din București. Ce au descoperit procurorii

Decizie de ultimă oră a procurorilor: au clasat dosarul acuzațiilor de viol la Şcoala Nicolae Titulescu din sectorul 1 al Capitalei. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a clasat dosarul apreciind că fapta nu există.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Total surprinzător: Real Madrid l-a refuzat pe Kylian Mbappe!

Exclusiv Starul internațional căsătorit cu o româncă, de nerecunoscut! ”S-a îngrășat și el”

L'Equipe a descris într-un singur cuvânt răspunsul lui Cristiano Ronaldo pentru Kylian Mbappe

Scene rar întâlnite: Novak Djokovic și-a ieșit din minți când a auzit ce i-a strigat soția din lojă

Florentino Perez și Ancelotti au decis! Fotbalistul e OUT de la Real Madrid, după doi ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv ”S-au înțeles” cu Edi Iordănescu! Ce mai lipsește până la semnarea contractului

Ianis Hagi, întrebat direct de huiduielile suporterilor români! Cum le-a comentat

PSG a reacționat, după atacul fără precedent al lui Kylian Mbappe

România - Bulgaria 0-0. ”Tricolorii” au remizat în primul test înainte de EURO 2024! Dennis Man a ratat un penalty

Citeşte şi

Jucătorul dat afară de Rapid este dorit de o rivală din SuperLiga

Oficial ”U” Cluj a dat afară 4 jucători ”dintr-un foc”: ”Le mulțumim tuturor”

PEROZIrina Columbeanu, șic și modernă la balul de la liceu. Seamănă din ce în ce mai tare cu mama ei și duce o viață de vis în SUA

FILM NOWFermecătoarea Dakota Fanning, la 30 de ani. Fostul copil minune al Hollywoodului a uimit cu apariția sa la premiera filmului „The Watchers”

A început deja războiul din mercato! Gică Hagi și Dan Șucu se luptă pentru semnătura fostului jucător al lui Rennes citeşte ştirea pe Prosport.ro

Novak Djokovic s-a retras de la Roland Garros și va pierde locul unu ATP! Cine profită de accidentarea sârbului citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalist român mort la doar 19 ani. Mesajul clubului de fotbal după tragica dispariție a lui Flavius Magraon citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Digi World

"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la mare, dar a rămas total dezamăgită

Digi Animal World

Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF