Florin Talpan / Foto: Captură Digi Sport

Palmaresul Stelei, încă o amânare în instanță. Reacția lui Florin Talpan

articol scris de Digi Sport
02.03.2023, 12:27
  • Fotbal Feminin: România - Bulgaria, vineri, 19:00, DGS 1

  • Media: Fotbal European, vineri, 21:30, DGS 1

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru data de 16 martie pronunțarea unui verdict în cazul procesului dintre CSA Steaua și FCSB, în privința palmaresului echipei Steaua.

Florin Talpan: "FCSB a încercat să inducă în eroare instanța"

În proces, FCSB a fost susținută de Dan Idiță și Virgil Boglea, iar CSA Steaua a fost reprezentată de juristul Florin Talpan.

În luna mai 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că procesul privind palmaresul Stelei trebuie să fie rejudecat, după ce a admis recursul FCSB-ului.

La Curtea de Apel București, în 2021, CSA Steaua a câștigat în instanță trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru între anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele "militarilor", și 2003.

FCSB a susținut că deține palmaresul echipei din 1998 până în prezent, deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. O decizie în acest sens n-a fost confirmată de instanță.

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, este convins că ÎCCJ va da un verdict favorabil pentru Clubul Sportiv al Armatei.

"A fost bine, zic eu. Sunt emoții, e un dosar foarte greu, presiunea este mare, dar am încredere că voi câștiga.

FCSB nu are cum să fie continuatoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua și nu are cum să dețină palmaresul. Este un club înființat în anul 2003.

Am depus la dosar două adrese semnate de către ministrul Sportului, care spun lucrul acesta. Din probele depuse la dosar de către mine rezultă foarte clar că noi deținem palmaresul echipei de fotbal din 1947 până în 1998.

Presiunea e foarte mare, aseară n-am putut să dorm. Este un bun al statului, mă lupt pentru el. Există hotărâri ale instanței de judecată pe care FCSB-ul nu le respectă.

Au încercat să inducă în eroare instanța (n.r. - reprezentanții FCSB), dar am mare încredere în completul de judecată. Nu este corect ceea ce se întâmplă.

FCSB abuzează în continuare de această marcă. Sunt convins că voi câștiga! Cred că s-ar schimba lucrurile pentru această echipă, Steaua București", a spus Florin Talpan, citat de Pro TV.

CSA Steaua și FCSB, în conflict juridic pentru marcă și palmares

La Curtea de Apel București, în 2021, CSA Steaua a câștigat în instanță trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru între anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele "militarilor", și 2003.

FCSB a susținut că deține palmaresul echipei din 1998 până în prezent, deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. O decizie în acest sens n-a fost confirmată de instanță.

FCSB a cerut anularea, respectiv decăderea tuturor mărcilor “Steaua” aparținând CSA și constatarea mărcii notorii “Steaua” aparținând FCSB, din anul 2003.

FCSB susține că nu există o marcă notorie a CSA cu denumirea Steaua, în condițiile în care Clubul Sportiv al Armatei nu a folosit mărcile în perioada 2003 - 2017.

În schimb, CSA Steaua susține că este continuatoarea echipei istorice, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, și pretinde daune în valoare de 37 de milioane de euro, pentru că FCSB ar fi profitat fără temei legal de pe urma mărcii "Steaua" în perioada 2004-2014.

În plus, CSA Steaua a cerut la FRF dezafilierea FCSB-ului și excluderea din cupele europene.

Etichete: steaua , csa steaua , palmares steaua , fcsb , florin talpan , fcsb steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
FOTO Descoperire înfiorătoare făcută într-o școală veche din Bistrița-Năsăud, în timpul renovării

Firma care lucrează la reabilitarea clădirii în care a funcţionat vechea şcoală din comuna bistriţeană Livezile, aflată în prezent în proprietate privată, a descoperit, vineri, rămăşiţe umane în planşeul imobilului, despre care se crede că ar fi vechi de zeci de ani.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Lupta rușinii” a fost dusă la un nivel extrem, la București! Momente și imagini neverosimile, în Sala Polivalentă

Reacția lui David Popovici după ce a aflat că recordul mondial i-a fost doborât: ”Mâncam un burger când am aflat”

"Vi se pare normal ca un bărbat să lovească femeile cu pumnii?" Prima reacție, după scenele greu de privit de la București

Răzvan Lucescu, la negocieri! Clubul care vrea să-l ia de la PAOK și suma pentru care s-ar face mutarea

E ”de pe altă planetă”! Câștigă 12.000.000 $ în câteva ore și e una dintre cele mai bogate femei din lume

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial 10.000.000 € pentru atacantul dorit de FCSB! Cel mai scump transfer din istoria clubului

Oficial Surpriză: OUT de la Rapid! ”Mult succes în carieră”

Vincent Kompany le-a făcut deja lista de ”cumpărături” oficialilor de la Bayern Munchen

Cota lui Denis Drăguș a ”explodat”, după sezonul de excepție din Turcia! Cât a ajuns să valoreze

Citeşte şi

OUT de la FCSB! Gigi Becali a luat decizia finală în cazul unui titular

Exclusiv Cum a numit-o Răzvan Lucescu pe FCSB, în direct la TV

PEROZDylan, fiul lui Catherine Zeta-Jones, prima apriție cu iubita. Reacția celebrei lui mame atunci când a văzut ce a postat pe Instagram

FILM NOWDakota Johnson, surprinsă în timp ce își schimba hainele într-o mașină. Cum a reacționat Chris Evans

L-au ”curățat” pe marele Belodedici! Vestea ”de coșmar” primită după ce a fost prins băut la volan citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep va juca la turneul din România! A primit deja wild-cardul citeşte ştirea pe ziare.com

Trucuri pentru a-ți recupera banii pe recipientele de plastic: De ce sticlele goale returnabile sunt respinse de aparat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă folosești produse de înfrumusețare expirate. Lucrurile la care să fii atent, pe lângă termen

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”