Paul Anton, Dinamo / Foto: Sport Pictures

”Paul Anton nu este o marfă!” Reacția dură a agentului jucătorului după decizia Camerei pentru Soluționarea Litigiilor

articol scris de Digi Sport
12.08.2021, 16:45
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Camera pentru Soluționarea Litigiilor a dat dreptate clubului Dinamo, cel puțin pentru moment, în cazul lui Paul Anton care se aștepta să fie declarat jucător liber de contract, după ce a depus un memoriu în acest sens.

Potrivit LPF, cererea lui Anton a fost respinsă ca neîntemeiată, așa că mijlocașul de 30 de ani rămâne la Dinamo și nu poate pleca liber de contract, așa cum își dorea el.

”Paul Anton nu este o marfă!” Reacția dură a agentului jucătorului după decizia Camerei pentru Soluționarea Litigiilor

Dinamo nu dorește să îl lase să plece liber de contract pe Paul Anton, în speranța că îl va putea vinde și va reuși să încaseze de pe urma lui o sumă consistentă de bani.

Agentul jucătorului, Lucian Marinescu, a avut o reacție vehementă după ce Camera pentru Soluționarea Litigiilor s-a pronunțat în cazul jucătorului. Acesta consideră o nedreptate ceea ce i se întâmplă lui Anton, mai ales că acesta nu a mai fost plătit integral din luna februarie.

De asemenea, Marinescu consideră că principala vinovată pentru situația în care se află jucătorul reprezentat de el este Federația Română  de Fotbal, în frunte cu administrația Burleanu.

"Motto: ’FRF are ca obiectiv promovarea fotbalului asociație cu respectarea principiilor etice și protejarea integrității fenomenului fotbalistic, aceasta putându-se realiza doar dacă instituția în sine reprezintă un model de conduită etică și o reputație neștirbită.’ – Codul de conduita FRF

Secolul 21, Romania, Uniunea europeană. Democrație de cumetrie

În anul 2016, din cauza soluțiilor aberante ale Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF, a fost nevoie de modificarea art. 75 al Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență pentru că jucătorii profesioniști de fotbal să nu mai poată fi ținuți captivi în contracte cu cluburile rău-platnice aflate în insolvență.

Se pare că în anul 2021 va fi nevoie de o nouă modificare, special pentru 3 membri CNSL. Aceiași 3 membri ca în 2016. Care nu înțeleg faptul că un jucător neplătit nu poate fi ținut cu forța în cadrul unui club. Oricâte artificii și interpretări juridice ar emana dumnealor.

Paul Anton, jucător de echipă națională, neplătit de 5 luni de zile de către Dinamo, este împiedicat să plece de la un club care nu e în stare să îi plătească salariul. Că așa vor 3 avocați, membri ai CNSL. Nu contează cum, soluții se găsesc. Schimbăm practica de până acum, inventăm, interpretăm lăutărește.

Jucătorul nu a cerut comisiilor să îi fie plătiți banii restanți. A înțeles că trebuie să facă cerere de înscriere la masa credală pentru asta. A cerut să fie declarat liber de contract pentru că nu a fost plătit. Ultimul salariu întreg primit a fost cel pentru luna februarie. Suficient pentru 7 goluri, 2 pase decisive, 35 de meciuri și o contribuție decisivă la evitarea retrogradării, nu?

Administrația Burleanu se joacă incredibil cu viața și sufletele fotbaliștilor. Spune regulamentul FIFA că jucătorii sunt liberi dacă au două luni neplătite ? Habar nu au străinii ăia cum se face treaba, noi scriem în regulamentul nostru că e nevoie de minim 60 de zile întârziere de la cel mai vechi salariu neplătit. Ți l-au plătit ? Nu mai devii liber, ce dacă mai ai încă un salariu neplătit de peste 30 de zile. Lasă că nu mori. Doar te sacrifici "cu asupra de măsură".

În ciuda celor insinuate prin presă de cei din conducerea clubului, Paul Anton chiar este accidentat. Având dovadă scrisoarea medicală. Nu vorbe aruncate. Și face zilnic recuperare, achitând contravaloarea serviciilor din propriul buzunar pentru că Dinamo nu plătește. Între timp, salariile neplătite către Paul Anton se înmulțesc. Iar datoriile clubului cresc. Până acum cu valoarea unui salariu lunar. Când se va termina litigiul probabil cu valoarea a încă vreo două salarii. Cineva o să răspundă pentru mărirea în mod artificial, contrar intereselor creditorilor, a pasivului debitorului insolvent cu salariile lui Paul Anton, cu cheltuielile făcute sau cu despăgubirile pentru un posibil contract ratat din cauza lucrului în echipă a celor care au interese contrare cu al lui.

Ca încheiere și pentru a demonta minciunile strecurate abil de cei antrenați să facă asta, nimeni de la Dinamo nu a încercat în ultimele luni o negociere cu Paul Anton deși interesele creditorilor ar fi impus asta. Se afirmă, în schimb, că Dinamo «îi caută echipă». Paul Anton nu e o marfă. Va deveni liber de contract și va pleca unde vrea el și în ce condiții vrea el. Oricât ar dura pentru a realiza asta. Pentru că are răbdare. Și acum are și furie pentru disprețul cu care e tratat. »

Cu respect, Lucian Marinescu”, a transmis, într-un comunicat oficial, agentul jucătorului.

Etichete: liga 1 , dinamo , paul anton


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Un nou bluff marca Gigi Becali! Cum arată primul 11 al FCSB-ului la meciul cu Universitatea Craiova

Video UTA Arad - FCU Craiova 3-1. Echipa lui Mircea Rednic a câștigat play-out-ul! Oltenii tremură la retrogradare

Oficial În plin sezon, o echipă din SuperLigă a făcut primul transfer

Chelsea ”a demis” un antrenor în Premier League

Citeşte şi

Exclusiv Florin Bratu nu mai crede în salvarea de la retrogradare a lui Dinamo!

Prime duble la ”U” Cluj! Ce promisiuni li s-au făcut jucătorilor lui Ioan Ovidiu Sabău

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”