Paco Jemez, pe banca lui Rayo Vallecano, la un meci cu Villarreal/ Foto: Getty Images

Pe lista lui Mihai Rotaru au rămas doar doi antrenori. Cu unul s-a lăudat Cortacero că-l aduce la Dinamo

articol scris de Digi Sport
03.02.2021, 14:53
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Lista pe care Mihai Rotaru a trecut numele tehnicienilor pe care i-ar vrea la Universitatea Craiova mai cuprinde doar două nume. Spaniolul Paco Jemez şi grecul Marinos Ouzounidis sunt cei "calificaţi în finală". 

Dacă nu cumva Dragoş Bon va rămâne în continuare la echipă, mai ales că se bucură şi de sprijinul unor jucători ai oltenilor.

Paco Jemez şi Marinos Ouzounidis "joacă" finala pentru banca Universităţii Craiova

Despre Jemez se auzise la un moment dat că va fi adus la Dinamo de Pablo Cortacero, dar antrenorul spaniol a negat varianta. ”Îmi pare rău, dar nu știm nimic despre această chestiune”, a transmis cineva din anturajul tehnicianului, potrivit entrenadoresfutbol.es.

Paco Jemez este adeptul unui stil de joc extrem de ofensiv, chiar ”periculos”, potrivit presei spaniole. Sistemul său favorit este 4-2-3-1, dar utilizează și 3-4-3 sau 4-3-3, în funcție de calitățile adversarilor.

În 2016, când a preluat echipa mexicană Cruz Azul, publicația locală Vavel scria că tehnicianul este ”un 'nebun' al fotbalului ofensiv”. Aceeași sursa sublinia că echipele lui Jémez joacă extrem de sus, cu linia de apărare aproape de centrul terenului, iar jucătorii fac mereu presing avansat.

Jemez e comparat cu Klopp

Mexicanii îl comparau chiar cu celebrul Jurgen Klopp, datorită acelui ”Gegenpressing” pe care vrea să-l impună formațiilor sale. Jémez își propune ca fotbaliștii săi să evolueze cu intensitate, să stea bine fizic și să desfacă apărările adverse în benzi.

Liber de contract din luna august, când s-a despărțit de Rayo Vallecano, Paco Jémez este un nume ”greu” în fotbalul spaniol, un antrenor extrem de apreciat datorită stilului ofensiv pe care l-a imprimat tuturor echipelor sale. Cu 190 de meciuri în La Liga, tehnicianul născut la Las Palmas ar fi printre cei mai titrați străini ajunși în țara noastră

Anunţul făcut de Mihai Rotaru după despărţirea de Corneliu Papură

Cele trei sau patru variante ce au apărut ca zvonuri nu sunt adevărate. Noul antrenor va fi o surpriză. Eu spun că acum nu se gândește nimeni la el.

Provocarea cea mare este să găsim un antrenor care nu a lucrat în România. Avem mai mulți antrenori care ne-au fost propuși de-a lungul timpului și care au fost studiați. De acolo vom alege”, spunea Mihai Rotaru la Digisport.

Grecul Marinos Ouzounidis, fost campion cu AEL Limasol, este cealaltă variantă a lui Mihai Rotaru

Cealaltă variantă, anunţată de Fanatik, pe care o analizează Mihai Rotaru este Marinos Ouzounidis. Un grec de 52 de ani care s-a despărțit în vară de APOEL Nicosia, cu care a câştigat titlul în 2007.

În toamnă a ratat calificarea în grupele Europa League, după o înfrângere în fața celor de la Slovan Liberec. Cu un gol încasat în minutul 90+5 al partidei din Cehia, în play-off. Ouzounidis le-a mai pregătit de-a lungul carierei pe Skoda Xanthi, Larisa, Iraklis, Platanias, Ergotelis, Panionios, Panathinaikos și AEK Atena, cu care a participat în Champions League. 

În cele 418 partide ca antrenor, Ouzounidis are un procentaj al victoriilor foarte bun. A câștigat 42 la sută dintre meciurile disputate. Iar în primul mandat la APOEL a avut un procentaj incredibil, de aproape 65%.

Etichete: paco jemez , antrenor universitatea craiova , marinos ouzounidis


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

O companie austriacă vrea să construiască pentru miliardari un superiaht care se poate transforma într-un submarin. Reprezentanții firmei spun că superiahtul va avea mai multe facilități, printre care se numără și un heliport, un balon cu aer cald, o piscină, o sală de gimnastică, o galerie de artă și un cinematograf, transmite CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Cum au fost surprinși Mihai Pintilii și Elias Charalambous, după ce FCSB a câștigat titlul. Ipostază rară

Exclusiv ”O să-i dau bani mulți!”. Anunțul lui Gigi Becali în miez de noapte

Exclusiv Darius Olaru, pus în dificultate de ”reporterul” David Miculescu. ”Secretul” pasei de gol

Oficial A semnat cu PSG până în 2029: ”E un vis pe care îl trăiesc”

Citeşte şi

Costel Gâlcă, primul meci, prima victorie pe banca Universității Craiova! Ce a spus antrenorul după succesul cu Sepsi

Au bătut palma: Universitatea Craiova urmează să aibă un nou antrenor! Salariu de 20.000 de euro pe lună

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWNicole Kidman, strălucitoare precum un trofeu Oscar. Blonda și-a etalat silueta zveltă și statuară într-o rochie aurie cu paiete

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”