Jucătorii de la Academica Clinceni / Foto: Sport Pictures

Planul Academicii Clinceni, dejucat. Clubul amână să încaseze bani pentru plata datoriilor: "Vor avea multe plângeri penale"

articol scris de Digi Sport
28.01.2022, 17:29
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Academica Clinceni, aflată pe ultimul loc în Liga 1, are mari probleme cu banii, însă a pus la cale un plan prin care ar vrea să nu mai achite datorii vechi de un an către jucători și antrenori.

Emilian Hulubei: "Cei de la Clinceni vor avea multe plângeri penale"

Numai că acest plan este greu de pus în practică, iar președintele AFAN, Emilan Hulubei, a explicat de ce.

"Știu despre ce este vorba, dar nu înțeleg ce treabă mai are contabilul când toți banii sunt cesionați. LPF ar fi trebuit să plătească direct către jucători și antrenori. Mi-e greu să cred că mai rămânea vreo sumă, la câți bani au cesionat.

Nu știu dacă se poate prelungi atunci (până pe 5 februiarie, când au procesul de insolvență) și cred că, dacă fac treaba asta, vor avea multe plângeri penale, pentru că jucătorii și antrenorii sunt hotărâți să meargă până pe partea penală dacă nu își primesc banii și dacă nu se deblochează această situație.

Nu e normal, dar uite că în România se întâmplă toate tertipurile astea de amânare a plăților. Sunt încercate nu numai la Clinceni, ci la multe cluburi.

Să o spun pe aia dreaptă: am procese la TAS care durează de un an. Deci la noi, la comisii, în 3-4 luni, îți iei banii efectiv. Așa, la TAS, uite că deja avem aproape un an de când ne judecăm și încă nu avem o hotărâre definitivă.

Sunt niște proceduri care, din păcate, nu cred că pot fi schimbate, pentru că țin de Codul Civil, care îți mai permite să amâni", a dezvăluit Emilian Hulubei, la Liga Digisport.

Liga vrea să vireze banii din drepturile TV, dar Academica Clinceni se opune. Care e motivul?

Banii din drepturile TV au ajuns deja la Ligă iar cei de acolo i-au direcționat spre cluburi, cu excepția celor de la Clinceni. Neoficial, se pare că actualii șefi ai echipei din Ilfov au refuzat să semneze factura pentru că se pare că vor să tragă de timp cât pot de mult, pentru ca insolvența să fie declarată. Într-o astfel de situație, datoria față de jucători se va diminua considerabil.

Jucătorii nu sunt de acord însă și amenință cu plângeri penale la adresa clubului.

Oficialii clubului încearcă, pentru a treia oară, să bage clubul în insolvență, termenul de la Tribunal fiind stabilit pentru 4 februarie. Surse apropiate digisport.ro susțin că mișcarea ar fi de fapt una prin care șefii ilfovenilor ar urmări neachitarea unor datorii, vechi de un an, către actuali și foști fotbaliști ai Academicii Clinceni.

Ce s-a întâmplat? Mai mulți foști jucători din cadrul lotului, în frunte cu ex-antrenorul Ilie Poenaru (45 de ani), acum la Gaz Metan Mediaș, sunt nemulțumiți de faptul că nu și-au primit banii promiși de conducere încă din 2021.

Anul trecut, gruparea din Ilfov a izbutit cea mai bună evoluție din istoria clubului și s-a calificat în play-off-ul Ligii 1. Lupta pentru accesul în Top 6 a fost una strânsă, astfel că fotbaliștii au avut promisă o primă pentru calificare în funcție de minutele jucate. Un titular ar fi trebuit să primească 15.000 de euro, dar media este undeva la 10.000 de euro.

Numai că acești bani nu au intrat nici până azi în conturile celor implicați atunci în proiect, susțin surse digisport.ro. Fotbaliștii au tot fost amânați până la finalul sezonului, deși Academica a încasat mereu banii din drepturile TV. Clinceni a terminat sezonul pe locul 5, după care a urmat dezastrul.

Etichete: drepturi tv , insolventa , emilian hulubei , academica clinceni


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 1-0, ACUM, DGS 1. Raul Silva a deschis scorul pentru olteni

Pep Guardiola nu a ezitat nicio secundă, după ce a fost trecut pe lista lui Bayern

Plecat de la FCSB, Ianis Stoica a anunțat echipa la care va juca în sezonul următor

Oficial Chelsea ”a demis” un antrenor în Premier League: OUT după 5 ani!

Citeşte şi

"Gata, totul are o limită!" Becali scoate artileria grea: "Ştiţi ce făcea Anamaria prin cantonamente? Se văitau nevestele fotbaliştilor"

Jigniri fără precedent şi ameninţări după ce Gigi Becali a dezvăluit "ce făcea Anamaria Prodan prin cantonamente"

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”