Gigi Becali, într-o conferință de presă / Foto: Profimedia

Exclusiv ”Poate nu știa să-l ia aici!” Becali sfidează toată țara ca să-și apere ”perla”: ”Nu se face pușcărie pentru șofat fără carnet”

articol scris de Digi Sport
28.02.2021, 23:48
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Gigi Becali (62 de ani) a oferit mai multe informații false, în tentativa de a îl apăra pe Florinel Coman (22 de ani), după ce ”perla” patronului de la FCSB a fost prinsă cu un permis suspect, de Ucraina, pe Autostrada Soarelui.

După victoria liderului la Botoșani (2-0), Becali a intervenit la emisiunea ”Fotbal Club” și a încercat să minimalizeze fapta fotbalistului său, oprit de polițiști în timp ce conducea cu 165 de kilometri/ oră, într-un Audi A7.

Gigi Becali îl apără pe Coman, în pofida legii: ce a spus patronul de la FCSB și cum stau lucrurile, de fapt

”Am aflat că permisul lui e înregistrat. A fost în Ucraina, a stat o lună și a dat examenul în limba engleză. În Ucraina este ușor examenul. Faci școala de șoferi, plătești și primești permisul, fără să dai examen. Te poți duce în orice țară să dai examen, pentru că sunt state care permit asta. E pe internet, dai nu știu ce acolo și vezi”, a spus finanțatorul de la FCSB.

După cum digisport.ro a explicat în urmă cu câteva zile, carnetul de șoferi nu e atât de simplu de obținut în Ucraina. Străinii au nevoie de un permis de ședere pentru a face școala de șoferi, care poate fi obținut dacă cetățeanul respectiv lucrează sau studiază în țară.

Potrivit legilor în vigoare ale autorităților de la Kiev, examenul de permis auto are două părți: una teoretică și una practică. Cea teoretică durează 20 de minute, se dă pe computer și conține 20 de întrebări.  De asemenea, există și o probă de abilități la volan, care se poate da numai de trei ori. Astfel, în caz că cel care vrea permisul pică de trei ori proba practică, nu mai are dreptul s-o repete.

În ceea ce privește testul teoretic, acesta se poate da în număr nelimitat. Studentul este declarat admis dacă răspunde corect la 18 dintre cele 20 de întrebări. Conform noilor reglementări, testul se poate da acum și în engleză, nu doar în limba ucraineană. În Kiev există câteva școli auto care oferă lecțiile de condus în limba engleză. Cu totul, școala durează circa două luni.

Gigi Becali sfidează legea ca să-l apere pe Florinel Coman: ”Poate nu știa să-l ia aici, în România!”

Gigi Becali a adăugat că Florinel Coman s-a dus să dea de permis ”unde era mai ușor”.

”Poate nu știa cât să-l ia aici, în România. Dacă pot să-l iau în Italia sau în Franța, de ce să nu mă duc? Că pot să conduc oriunde, că scrie pe carnet că e internațional, nu? Le-am povestit avocaților și au început să râdă. Nu există pușcărie dacă șofezi fără carnet. E amendă penală, se dă cu suspendare poate.

La închisoare aveam pe cineva care a fost prins a treia oară băut la volan și abia atunci i-au dat un an și jumătate condamnare. Cum ar veni, el a insistat”, a mai zis omul de afaceri.

Florinel Coman riscă închisoare cu executare, potrivit legii. Cum funcționează filiera permiselor de Ucraina

Florinel Coman riscă să primească o condamnare cu executare, între unu și cinci ani, potrivit legilor în vigoare din România. Jucătorul e suspectat că și-ar fi cumpărat permisul pe o filieră binecunoscută de polițiștii români.

La finalul lui 2020, polițiștii din Iași recunoșteau că tot mai mulți români prezintă documente care ar fi eliberate în Ucraina. ”Observăm, într-adevăr, o tendinţă de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate, ci şi a altor documente auto. 

Am identificat documente false care proveneau din Ucraina, Republica Moldova, Cipru sau Italia”, declara subcomisarul Mihai Şoric, şeful Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi. Acesta explica și faptul că din cauza conflictelor armate din anumite zone ale Ucrainei, precum Donbass, autoritățile de acolo nu pot confirma cu exactitate dacă permisele auto verificate sunt veridice sau false.

Florinel Coman, mijlocașul de bandă de la FCSB / Foto: Sport Pictures

Etichete: gigi becali , ovidiu hategan , florinel coman , var , botosani fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

”Zmeu în campionat, invizibil la națională”. Cel mai dur atac la Florinel Coman: ”Nu e în măsură să aleagă”

Exclusiv Dinu Gheorghe, mesaj direct pentru Dan Șucu: ”Gigi Becali l-a avertizat”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă