Jucătorii echipei Poli Iași au sărbătorit promovarea în SuperLigă alături de fani / Foto: Facebook Poli Iași

Poli Iași a pierdut sprijinul fanilor! “Cerem recuperarea identității”

articol scris de Digi Sport
13.07.2023, 14:21
  • Media: Digi Sport Special, luni, 20:15, DGS 1

  • Fotbal: Germania - Ucraina, luni, 21:45, DGS 1

Poli Iași, campioana din Liga a 2-a, a decis să schimbe sigla clubului, iar acest fapt a generat revoltă în rândul fanilor.

Schimbarea siglei clubului, motiv de scandal la Poli Iași

Poli Iași va debuta în Superliga, ediția 2023-2024, în deplasare, împotriva celor de la CFR Cluj. Partida este programată sâmbătă, de la ora 21:30, în direct pe Digi Sport 1.

Acum două zile, Poli Iași a prezentat “noua identitate vizuală” a clubului. Noul logo este un cal în culorile alb și albastru.

Schimbarea siglei a stârnit reacții negative în rândul fanilor. Inclusiv antrenorul Leo Grozavu și căpitanul echipei, Gabriel Vașvari, au spus că vechea siglă folosită de Poli Iași era mai frumoasă.

Poli Iași a folosit până acum sigla și palmaresul echipei de tradiție a Iașiului, apărută în 1945, pentru care plătea o chirie de 2.000 de lei pe lună. Lichidatorul societății sub care a funcționat Politehnica 1945 a scos la licitație marca și palmaresul și a cerut 237.000 de euro, respectiv 2.370 de euro.

Conducerea clubului din SuperLiga n-a vrut să participe la licitație, iar situația a rămas incertă, întrucât n-a apărut niciun cumpărător.

Joi, 13 iulie, galeria echipei ieșene a anunțat că și-a retras sprijinul, în semn de protest față de decizia conducerii de a schimba sigla.

"Ce s-a întamplat în toţi aceşti ani? Din 2010 şi până acum am avut zeci de întâlniri cu fiecare director, administrator, conducător, preşedinte şi ce funcţii s-au mai împărţit pe la Iaşi, discuţii ce au avut mereu ca subiect o singură idee. Recuperarea identităţii. Rezultatul tuturor discuţiilor din aceşti 13 ani a fost o siglă închiriată de Horia Sabo în 2018 care s-a dovedit a fi de fapt o simplă formalitate, dar nepăsarea precedenţilor conducători a fost atât de mare încât nici asta nu au putut face.

După 5 ani în care am mers cu sigla închiriată și păreau că se fac anumiți pași spre singurul deziderat, ieri (n.r. – marți) la Palas s-a prezentat o nouă identitate vizuală care a distrus orice speranţă a noastră în legătură cu recuperarea identității și ne-a demonstrat ce caractere mizerabile au toți cei care în urmă cu o lună și în toți acești 13 ani ne-au stat în față și ofereau garanții că se fac absolut toate demersurile pentru a readuce acasă echipa cu care am crescut și pentru care am venit prima dată pe stadion.

Ne-am săturat de același discuții și promisiuni care se tot repetă, iar de acum doar faptele vor vorbi. Așadar, am luat decizia de a nu mai susține clubul de fotbal atâta timp cât palmaresul și marca nu ne vor aparține. Clubul din liga 1 fără noi va rămâne doar jucăria politicienilor și un instrument de campanie electorală în care fiecare își va ști bine rolul și cât are voie să facă.

Noi suntem Poli Iași și am reprezentat acest club mai bine decât oricine altcineva în toți acești ani. Voi, doar niște marionete ale primăriei și așa veți rămâne cu toții în istoria fotbalistică a Iașului indiferent de câte promovări sau victorii va mai obține clubul aflat acum în prima divizie. Politehnica Iaşi înainte de toate și pentru totdeauna!", se arată într-un comunicat al Peluzei Nord Iași.  

Poli Iași a anunțat “un logo nou, o nouă identitate vizuală, o nouă eră”

"Minimalist, elegant, inspirat de trecut, gândit pentru prezent și viitor. Noul logo reflectă esența clubului. Calul — simbol al orașului — a fost redesenat pentru a etala un aspect bine definit, puternic și îndrăzneț. Ține capul sus, privind hotărât înainte, spre viitor. Are o poziție de luptă, pregătit să apere onoarea clubului și a orașului în fața oricărui adversar.

Dungile — elementul distinctiv al tricourilor noastre de joc — au fost integrate în designul calului, într-o manieră imaginativă și eficientă care îi conferă un aspect unic și ușor de recunoscut.

Culorile: alb-albastru. Albastrul regal ales de fani reflectă clasa, prestigiul și istoria orașului Iași.

Wordmark-ul POLI IAȘI funcționează ca un piedestal, evocând statuile ecvestre din Iași. Numele ales reflectă modul în care aproape 77% dintre fanii noștrii se referă la club. Tipografia a fost creată special pentru club, fiind inspirată de afișele și programele de meci dintre anii ‘60 și ‘80, având un efect inspirat de dungile de pe vechile sigle.

Noua identitate vizuală este construită pentru a funcționa optim în această eră a transformării digitale și are rolul de a intensifica prestigiul brandului Poli Iași, de a consolida legătura clubului cu orașul, dar și de a aduce clubul în atenția unei noi generații de suporteri.

Procesul de rebranding este rezultatul unei colaborări dintre Novossance și Football Brand Designer, iar la baza sa a stat și consultarea publică pe care clubul a organizat-o în perioada 26 mai - 9 iunie 2023. În curând, clubul va lansa și un website complet redesenat, un nou magazin online și o gamă de produse inspirate de noul branding

Fanii Poli Iași au putut vedea noua identitate vizuală în cadrul unui eveniment de prezentare organizat în Grădina Publică Palas, acolo unde a fost anunțat și parteneriatul cu noul sponsor tehnic, Nike, noile tricouri fiind prezentate într-o manieră fără precedent în România. Tot în cadrul evenimentului, publicul a avut ocazia să se întâlnească pentru prima dată în noua stagiune cu jucătorii și staff-ul tehnic, fiind prezentat și lotul pentru sezonul 2023/24", se arată într-un comunicat al clubului Poli Iași.

Etichete: liga 1 , poli iasi , superliga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un ieșean și-a dat fiul în judecată și i-a cerut înapoi banii dați pentru facultate după ce a aflat ceva neașteptat

Un bărbat din Iași și-a dat fiul în judecată, ca să-și recupereze banii pe care i-a dat băiatului pentru facultate.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Revoltă în direct după scenele de la finala Champions League: ”Dezastru” / ”E incredibil! Ce rușine”

Video Borussia Dortmund - Real Madrid 0-2. ”Galacticii” au câștigat al 15-lea trofeu Champions League pe Wembley

Exclusiv Ilie Dumitrescu nu a stat pe gânduri după finala UCL: ”Balonul de Aur este deja adjudecat! 100%”. Ancelotti ”l-a aprobat”

Kylian Mbappe a semnat: cel mai mare salariu de la Real Madrid! Nu este, însă, cel mai bine plătit din Spania

Luka Modric a intrat în minutul 85 al finalei, a scris istorie, iar Florentino Perez a făcut anunțul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Au mai rămas 7 locuri! Echipele calificate deja în faza ligii din UEFA Champions League și ce urmează pentru FCSB

OUT! Rapid mai dă afară un jucător

Ladislau Boloni a dat declarația serii, după ce a retrogradat cu Metz în Ligue 2

I-au trimis contractul: Marco Reus, așteptat să semneze după ce a pierdut finala UEFA Champions League

Citeşte şi

Transferurile de la FCSB nu l-au impresionat pe Helmut Duckadam: ”Nimic interesant”

Exclusiv Selecționerul naționalei U21 a României a reacționat, după ce FRF ar fi decis menținerea ”regulii U21”

PEROZAre 53 de ani, dar arată impecabil. Naomi Campbell și-a etalat silueta într-o rochie transparentă la Festivalul de Film de la Cannes

FILM NOWEva Mendes, frumusețe atemporală. Fanii, uimiți de cum arată partenera lui Ryan Gosling la 50 de ani

Transformarea misteriosului Ovidiu Petre, ajuns la 42 de ani. Cum arată acum „Ceasul”, descoperirea lui Cosmin Olăroiu citeşte ştirea pe Prosport.ro

Roland Garros: avem o româncă în optimile de finală! Victorie magnifică după un meci de trei ore citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalist român mort la doar 19 ani. Mesajul clubului de fotbal după tragica dispariție a lui Flavius Magraon citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare la ea în curte

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare la ea în curte

Digi World

5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”