Frank Lampard îl atacă pe Vlad Chiricheş la meciul Steaua-Chelsea, în 2013, pe Arena Naţională / Foto: Getty Images

Exclusiv Povestea unui transfer celebru la Steaua. "Becali l-a găsit în anticameră la Nicolae Badea"

03.06.2020, 16:14
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Gigi Becali a încercat de câte ori a putut să le sufle rivalilor de la Dinamo jucătorii pe care îi doreau "câinii roşii".

Unul dintre ei este Vlad Chiricheş, despre care puţin ştiu că patronul Stelei de atunci, actuala FCSB, l-a luat pe Vlad, practic, din anticamera lui Nicolae Badea!

La 9 ani distanţă de la momentul transferului lui Vlad Chiricheş de la Pandurii la FCSB, Vasile Şiman, fostul patron al Sportului Studenţesc, a povestit că Dinamo a preferat să ia datoria de la Pandurii decât pe Vlad Chiricheş.

Cum i l-a suflat Gigi Becali pe Chiricheş lui Dinamo

Omul care ştie cel mai bine datele transferului, impresarul Aurel Damian, povesteşte că lucrurile nu au stat chiar cu spune Şiman, iar Borcea şi Andone erau disperaţi după Chiricheş.

"Iniţial, Chiricheş trebuia să ajungă la Steaua la pachet cu Răduţ direct de la Internaţional, înainte să meargă toată echipa la Tg Jiu. Au ieşit nişte discuţii şi a picat mutarea. Dar apoi, prin octombrie 2010, Pandurii avea de dat parcă un milion de euro lui Dinamo în schimbul lui Ilie Iordache.

Condescu a fost de acord să-i dea o dezlegare în alb lui Borcea, numai că Dinamo nu a reuşit să se înţeleagă cu Chiricheş. pe el îl voia andone. Nu e adevărat că Dinamo nu l-a vrut, Borcea şi Andone au făcut tot posibilul să-l transfere", şi-a amintit Aurel Damian, agentul din acel moment al jucătorului.

În primăvara lui 2011, după ce echipa Pandurii nu a fost programată la un meci din cauza datoriei, Condescu şi-a pus casa gaj şi a făcut un împrumut ca să stingă litigiul cu Dinamo.

Dinamo, Pandurii şi Chiricheş s-au pus de acord pentru transferul la "câini". Dar totul a picat

"Cea mai bună dovadă că Dinamo îl voia e că în vara lui 2011 am reluat negocierile cu Dinamo şi chiar ne-am înţeles sub toate aspectele cu Cristi Borcea. Numai actele trebuia să le mai semneze Vlad. A venit la Bucureşti şi în timp ce aştepta să intre la Nicolae Badea l-a văzut Gigi Becali, care venise tot la domnul Badea.

Dinamo a schimbat datele banilor, iar Vlad n-a mai vrut să semneze şi a plecat acasă. A doua zi a sunat Vali Argăseală la Pandurii, iar Becali a plătit tot ce i s-a cerut ca să ia jucătorul. Dacă-şi pune Gigi ceva în cap n-ai cum să-l opreşti. A cheltuit mult, dar a luat şi mai mult.

Vlad era în cantonament cu echipa naţională şi după ce am făcut actele ne-am dus acolo să semneze. Prin gard a făcut-o, că nu avea voie să iasă din bază. Şi a mai stat şase luni să joace la Pandurii", a mai povestit Aurel Damian.

  • un milion de euro a plătit Pandurii lui Dinamo pentru Ilie Iordache
  • 200.000 de euro a plătit Pandurii pe Chiricheş în 2010
  • 1,3 milioane a plătit Steaua pe Chiricheş în 2011
  • 9,5 milioane a plătit Tottenham pe Chiricheş în 2013

Etichete: vlad chiriches , cristi borcea , nicolae badea , vasile șiman , transfer chiriches , aurel damian


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Peste 40.000 de bilete, în 17 ore! Va spulbera FCSB recordul la meciul în care va celebra titlul?

Galerie Foto Știm care sunt ultimele modificări la stadionul lui Real Madrid! Cum arată noua ”bijuterie” a madrilenilor

A ieșit din fotbal și i-a ”explodat” averea! Fostului conducător de la Dinamo îi priește în afaceri

După ce a câștigat titlul cu FCSB, Siyabonga Ngezana a spus lucrurilor pe nume: ”A fost primul șoc”

Citeşte şi

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Gigi Becali a numit jucătorul cu care FCSB ar fi devenit campioană după etapa a șasea

PEROZ"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când un polițist prinde un porc care alerga prin oraș. Imaginile sunt virale: „Trebuia să joci rugby”