Stadionul Francisc Neuman din Arad / Foto: Sport Pictures.

Exclusiv Prima reacție de la UTA, după ce DSP Arad a anunțat că vrea să lase fani pe stadion: "Vom fi cu adevărat câștigați"

articol scris de Digi Sport
24.08.2020, 17:46
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

DSP Arad este de acord ca meciurile de acasă ale celor de la UTA să se dispute cu 500 de spectatori, ceea ce ar reprezenta o premieră în fotbalul românesc, de la începutul pandemiei de coronavirus.

Nou-promovata și-ar putea inaugura noua arenă "Francisc Neuman" cu un număr limitat de fani în tribune, vineri, de la ora 21:00, contra celor de la FC Voluntari, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

Laszlo Balint: "Nu știu în ce măsură poate avea un suport legal, dar m-aș bucura foarte mult"

Laszlo Balint, antrenorul celor de la UTA, spune că s-ar bucura foarte mult să aibă fanii alături la meciurile de acasă, însă nu știe dacă propunerea Direcției de Sănătate Publică Arad va fi suficientă pentru ca măsura să intre în vigoare.

"Am auzit și eu această știre, nu știu în ce măsură poate avea un suport legal. Eu știu că e o Hotărâre de Guvern legată de accesul fanilor. M-aș bucura foarte mult să avem parte chiar și acest sprijin al unui număr redus.

500 de fani la o capacitate de 11.000 și ceva de locuri nu ar însemna foarte mult, dar e evident e că, în momentul în care vom avea fani, vom fi cu adevărat câștigați și ar fi un bonus pentru tot ce înseamnă inaugurarea stadionului.

99,9% e finalizat. Ultimele teste se vor face la nocturnă. Anul 2020, în acest context social, se dovedește a fi un an important în istoria clubului și tocmai de aceea responsabilitatea care stă pe umerii noștri e destul de mare, pentru că trebuie să ne ridicăm la nivelul fanilor", a declarat Laszlo Balint, în emisiunea Liga Digi Sport.

Galerie Foto

DSP Arad vrea ca meciurile celor de la UTA să se dispute cu spectatori

Directorul Direcției de Sănătate Publică din Arad a anunțat că meciurile celor de la UTA, de pe noul stadion, ar putea fi vizionate de 500 de spectatori, urmând să fie respectate toate normele de siguranță.

Totuși, rămâne de văzut dacă FRF și LPF, precum și celelalte autorități ale statului, vor ține cont de propunerea DSP Arad și vor permite accesul fanilor la partide celor de la UTA.

"Oricând putem să revenim pe stadion, pentru că am avut o discuție și cred că activitățile economice și sociale trebuie să meargă înainte. Dacă va exista un meci pe stadion, acest meci trebuie făcut în condițiile legislației în vigoare, ca să păstrăm acea prevenție.

Toți suporterii trebuie să fie organizați în așa fel încât să se păstreze distanțarea socială, să poarte mască, să fie termometrizați, și să fie la cel puțin un metru distanță.

Trebuie să mergem mai departe și chiar eu o să mă duc la meci și o să susțin UTA", a declarat Horea Timiș, la TV Arad.

Directorul DSP Arad anunță că pot fi 500 de fani pe stadion de la următorul meci

Întrebat dacă acest lucru s-ar putea realiza încă de la următorul meci, când UTA va primi vizita celor de la FC Voluntari, vineri, de la ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, directorul DSP Arad a răspuns:

"Da, 500 de persoane. După cum am spus, noi suntem de acord cu aceste evenimente și chiar le susținem.

Chiar dacă legislația de la București este foarte restrictivă, dacă noi respectăm toate aceste măsuri, și Aradul este unul dintre cele mai civilizate județe din România, trebuie să merge înainte, să avem manifestări sportive și culturale. Dacă respectăm regulile, nu trebuie să avem probleme", a mai spus Horea Timiș.

Etichete: spectatori , arad , uta arad , laszlo balint , dsp arad


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

O companie austriacă vrea să construiască pentru miliardari un superiaht care se poate transforma într-un submarin. Reprezentanții firmei spun că superiahtul va avea mai multe facilități, printre care se numără și un heliport, un balon cu aer cald, o piscină, o sală de gimnastică, o galerie de artă și un cinematograf, transmite CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali a găsit noul fundaș stânga de la FCSB! E din România: ”Am vorbit în iarnă”

Un jucător de la FCSB a ajuns în presa din străinătate, după ce a devenit campion în SuperLigă

Video ”Aoleu, Doamne!”. Ce a spus Valentin Crețu despre viitorul său la FCSB, după ce a cucerit titlul

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Citeşte şi

Prioritatea lui Rareș Pop, ”perla” de 800.000€ a celor de la Rapid, înainte de mutarea în Giulești

Video ”Mircea’s on fire”. Rednic nu s-a mai abținut și a ”îngenuncheat” în fața jucătorilor de la UTA

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”