Daniel Niculae, președintele clubului Rapid / Foto: Inquam Photos / George Călin

Exclusiv Ce urmează pentru Daniel Niculae, după ce a fost pus sub urmărire penală

articol scris de Digi Sport
26.04.2024, 18:06
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a transmis că Daniel Niculae a fost pus sub urmărire penală în ”Dosarul Pyro”  la data de 17 aprilie 2024.

Oficialul grupării din Giulești va fi cercetat în stare de libertate.

Adrian Cuculis a făcut o serie de precizări privind urmărirea penală în cazul lui Daniel Niculae

Pe 14 martie, Niculae a fost dus la audieri, într-un dosar privind organizarea unui grup infracțional. La fel, alte 17 persoane, ultrași din galeria giuleștenilor.

La scurt timp de la momentul publicării comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul București, avocatul Adrian Cuculis a făcut mai multe precizări privind urmărirea penală în cazul lui Daniel Niculae și a anunțat ce urmează în speța președintelui de la Rapid.

”Vreau să fac câteva clarificări. Orice fel de urmărire penală presupune mai multe etape. Există o urmărire penală in rem care presupune o urmărire penală asupra faptei.

Dacă Parchetul constată cine a săvârșit acea faptă, trebuie să identifice și persoana care a săvârșit-o. Atunci începe o urmărire penală in personam.

Dacă ajungi să fi urmărit in personam și să dobândești calitatea de suspect, de exemplu, și se adună suficiente probe împotriva ta, începe urmărirea penală a inculpatului și în cele din urmă trimiterea lui în judecată.

Acum nu există o asemenea calitate. Până când nu se clarifică lucrurile din punct de vedere procedual și procesul, până când intervine condamnarea definitivă, nici dacă ești condamnat în fond cineva nu poate să îți spună infractorule, până atunci există prezumția de nevinovație.

Vă spun cu certitudine. Orice persoană publică care a ajuns în fața justiției a fost tratată mult mai aspru decât orice altă persoană. În momentul în care vorbim despre o posibilă vinovăție, pedeapsa este îndreptată de la medium spre maximum.

Trebuie dat un exemplu că așa nu. Ești persoană publică, îți asumi niște lucruri. Nu încalci legea, iar când o faci ești dat exemplu. Este o practică universală în UE. Nu vorbim de o chestiune românească.

Atunci când ești persoană publică, când apari la TV, când ești dat exemplu, tu nu ai voie să greșești. Uitați-vă ce pățesc funcționarii publici care primesc mită, magistrații, polițiștii, avocații.

Atunci când ești persoană publică și trebuie să fi dat drept exemplu, nu ai voie să greșești. Tocmai, tu care știi legislația, nu trebuie să fi prins în vârtejul infracțiunilor.”, a declarat avocatul Adrian Cuculis la emisiunea Liga Digi Sport.

Daniel Niculae, acuzat că l-a sprijinit moral și financiar pe ”Bocciu”

În fapt, în sarcina celui de-al doilea inculpat s-au reținut următoarele:

- în data de 27.01.2024, a sprijinit material și moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal), sprijinul material oferit în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal, constând în oferirea unor sume de bani pentru achiziționarea materialelor pirotehnice, fiind și de acord ca persoanele neidentificate să folosească materialele pirotehnice, fără drept, în incinta stadionului în data de 27.01.2024 transmițând acest acord liderului grupării, oferind astfel și sprijin moral.

- în data de 09.03.2024, l-a sprijinit moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal) sprijinul moral oferit autorilor necunoscuți în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal constând în aceea că a fost de acord ca autorii neidentificați să folosească materiale pirotehnice la începutul unui meci de fotbal disputat în data de 09.03.2024, transmițând liderului grupării, acordul său în acest sens, după ce acesta din urmă l-a solicitat pentru ca membrii galeriei să acționeze fără a afecta relația pe care o are cu clubul de fotbal pe care îl susține, înlesnind astfel activitatea infracțională constând în deținerea, transportarea și folosirea de materiale pirotehnice, fără drept, la începutul meciului de fotbal.

La data de 24.04.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în incinta unui stadion de fotbal, ocazie cu care a fost identificată în incinta acestuia o încăpere la care avea acces exclusiv liderul gruparii, cheile pentru deschiderea acesteia fiind puse la dispozitia organelor de urmărire penală de către o rudă a acestuia. Încăperea era folosită pentru depozitarea tobelor, steagurilor și a altor materiale folosite de galerie.

Totodată, în cauză procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului față de 16 inculpați.

Facem precizarea că extinderea acțiunii penale sau luarea unor măsuri asigurătorii sunt etape în cadrul procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se arată într-un comunicat de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

 

Etichete: rapid , daniel niculae , urmarire penala , pyro , dosarul pyro


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Elicopterul care îl transporta pe președintele Iranului Ebrahim Raisi a „aterizat forțat”. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense erau în desfăşurare duminică după-amiază în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia pare că se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran difuzează rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Man. City - West Ham 2-1, DGS 1 / Arsenal - Everton 1-1, DGS2. Titlul se decide în ultima etapă

Nota primită de Radu Drăgușin pentru evoluția din prima repriză a meciului Sheffield - Tottenham

Meciul din Serie A care i-a băgat în cont 800.000 de euro lui CFR Cluj

Video Jurgen Klopp, în lacrimi! Neamțul a auzit ultimul ”YNWA” pe Anfield și nu și-a putut controla emoțiile

Citeşte şi

Întrebat dacă va mai rămâne la Rapid, Bogdan Lobonț a oferit un răspuns scurt

Albion Rrahmani a vorbit despre plecarea de la Rapid, înainte de derby-ul cu FCSB

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Caz șocant: Camila Giorgi e acuzată de furt! Fosta jucătoare de tenis a fugit cu mobila din casă și "a uitat" să achite chiria pe șase luni citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian