Cristi Dumitru, în tricoul lui FC Argeș / Foto: Sport Pictures

Primii fotbaliști care vor veni la FCSB la finalul sezonului! Ce planuri au ”roș-albaștrii”

articol scris de Digi Sport
18.05.2021, 11:04
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

FCSB se pregătește să încheie un nou sezon fără titlu câștigat, ceea ce poate deveni un fapt încă din această rundă, dacă CFR Cluj va câștiga în deplasarea de la Botoșani.

Gigi Becali a început deja să pregătească strategia pentru fereastra de mercato din vară, însă până la perfectarea unor transferuri propriu-zise, trei jucători se vor alătura lotului la startul pregătirilor pentru stagiunea viitoare: Ianis Stoica, Ovidiu Horșia și Cristian Dumitru, care vor reveni după împrumuturi.

Primii trei fotbaliști care vor veni la FCSB la finalul sezonului

Ianis Stoica, mijlocaș de bandă de 18 ani, a fost împrumutat în această stagiune în Liga 2, la CSM Slatina, formație care a retrogradat. Deși echipa nu a avut rezultatele dorite, Ianis Stoica nu a lăsat o impresie negativă.

Fotbalistul care aparține de FCSB a evoluat în 24 de jocuri și a reușit șapte goluri și cinci pase decisive. Ianis Stoica este cel mai tânăr debutant din istoria clubului ”roș-albastru”, evoluând în premieră la FCSB în octombrie 2017, la doar 14 ani, 10 luni și 23 de zile, într-o partidă cu Sănătatea Cluj din Cupa României, în care a și marcat.

Deși nu a evoluat rău în Liga 2, Ianis Stoica are, totuși, șanse mici de a fi păstrat în lotul primei echipe de la FCSB, pentru el urmând, foate probabil, un nou împrumut.

Ovidiu Horșia, al doilea fotbalist care va ajunge la baza din Berceni la finele sezonului vine după un an în care a jucat sub formă de împrumut în Liga 1, la Gaz Metan Mediaș. Mijlocașul de bandă dreaptă de 22 de ani, deja un jucător obișnuit cu prima divizie, unde a jucat inclusiv pentru FCSB, dar și în tricoul celor de la Poli Iași, a bifat 23 de apariții pentru medieșeni în actuala campanie, reușind două goluri și trei assist-uri.

Ovidiu Horșia nu a reușit să fie un jucător decisiv pentru Gaz Metan, dar șansele sale să rămână la FCSB din vară sunt mari datorită regulii U21. Mijlocașul de bandă este născut pe 30 octombrie 2000, astfel că va fi eligibil și din stagiunea viitoare, când cei doi jucători impuși trebuie să fie născuți după 1 ianuarie 2000.

Cristi Dumitru, evoluții consistente la FC Argeș

Cristi Dumitru a început acest sezon la FCSB, însă în august a fost cedat, sub formă de împrumut, la Academica Clinceni, unde, totuși, nu a primit multe șanse de a demonstra, astfel că ”roș-albaștrii” l-au rechemat, însă nu pentru a-l folosi, ci pentru a-i găsi o echipă unde să poată juca mai mult.

Acea echipă a fost FC Argeș, care a schimbat conducerea tehnică în ianuarie și, cu Mihai Ianovschi și Andrei Prepeliță pe bancă și Jean Vlădoiu în poziție de conducere, a fost una dintre revelațiile părții a doua a campionatului, salvându-se fără emoții de la retrogradarea la care în toamnă părea condamnată.

Cristi Dumitru a fost unul dintre fotbaliștii care au contribuit la rezultatele bune ale piteștenilor din acest an, fotbalistul care poate juca atât atacant central, cât și în banda stângă, unde pare a da cel mai bun randament, bifând 23 de apariții pentru FC Argeș, trei goluri și un assist.

Datorită evoluțiilor bune de la Pitești, Cristi Dumitru are șanse bune să rămână la FCSB, fiind soluție și pentru regula U21. Atacantul s-ar putea lupta pentru un loc în prima echipă, care a suferit mult în acest sezon la capitolul soluții venite de pe banca de rezerve în a doua parte a meciului, însă este și parte din planul Academiei FCSB, care vrea să lanseze o grupă de elită, în care Cristi Dumitru ar fi unul dintre vârfurile de generație.

  • 11 meciuri, 3 goluri și 2 assist-uri are Cristi Dumitru la prima echipă a FCSB-ului

Doi alți jucători pe care FCSB i-a cedat sub formă de împrumut în acest sezon sunt portarul Răzvan Ducan, la Mioveni, și Ștefan Cană, ajuns la Iași, care au șanse minime să beneficieze în sezonul următor de șanse la clubul ”roș-albastru”.

Alături de fotbaliștii reveniți după împrumuturi care vor fi și păstrați în lot, Gigi Becali a anunțat că FCSB se va întări în vară și cu cel puțin un stoper și un atacant central.

Etichete: jucatori fcsb , ianis stoica , cristian dumitru , ovidiu horsia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

Varianta de rezervă: atacantul de 1.000.000€ ar putea reveni la FCSB

Gigi Becali a pus banii pe masă pentru transferul lui Louis Munteanu

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină