CFR Cluj, Universitatea Craiova, FC Botoșani și FCSB sunt primele patru după sezonul regulat/ colaj digisport.ro

Exclusiv Propunere inedită pentru sezonul actual din Liga 1. Cum s-ar putea decide campioana și echipele calificate în cupele europene

14.03.2020, 23:29
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a avansat o soluție inedită pentru actualul sezon din Liga 1, întrerupt pe termen nelimitat după izbucnirea pandemiei de coronavirus și decretarea stării de urgență în România

”Se poate lua clasamentul final de la cel din sezonul regulat. E o idee, nu e una rea. Cei care sunt la conducere trebuie să ia decizii. Sigur că vor fi și nemulțumiri.

Important e ce se decide și la UEFA, cum se vor pronunța cei de acolo”, a spus președintele din Bănie, în exclusivitate la Digi Sport Special.

Cum ar arăta ierarhia în Liga 1: CFR Cluj, campioană, FCSB pe locul 4

În cazul în care LPF ar hotărî să meargă pe această propunere surpriză a lui Cârțu, CFR Cluj ar fi câștigătoarea titlului în Liga 1.

Pe poziția a doua ar termina Universitatea Craiova, iar FC Botoșani, surpriza sezonului regulat, ar ocupa ultima treaptă a podiumului. FCSB ar încheia abia pe patru.

Academica Clinceni și FC Voluntari, ultimele două clasate, ar retrograda în Liga 2, în timp ce Politehnica Iași ar juca barajul pentru rămânerea în prima divizie.

Recomandările LPF: cluburile să renunțe la antrenamente și meciuri amicale

Iustin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a explicat, în exclusivitate pentru Digi Sport, că mai mult ca sigur întrecerea înternă nu se va relua la data de 31 martie.

Mai mult, acesta le-a transmis cluburilor să renunțe la antrenamente și la meciuri amicale cel puțin până marți, când va avea loc întrunirea dintre LPF și FRF.

”Data de 31 martie, în condițiile pandemiei cu coronavirus, este un termen nerealist, categoric! În urma Comitetului de Urgență, de joi, le-am comunicat cluburilor să evite partidele amicale, antrenamentele și jucătorii să fie atenți la tot ce mișcă în jurul lor cel puțin până marți, când va fi acea videoconferință.

Acolo se va decide și se va adopta o poziție comună legată de reluarea campionatului”, a declarat Ștefan, la Digi Sport.

Când s-ar putea relua Liga 1

Chestionat în legătură cu propunerea celor de la Universitatea Craiova, care au înaintat data de 15 mai pentru reluarea sezonului, Ștefan a reacționat:

”Va trebui să avem o dată de referință realistă, pentru că e posibil ca până atunci mulși dintre fotbaliști să plece în concediu. Data de 15 mai a fost propusă de Craiova, pentru căar permite să terminăm play-off-ul la sfârșitul lui iunie. Am avea 7 etape care să se dispute în weekend, și o intermediară.

Cel mai rău scenariu, ar fi să reluăm de la începutul lui iunie, dar asta ar însemna să jucăm din două în două zile, adică, miercuri-joi și mai apoi sâmbătă-duminică și atunci acest sistem ne-ar permite să terminăm tot la finalul lui iunie. 

De ce insistăm să se termine sezonul până la finalul lunii iunie? Pentru că primul tur al cupelor europene este programat pe 7 iulie.

Sigur, mai este și varianta ca acest campionat să fie încheiat acum, dar nu cred, pentru că nu este fair-play și nu este în spiritul și letera sportului”, a mai spus Justin Ștefan, la Digi Sport.

Etichete: liga 1 , universitatea craiova , sorin cartu , iustin stefan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Mihai Rotaru, în culmea fericirii după succesul cu Rapid: ”Te iubesc, dar nu ca pe o victorie în minutul 90”

A adus victoria Universității Craiova și a recunoscut: ”Etapa trecută am fost cel mai slab, acum iau 3 puncte”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă