Propunerea Rapidului în cazul amenzilor încasate din cauza fanilor: ”Le transformăm într-un sprijin pentru fotbal”

articol scris de Digi Sport
08.02.2022, 11:37
  • MEDIA: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

  • MEDIA: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Rapid București propune Federației Române de Fotbal și Ligii Profesioniste de Fotbal, printr-un comunicat oficial, ca finanțele obținute în cazul amenzilor fanilor să fie îndreptate către sectorul juvenil.

În același timp, cere decență și fair-play în stabilirea prețului biletelor la partidele din Liga 1, pentru ca toată lumea să se poată bucura de spectacolul sportiv.

Rapid vrea ca banii din amenzile încasate din pricina fanilor să fie investite în sectorul juvenil!

Mai exact, giuleștenii cer ca amenzile primite de club din cauza fanilor să nu meargă către FRF sau LPF, ci să fie îndreptate către centrele de copii și juniori ale cluburilor pedepsite sau să fie investiți în modernizarea bazelor sportive de la nivelul loturilor naționale de juniori.

Dacă prima propunere pare greu de îndeplinit, deoarece ar putea încuraja fenomenul, cea de-a doua variantă nu ar fi deloc una rea, cel puțin pe foaie.

În plus, rapidiștii cer să fie stabilit un plafon al prețurilor biletelor, chiar dacă cluburile sunt instituții private. Aceștia invocă moralitatea și fair-play-ul într-o competiție care mai are nevoie și de alte ”file negre”. 

Ultimul caz concret vine de la Voluntari, unde clubul a impus un preț de 100 de lei pentru un bilet, înaintea meciului cu Rapid, pentru a-i determina pe fanii oaspeților să nu fie prezenți la stadion. 

Iată comunicatul integral oferit de Rapid București:

FC Rapid București dorește să tragă un semnal de alarmă după ce am observat că de o perioadă suporterii sunt îndepărtați de pe stadioane. Aceasta după ce pandemia ne-a demonstrat la nivel planetar că fenomenul fotbal desfășurat pe arene goale este egal aproape cu zero.

Unele paragrafe ale regulamentelor actuale din fotbalul românesc afectează puternic Rapidul, club recunoscut și demonstrat cifric ca având cei mai numeroși suporteri din România, indiferent de distanța la care echipa își dispută meciul. Dar nu doar Rapid, ci și alte grupări cu contingente importante de suporteri simt impactul absenței acestora. Ne-am dorit întoarcerea echipelor de tradiție în prim plan, ne-am dorit derby-uri, ne-am dorit spectacol. Cu tribunele goale însă vor avea de suferit suporterii, jucătorii, cluburile, FRF și LPF, adică toate componentele fotbalului românesc.

FC Rapid București propune atât Federației Române de Fotbal, cât și Ligii Profesioniste de Fotbal, adoptarea unor modificări în regulamente începând cu sezonul viitor.

Având în vedere că spectacolul pirotehnic și scenografiile fac parte din repertoriul galeriilor adevărate din întreaga lume, și nimeni nu va renunța la aceste elemente care sunt parte integrantă a fotbalului, propunem ca banii colectați de către forurile abilitate în urma amenzilor, unele exorbitante, să fie direcționați chiar către centrele de copii și juniori ale cluburilor pedepsite. Sau acei bani ar putea fi investiți în loturile naționale de juniori și în modernizarea bazelor sportive. Astfel, o amendă dată s-ar putea transforma într-un sprijin pentru fotbal.

Totuși, pentru evitarea amenzilor, spectacolul pirotehnic ar putea fi aprobat timp de 5 minute înainte sau după fluierul de start al ambelor reprize, pedeapsa pecuniară urmând a fi aplicată dacă se continuă pe parcursul partidei.

FC Rapid București propune forurilor abilitate impunerea unui plafon al prețurilor la bilete, deși cluburile sunt instituții private. Ni se pare anormal ca prețul unui bilet de intrare să fie urcat la 100 lei doar pentru că la respectivul meci și-au anunțat prezența suporterii Rapidului. Este anormal ca și alte grupări cu numeroși fani să fie private de prezența acestora din cauza prețurilor prohibitive impuse de unele gazde cu galerii inexistente.

Dincolo de rivalitatea de pe teren și din tribune, ne dorim ca în demersul nostru să fie solidare și alte cluburi care văd în suporteri cel de-al 12-lea jucător. Așa cum menționam, fotbalul este și trebuie să rămână pentru suporteri”, au scris feroviarii.

Etichete: suporteri , amenzi , federatia romana de fotbal , liga profesionista de fotbal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Crima din Oradea. Cine sunt cele două tinere care au devenit victime ale proxeneților. Părinții lor au aflat totul din presă

Cei trei suspecți în dosarul crimei din Oradea au fost arestați preventiv și riscă închisoare pe viață. Sunt acuzați de omor calificat în cazul fetei ucise și ascunse în valiză și tentativă de omor, în cazul surorii ei, care a supraviețuit ororilor. Nimeni din blocul în care erau ținute fetele nu a auzit și nici nu a văzut nimic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. CFR Cluj și-a adus un atacant ”de 600.000 de euro”

Exclusiv Gigi Becali a dat lovitura după ce Nicușor Dan a câștigat alegerile în fața Gabrielei Firea: ”Câteva zeci de milioane”

Răzvan Lucescu a refuzat lovitura carierei! Putea fi unic printre toți antrenorii din România

”Spuneți-i domnului Gigi Becali să mă sune!”. Atacantul așteaptă oferta FCSB-ului

Exclusiv Merge la ”palat” și e gata să semneze cu FCSB!?

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video ”Semnează Louis Munteanu cu FCSB?”. Gigi Becali: ”Am primit răspuns”

Foto A apărut în public la o lună după ce a fost stropit cu acid și i-a lăsat mască pe toți! Imagini greu de privit

Surpriză! Antrenorul ales de Borussia Dortmund pentru a-l înlocui pe Edin Terzic

120.000.000€ din Anglia pentru un titular de la Real Madrid! Florentino Perez a luat decizia

Citeşte şi

1 din 27! Mii de români s-au adunat la antrenamentul "Tricolorilor" și au scandat numele unui singur jucător

După ce suporterii i-au huiduit la finalul meciului cu Bulgaria, Ianis Hagi a surprins

PEROZVal de reacții după ce o mireasă i-a cerut soțului cel mai bizar lucru înainte de nuntă: „Nu vreau să mă fac de rușine”

FILM NOWSofia Vergara, într-un costum de baie provocator, cu un decolteu amețitor. Imaginile au strâns peste 500.000 de aprecieri

Dinamo, pas uriaș spre ieșirea din insolvență: victorie esențială la tribunal! Cine mai poate să li se opună „câinilor” citeşte ştirea pe Prosport.ro

„Rubla a încetat să mai fie o monedă convertibilă”. Un expert rus explică scenariul asemănător cu cel de după prăbușirea URSS citeşte ştirea pe ziare.com

Cine este Babasha, cântărețul de manele huiduit la concertul Coldplay de pe Arena Națională citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, într-un costum de baie minuscul. S-a pozat în oglinda de acasă, înainte de a ieși pe terasa pe care are și piscină

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, într-un costum de baie minuscul. S-a pozat în oglinda de acasă, înainte de a ieși pe terasa pe care are și piscină

Digi World

Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai ales pentru cei cu exces de greutate

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”