Justin Ștefan, secretarul general al LPF / Foto: Sport Pictures

Răspunsul lui Justin Ștefan, după ce Sorin Cârțu l-a numit ”avocat care judeca divorțuri și cui i se dă mileul după partaj”

articol scris de Digi Sport
02.03.2021, 14:55
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a avut un atac virulent la adresa conducerii FRF și LPF, din cauza întârzierii implementării sistemului VAR în Liga 1.

În tirada sa, fostul mare fotbalist a făcut o aluzie clară la Justin Ștefan, avocat de profesie, susținând că LPF e condusă de o persoană care ”judeca divorțuri, cui i se dădea mileul, peștele de pe televizor sau căluțul ridicat în două picioare după partaj”. Acum, la o zi de la atacul lui Sorin Cârțu, a venit și replica lui Justin Ștefan.

Justin Ștefan, răspuns după atacul lui Sorin Cârțu

Printr-un mesaj postat pe contul personal de Facebook, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal și-a exprimat admirația pentru Sorin Cârțu, pe care l-a și asigurat că implementarea sistemului VAR este o prioritate și pentru LPF.

Când Sorin Cârțu făcea spectacol în tricoul Universității Craiova, nu eram încă născut. Când s-a retras, eram la școală, prea mic să înțeleg că geniul și fotbalul se pot întâlni, uneori, într-un om dedicat și destinat să uimească. Am văzut, însă, în ani, imagini care mi-au confirmat gândul de mai sus: Sorin Cârțu a fost un fotbalist de geniu. Apoi, un mare antrenor, a cărui carieră am urmărit-o.

Azi, e președintele Universității Craiova. Într-o zi, cred, va fi iar campion, cum a fost ca jucător și antrenor. Și el, și suporterii Științei, poate cei mai încercați și mai fierbinți dintre români, cum spune imnul, merită asta!

Fără să fi jucat fotbal, cum spune domnul Cârțu, îl asigur de respectul meu, de admirația necondiționată și de stima mea sinceră pentru un om uriaș și pentru suporterii unui club mare. Fără să fi jucat fotbal, dar cu studii juridice, cu o experiență de 15 ani în FRF, cluburi și LPF, îi asigur, cu aceeași credință în valori, că pentru ele mă bat.

Pentru că echipele care demonstrează pe teren să nu mai fie doborâte de arbitraje șmecherești, pentru introducerea VAR, pentru reguli și fair-play.

Da, sunt avocatul acestor idei și rămân admiratorul marilor valori. Icoanele Universității Craiova sunt între ele. Sunt doar un avocat, da, domnule președinte, dar vă asigur, doar al Fotbalului. Cu 'F' mare!”, a scris Justin Ștefan.

Când Sorin Cârțu făcea spectacol în tricoul Universității Craiova, nu eram încă născut. Când s-a retras, eram la școală,...

Publicată de Justin Stefan pe Marţi, 2 martie 2021

Atacul lui Sorin Cârțu la adresa FRF și LPF

Așa e când conduc oameni care n-au jucat fotbal, care nu știu ce înseamnă să nu ți se dea penalty.

Dacă ar fi avut VAR, Istvan Kovacs ar fi dat penalty pentru noi și ar fi anulat penalty-ul pentru Chindia. Sunt ani de zile când sunt influențate arbitrajele.

Răzvan Burleanu a jucat fotbal? Justin Ștefan a jucat? Nu mai e Gino Iorgulescu, pentru că are problemele lui. Unde au jucat ăștia? A fost avocat, judeca divorțuri, cui i se dădea mileul sau peștele de pe televizor după partaj…Sau căluțul ridicat în două picioare. E posibil așa ceva?

FRF și LPF trebuie să ajute arbitrii. Să introducă VAR mai repede”, a declarat Sorin Cârțu, luni, la Prosport Live.

Conflict deschis între LPF și FRF în contextul introducerii VAR în Liga 1

Implementarea sistemului VAR în Liga 1 întârzie, în principal, din cauza neînțelegerilor dintre FRF și LPF, forurile care, în mod normal, trebuiau să conlucreze pentru introducerea video arbitrajului.

Concret, LPF urma să asigure partea de tehnologie, care poate fi acoperită datorită implicării firmei care deține drepturile de televizare, în timp ce Federația trebuia să se ocupe de pregătirea arbitrilor.

Cum cele două foruri n-au reușit să ajungă la un numitor comun, lucrurile s-au tergiversat și există riscul ca Liga 1 să nu aibă VAR nici măcar de la startul stagiunii viitoare, fiind nevoie de câteva luni pentru pregătirea arbitrilor.

Joi, 4 martie, a fost programată o ședință între reprezentanții celor 16 cluburi din Liga 1, în care se va încerca să se stabilească pașii ce trebuie urmați pentru a grăbi procesul implementării VAR în principala competiție internă.

Etichete: lpf , sorin cartu , justin stefan , var in liga 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Pedeapsă drastică pentru Abadallah. Câte etape a fost suspendat după ce i-a făcut gaură în cap lui Benzar

Echipa etapei a 7-a din play-off-ul și play-out-ul SuperLigii. Clubul care are trei jucători în primul 11 și nu e FCSB!

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă