Răzvan Burleanu, președintele FRF / Foto: Digi Sport

Război între LPF și FRF? Burleanu, atacat: ”Pentru mine va rămâne doar un anti-lider”

14.06.2020, 16:41
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Război între Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a avut un mesaj pentru Răzvan Burleanu, după declarațiile sale despre cazurile de coronavirus din Liga 1.

Reprezentanții LPF l-au somat pe Burleanu să vorbească mai mult despre competițiile organizate de FRF.

Justin Ștefan: ”Pentru mine va rămâne doar un anti-lider”

”LPF l-a somat public zilele trecute pe Răzvan Burleanu să vorbească mai puțin despre Liga I și să se aplece mai mult asupra competițiilor organizate de FRF.

Vineri seară, desconsiderând încă o dată somația noastră, Burleanu a iesit la Digi 24 pentru a ne informa că Liga I e în stare de urgență ca urmare a celor 3 cazuri de COVID-19 existente în randul echipelor din Liga I. Un mesaj care mai degrabă a semanat panică, a creat disensiuni, decât să unească si să responsabilizeze.

Trecând peste mesajul neinspirat, așezonat cu veșnicele cuvinte pompoase de genul “previzibilității”, țin să îl informez pe acest anti-lider, că mai multe țări europene s-au confruntat cu apariția cazurilor de COVID-19 în randul echipelor de fotbal.

Spre exemplu, în Germania au fost 16 cazuri, în Spania 25 de cazuri, în Italia 24 de cazuri, în Portugalia 3, în Anglia 18 cazuri. În aceste țări, președinții de federații nu au intrat în rolul unor panicarzi, gata să provoace nejustificat panică.

Spre exemplu, Burleanu ne-a explicat că play-out-ul este în pericol, cu toate că nu avem la acest moment o situație clară a meciurilor care vor fi amânate. De asemenea, nu se pune problema inexistenței unor date pentru reprogramarea meciurilor amânate, cât timp nu s-a stabilit înca o dată pentru începerea sezonului următor.

Cât timp Razvan Burleanu va continua să impună masuri în mod unilateral, fără a se consulta în mod real cu LPF și fără să tină cont de poziția noastră, încercând mai degrabă să dezbine decât să unească și să își construiască imaginea pe seama Ligii I, el va rămâne pentru mine doar un anti-lider.

Sunt vremuri în care fotbalul românesc nu are nevoie de asa ceva. Cred că Răzvan Burleanu trebuie să înțeleagă că rolul unui lider adevărat este să îi așeze pe toți cei implicați la masă, să îi ajute să identifice interesul comun și să îi pună pe toți în acord cu acest interes”, a scris, printre altele, Justin Ștefan pe pagina sa de Facebook.

Răzvan Burelanu: ”Fotbalul trece dintr-o stare de alertă, într-una de urgență”

Răzvan Burleanu a anunțat ce se va întâmpla dacă un jucător va fi depistat cu noul coronavirus. Președintele FRF susține că acea echipă nu va mai avea cum să joace, dacă fotbaliștii vor fi nevoiți să intre timp de 14 zile în izolare.

”Fotbalul trece dintr-o stare de alertă într-una de urgență. Nu mai avem posibilitatea să terminăm campionatul în formatul stabilit, la 2 august. Nu mai sunt date disponibile. E cazul lui Dinamo, echipă angrenată și în Cupa României. E o perioadă de 5 zile în care jucătorii sunt testați, iar dacă sunt testați negativ, pot reveni.

Dacă o echipă va fi nevoită să stea 14 zile în izolare, trebuie să luăm în calcul că ai nevoie de încă 14 zile de antrenament pentru a putea juca. Echipa nu mai are când să joace, din punct de vedere al calendarului”, a declarat Răzvan Burleanu la Digi 24.

  • Liga 1 poate fi urmărită pe canalele Digi Sportdigisport.ro și în aplicația Digi Online, pentru abonații RCS-RDS.

Etichete: lpf , frf , justin stefan , razvan burleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul

8.300.000€ vrea Gigi Becali: trei echipe din Franța sunt interesate de fotbalistul adus cu 600.000€ la început de sezon

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Adrian Mazilu, la un pas de revenirea în SuperLiga! Au început negocierile cu Brighton

Live Video Simona Halep - McCartney Kessler, ACUM pe Digi Sport 2, în turul 1 la Trophee Clarins

Cu 18 trofee și 360 de meciuri la Real Madrid, a cerut să revină pe Bernabeu! Decizia campioanei

Fanii lui Tottenham s-au supărat că Radu Drăgușin a jucat atât de bine încât au cerut: "Reziliați-i contractul!"

Citeşte şi

FRF a anunțat cele 22 de cluburi care au primit licența pentru SuperLiga

Prioritatea lui Edi Iordănescu, după ce a ajuns în ultimele două luni de contract cu România

PEROZMădălina Ghenea, doar în costum de baie la bordul unui avion privat, pregătită de vară. "Pilotul se va prăbuși", i-au scris fanii

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat