Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar / Foto: captură Digi Sport

Exclusiv Răzvan Zăvăleanu a anunțat când poate ieși Dinamo din insolvență, după aprobarea planului de reorganizare

articol scris de Digi Sport
04.09.2023, 21:42
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al celor de la Dinamo, a explicat cum va resimți formația ”alb-roșie” decizia instanței de a aproba planul de reorganizare a formației din Ștefan cel Mare.

Zăvăleanu: Datoriile către stat vor fi plătite

Oficialul lui Dinamo a explicat ce datorii au fost șterse, după ce planul de reorganizare a lui Dinamo a fost aprobat

”Mare parte din datorii erau de rubrica creditorilor fără garanții. Nu erau doar către foști jucători (n.r. aduși în perioada când clubul era condus de Pablo Cortacero), erau și către diverși furnizori. Salariații, bugetul de stat, dar și creditorii garantați își vor primi banii în integralitate. 

Nu este niciun secret pentru mine că una dintre cauzele intrării în insolvență ale acestei echipe a constituit-o un management iresponsabil din perioada respectivă, în care au fost aduși jucători pe sume enorme, care nu erau conforme nici valorilor și nici normelor salariale practicate în România. De acolo s-a intrat într-un colaps.

(n.r. pot foștii jucători să-și ceară banii la FIFA?) Ei pot să-și ceară. Am mai întâlnit această situație la CFR Cluj. Unii dintre ei chiar au avut suuces la FIFA, însă au pierdut în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”, a spus Zăvăleanu, într-o intervenție la Fotbal Club. 

De asemenea, oficialul lui Dinamo a vorbit și despre posibilitatea ca această decizie, luată luni de Tribunal, să fie întoarsă ulterior de un alt organ cu putere juridică. 

”(există șansa ca decizia de a aproba planul de reorganizare să fie reîntoarsă?) Există o posibilitate pur teoretică. Hotărârea, deși nu este definitivă, este executorie. Planul de reorganizare, începând de mâine dimineață, intră în actualitate.

Se poate face apel, dar nu cred că această hotărâre poate fi întoarsă. Apel pot face cei care se simt nedreptățiți”, a mai spus Zăvăleanu. 

Răzvan Zăvăleanu, mesaj categoric pentru acționarii lui Dinamo

Totodată, administratorul juridic al lui Dinamo a subliniat importanța pe care o vor avea acționarii, în urma deciziei de aprobare a planului de reorganizare, care vor trebui ”să stingă” cât mai rapid datoriile urgente, în valoare de aproximativ un milion de euro.

”Că vorbeam de primul plan sau de planul modificat, exista o datorie a acționarilor de a salva lucrurile și de a plăti datoriile.

M-aș fi așteptat, chiar și în situația nefericită în care această modificare nu ar fi trecut, ca situația să fie salvată de către acționari pentru e vorba de Dinamo, un club românesc istoric, care nu trebuie lăsat să moară.

Am vorbit ieri cu domnul Voicu (n.r. Eugen Voicu, preșdintele lui Dinamo) în așteptarea deciziei de astăzi și dumnealui mi-a zis că dacă modificarea de plan trece, ei au soluțiile pentru a rezolva situația financiară de la Dinamo. Probabil, vor veni și alți investitori la Dinamo. 

Sumele de bani (n.r. datorii) nu mai sunt mari (n.r. aproximativ un milion de euro), raportat la ceea ce a fost, și toată lumea așteaptă să fie plătite cât mai repede”, a continuat Zăvăleanu.

Când ar putea ieși Dinamo din insolvență

În finalul intervenției, Răzvan Zăvăleanu a susținut când ar putea Dinamo să iasă din insolvență.  

”Ei (n.r. acționarii) își propun ca până la sfârșitul anului Dinamo să iasă din insolvență.

Este fezabil să se întâmple acest lucru, având în vedere ce s-a decis astăzi la Tribunal. Acționarii trebuie să se potrivească exigențelor suporterilor și să facă niște pași, astfel încât Dinamo să facă pași spre performanță, nu doar către ieșirea din insolvență”, a conchis oficialul lui Dinamo. 

Etichete: dinamo , insolventa , razvan zavaleanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

Exclusiv Marius Lăcătuș a surprins pe toată lumea înainte de Dinamo - Csikszereda: ”Sincer îți zic”

Un fost mare atacant de la Dinamo, îngrijorat de situația de la echipă. ”E tragic”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină