Florin Bratu are 14 selecții în echipa națională / Foto: Digi Sport

Video Exclusiv Reacția lui Florin Bratu după acuzele lui Florin Prunea asupra lui Mircea Rednic în "cazul Lobonț": "Se tot auzea"

23.07.2019, 20:26
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Florin Prunea și Mircea Rednic se află în război deschis, după ultimele evenimente de la Dinamo. Managerul "câinilor" a reamintit un episod care s-a întâmplat în urmă cu 12 ani, în care a fost implicată o primă de joc imensă primită de Dinamo de la Gigi Becali, iar Florin Bratu a comentat evenimentul.

"Nu eram, eu am venit în 2007 la Dinamo. Am auzit. Episodul de care amintește Prunea este în 2006-2007, când Dinamo a luat ultima dată titlul. În 2008 era Țălnar antrenor. Rednic a fost în 2006-2007, când a luat campionatul. Nu l-am întrebat pe Lobonț. Se tot auzea, nu știu. Dacă nu am fost acolo... Sunt zvonuri, dar eu nu am fost acolo. S-a tot auzit în toți acești ani, dar nimic sigur", a spus Florin Bratu la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Bratu a ajuns prima dată la Dinamo în iulie 2005 și a plecat în iunie 2006 la Nantes. Apoi a revenit la Dinamo în august 2007, după sezonul în care Rednic a adus "câinilor" ultimul titul de campioni. Acela este sezonul în care s-ar fi petrecut episodul amintit de Prunea.

"Mai țineți minte celebrul caz cu Lobonț, când l-au bătut jucătorii, când l-au pocnit prin vestiar, pentru că a luat banii la meciul cu CFR Cluj? Cred că știți, că e de notorietate. Cu Steaua! Ăsta (n.r. - Mircea Rednic) a luat de la Steaua de trei ori! A luat și de la morți și de la vii", a spus Florin Prunea, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Ce s-a întâmplat cu Bogdan Lobonț în 2007, când la Dinamo era Mircea Rednic antrenor

Episodul la care s-a referit Florin Prunea, și care l-a avut în prim plan pe Bogdan Lobonț, s-a petrecut în mai 2007, la meciul dintre Dinamo și CFR Cluj, scor 1-0, gol Adrian Cristea. “Câinii” se aflau pe primul loc, campioni și matematic, miza partidei fiind legată de ocupanta locului doi. Pentru această poziție se băteau CFR Cluj și Steaua, echipe care se luptau pentru calificarea în UEFA Champions League.

Rivalii din Ghencea se aflau, așadar, la mâna dinamoviștilor. Pentru a fi sigur că aceștia din urmă își vor apăra corect șansele și vor fi motivați, Gigi Becali a luat legătura cu șefii roș-albilor și le-a propus un milion de euro drept primă pentru o victorie cu CFR Cluj.

Acționarii dinamoviști au acceptat! Mai mult, pentru a fi siguri că nu este o cacealma a lui Gigi, “câinii” au cerut că banii să între în posesia lor înainte de joc. S-a vehiculat atunci că valiza a fost dusă la Săftica în seara de dinaintea meciului sau că ar fi fost preluată direct de acționari.

La final, Becali, cel care a urmărit meciul din loja acționarilor din “Ștefan cel Mare” cu fularul alb-roșu la gât, a fost în culmea fericirii, în timp ce în tabăra lui Dinamo s-a declanșat scandalul, când a venit momentul ca banii să fie împărțiți.

Jurnaliștii acreditați la acel joc au crezut că echipa merge să sărbătorească victoria în mod organizat la restaurant și au plecat în urmărirea autocarului. În realitate, toată lumea se grăbea spre locul în care trebuia să se împartă banii. Traseul inițial era spre cantonamentul de la Saftica, însă s-a hotărât ca autocarul să oprească în cartierul Aviației, la hotelul lui Dumitru Dragomir.

Pentru că în acea locație era foarte multă lume, jucătorii și antrenorul Mircea Rednic au ajuns la un nou acord și au fixat o nouă întâlnire a două zi, la stadion, într-una dintre lojele arenei din “Ștefan cel Mare”.

A două zi, fotbaliștii au fost anunțați de “Puriu” că partea lor este de 250.000 de euro. Liderii vestiarului au explodat și spiritele s-au încins instant.

“Lobonț a vrut să-l bată pe Rednic, iar un alt jucător l-a blestemat pe tehnician și i-a spus să ajungă să-și cumpere lumânări de restul banilor”, spunea atunci un oficial al clubului, sub protecția anonimatului. Dar au existat și voci care au susținut că a existat un clinci între Lobonț și Rednic.

A fost momentul în care vestiarul lui Dinamo s-a rupt, iar de atunci nimic nu a mai mers în mandatul lui Mircea Rednic. Nici acum nu a funcționat nimic și iată că au trecut 12 ani fără titlu în palmaresul lui Dinamo.

Etichete: bogdan lobont , mircea rednic , florin bratu , florin prunea , scandal dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că "e groaznic": "Nu ne așteptam"

A fost alertă de vreme rea pe litoral. Mai multe plaje sunt inundate după ploile torențiale de ieri, iar termometrele arată 15 grade în Constanța. Chiar și în aceste condiții, stațiunile vor fi pline: zeci de mii de turiști sunt așteptați de hotelieri să ajungă la mare în această minivacanță.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dan Șucu, ”forțat” să intervină pe partea sportivă la Rapid! Ultimatumul acționarului majoritar: ”Indiferent de contract”

Video A pierdut primele OPT game-uri ale meciului și nimeni nu se aștepta la ce a urmat

”Promisiunea” făcută de Valeriu Iftime dacă Botoșani se va salva de la retrogradare

Video Acuzații de blat în SuperLiga! Dinamoviștii au răbufnit: ”Corect meci, nu?”

Citeşte şi

Exclusiv Decizia luată de Rapid, după gestul făcut de Ermal Kasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț

Exclusiv Angelescu a spus de ce a fost demis Bergodi. ”Au fost lucruri care nu au fost normale”

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWSalma Hayek, despre momentul când ea și Penelope Cruz au crezut că o să-și piardă viața în timpul unei călătorii cu avionul: „Am putea să facem un film despre asta”

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Digi World

Vrei să-ți păstrezi creierul sănătos? Iată ce ar trebui să incluzi în dietă, potrivit unui nou studiu

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă