UTA a cerut un penalty în prelungirile meciului cu Universitatea Craiova / Foto: captură Digi Sport

Exclusiv Reacția oficialilor de la UTA, după faza controversată de la finalul meciului cu Universitatea Craiova

articol scris de Digi Sport
11.03.2023, 11:24
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Alexandru Meszar a oferit primele reacții din partea oficialilor celor de la UTA, după ce în finalul partidei cu Universitatea Craiova, formația antrenată de Laszlo Balint (43 de ani) a cerut lovitură de la 11 metri. 

Alexandru Meszar: ”Merita o analiză din partea VAR-ului”

Universitatea Craiova a reușit să o învingă pe UTA, scor 2-1, în cadrul etapei cu numărul 29 din Liga 1. 

În prelungirile partidei, arădenii au cerut penalty pentru un presupus fault al portarului Laurențiu Popescu asupra lui Patrick Pășcălău, însă centralul partidei nu a acordat nimic. 

La o zi după partida jucată pe „Stadionul Ion Oblemenco”, Alexandru Meszar a vorbit despre faza contestată de Laszlo Balint. Oficialul „Bătrânei Doamne” consideră că a fost un moment foarte greu pentru arbitru, însă cel mai corect ar fi fost să analizeze duelul la monitorul VAR.  

”Echipa îmi dă speranțe, avem ultimele patru etape cu primele patru clasate. În toate cele patru putem să spunem că am fost la nivelul lor, uneori am fost chiar peste. 

Normal că ne doream (n.r. penalty), ne doream să marcăm și la ocaziile pe care le-am avut. A fost o situație grea, eu zic că arbitrul de la VAR trebuia să cheme arbitrul la vizionare. Era greu, dar cel puțin merita o analiză din partea VAR-ului. 

Dacă am ști (n.r. rețeta succesului) nu am fi în situația asta, dar în fotbal nu există rețete. Ce este în schimb îmbucurător, în momentul de față suntem într-o formă bună, deci zic că nu vom avea probleme. 

A fost o interpretare greșită a presei, după meciul cu CFR. Am primit mesaj de la suporteri, în glumă, să mutăm echipa în Liga Ungariei”, a spus Alexandru Meszar, în direct la Digi Sport Matinal. 

VIDEO Faza controversată din meciul Universitatea Craiova - UTA Arad

Laszlo Balint: "Penalty mai evident nu poate fi!"

"Am fost egalați mult prea repede și dintr-o naivitate foarte mare. E adevărat, am avut și neșansă. Șut deviat la golul egalizator, apoi bara lui Othele. Plus penalty-ul evident, în minutul 90+2, nici nu știu ce să mai spun. Sunt atât de dezamăgit, e a doua deplasare consecutivă când simțim efectiv că merităm mai mult.

Am vorbit cu Patrick Pășcălău, mi-a zis că el a încercat să urmărească mingea și portarul l-a prins de picior, din spate. Nu știu cum ar fi putut să simuleze, pentru că era cu spatele la portar. Nu avea cum să vadă că se întâmplă ceva.

Dacă nici asta nu e o neregulă, înseamnă că trebuie să schimbăm regulile. Lumea ne-a luat la ochi că suntem o echipă foarte agresivă și că jucăm foarte tare. Suntem blamați pentru chestia asta.

Ne dorim ca fotbalul românesc să crească în intensitate, să crească în agresivitate. Eu recunosc, antrenez asta, le spun jucătorilor că nu accept să iasă din antrenamente pe contuzii, pe lovituri. Ne dorim să practicăm un joc bărbătesc. Dacă suntem penalizați pentru acest lucru, să ne spună cineva și să o jucăm mai lejer.

N-am încurajat niciodată jucătorii să lovească fără minge sau să faulteze grosolan. Dar vreau să avem intensitate la fiecare duel pentru minge. Și văd că suntem penalizați, absolut orice contact se judecă împotriva noastră. Am fost luați la ochi că suntem o echipă foarte agresivă.

Să vedem cum ridicăm nivelul fotbalului românesc, pentru că e o problemă foarte mare timpul efectiv de joc. Suntem aproape cel mai jos din Europa. Dacă fluierăm orice duel corp la corp!

Ce să vorbesc cu arbitrii? Nu! Arbitrul de rezervă a spus că n-a văzut și că de la VAR s-a confirmat că n-a fost penalty. Penalty mai evident ca ăsta nu cred că poate fi! Sunt dezamăgit!

Ce s-a întâmplat astăzi a fost o nedreptate. Dacă a fost penalty, dă penalty! Lucrurile care sunt evidente, nu le vede arbitrul, de aia avem VAR. Portarul a plonjat pe piciorul copilului, care urmărea mingea. Are 17 ani, n-o să simuleze niciodată în careu", a spus Laszlo Balint.

Etichete: laszlo balint , alexandru meszar , penalty craiova uta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

"Pleci de la FCSB?" Ce răspuns a dat Risto Radunovic în presa din Muntenegru

Video Alex Mățan s-a calificat în finala Ligii Campionilor! A reușit două pase de gol și a fost eroul echipei

Exclusiv Dan Șucu, ironizat după cea mai recentă decizie de la Rapid. ”Gigi Becali are un concurent”

Cei de la Gazzetta dello Sport, ”vrăjiți” de Dennis Man! Topul în care românul e primul

Citeşte şi

Laszlo Balint a spus unde s-a decis soarta jocului cu FC Botoșani. ”Situația s-a complicat foarte mult”

Video Petrolul - FC Botoșani 1-2. Moldovenii au obținut cele trei puncte în final și scapă de locurile retrogradabile

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură