Laszlo Dioszegi / Foto: captură Digi Sport

Video Exclusiv Replica patronului de la Sepsi, după ce rapidiștii au acuzat "tertipuri comuniste" pentru problema cu suporterii

articol scris de Digi Sport
11.04.2023, 18:18
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Suporterii Rapidului au protestat la meciul din deplasarea cu Sepsi, din etapa a treia a play-off-ului SuperLigii, și au ieșit din stadion în minutul 17, în semn de solidaritate după ce alți peste 100 de fani nu au fost lăsați să intre.

Aceștia aveau bilete, însă numărul lor depășea cele 426 de bilete repartizate giuleștenilor, adică 5% din capacitatea stadionului.

Laszlo Dioszegi: "Păi cum să fie de acord Jandarmeria să intre toți?"

Astfel, fanii rapidiști au decis să iasă cu toții de la meci, iar ulterior au acuzat "tertipuri comuniste" din partea celor de la Sepsi, având în vedere că erau o mulțime de locuri libere în stadion.

A venit și replica celor de la Sepsi, prin vocea patronului Laszlo Dioszegi, care susține că oficialii giuleșteni știau că la Sfântu Gheorghe vor ajunge mai mulți rapidiști față de numărul de bilete repartizate.

"Noi miercuri am trimis la Rapid o hârtie că stadionul are o capacitate de 426 de locuri pentru galeria lor și să nu vină mai mulți, pentru că nu avem cum să-i lăsăm. Ei au trimis înapoi o hârtie în care spuneau că e posibil să fie mai mulți și că poate găsim o soluție.

Noi am răspuns că nu avem cum, pentru că s-au întrunit Jandarmeria și ISU și cine se mai ocupă de siguranța meciurilor și a fost clar pentru toată lunea. Deci 426 de bilete aveau ei, dar ei au mai putut să cumpere cu cardul de suporteri încă 100 și s-au așezat pe locurile celor din Sfântu Gheorghe.

Cu atâtea scandaluri în spate, nu am mai vrut unul. Păi cum să fie de acord Jandarmeria să intre toți? Era clar de joi, de la ședința tehnică. Apoi, când a început meciul, nu știu ce au discutat jandarmii cu ei. Deci 426 am dat la galeria lor, dar au fost mai mulți, în jur de 550.

Au stat vreo 50 într-o parte, lângă sectorul lor și alți 50 în partea celaltă. Nu știu când au mai cumpărat ei bilete, dar nu e asta important. Nu a fost nicio problemă că s-au dus lângă ai noști.

Știți care e problema mea? Clubul organizator e responsabil pentru tot, asta știm sigur. Dacă se întâmplă ceva, cine e tras la răspundere? Se poate întâmpla orice", a spus Laszlo Dioszegi, la Fotbal Club.

Cei de la Sepsi au explicat că ei nu au putut face nimic să permită accesul mai multor fani ai Rapidului, pentru că încălcau regulamentele Jandarmeriei. Cu toate acestea, Dioszegi ar fi deschis unei schimbări a regulilor.

"Dacă cei de la FCSB nu au intrat, noi nu făceam discriminare și să lăsam rapidiștii, regulamentul e regulament. La Constanța, ei au făcut la fel. Siguranță trebuie să avem.

Dacă există posibilitatea, cu mare plăcere, dar prima dată ar trebui să schimbăm regulamentul, dar e regulamentul jandarmeriei. Să facă ei un cordon pe stadion, că noi nu puteam să angajăm 500 de bodyguarzi.

Au fost 110 bodyguarzi, e o sumă destul de mare totuși. Și legal nu știu cum poți să faci să fie amestecați suporterii, că responsabilitatea cade pe umerii noștri", a spus Dioszegi.

Replica lui Dioszegi pentru rapidiști: "Dacă regulamentele sunt din comunism, înseamnă că sunt tertipuri comuniste"

"Eu nu vreau să răspund nimic. Dacă regulamentele sunt încă din comunism, înseamnă că sunt tertipuri comuniste. Acum s-a schimbat mult fotbalul modern.

Și eu vreau să fie spectatori, pentru că fotbalul e pentru spectatori, dar undeva trebuie să schimbăm foarte multe regului. Nu eu, ci cei care se ocupă cu asta", a explicat Dioszegi.

Patronul covăsnenilor a vorbit și despre forma echipei sale, mai ales că urmează meciul cu CFR Cluj. Sepsi ar viza și un loc de cupele europene.

"Se poate, dar să fim realiști, știm că e foarte greu să ajungem la locul 4. Nu se știe niciodată, dacă câștigi 2-3 meciuri unul după atltul, intrăm în cărți pentru locul 4, că mai sus nu avem cum. Iar locul 4 joacă baraj cu locul 7 și te poți duce la cupele europene și de pe locul 4. Dacă CFR câștigă Cupa.

Petrolul are licență de cupele europene (n.r.: Petrolul nu a depus dosarul pentru a obține licența), dar Hermannstadt și Mioveni nu au licență pentru cupele europene. E și Craiova acolo.

Nu spun că nu sunt încrezător cu CFR, nu e un cuvânt bun, fiecare meci e greu. Am văzut și cu Mioveni, dacă rămâneau în 11, ne era mai greu. Dar CFR e CFR, sper să facem un meci extraordinar de bun, să jucăm cum am jucat cu Rapid, putem face un rezultat bun, adică și o remiză ar fi un rezultat bun.

  • Sepsi - Rapid s-a terminat 2-0. A fost prima victorie a lui Sepsi în acest play-off și prima împotriva giuleștenilor, în cele 5 meciuri directe.

Etichete: fani rapid , laszlo dioszegi , sepsi - rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Clasamentul din play-out, după ”U” Cluj - Dinamo: ”Câinii roșii” au urcat pe loc de baraj. Programul meciurilor rămase

Video ”U” Cluj - Dinamo 3-3. Meci ”nebun” pe Cluj Arena! ”Câinii roșii” au urcat pe loc de baraj

Real Madrid a câștigat titlul în La Liga! ”Galacticii”, campioni după ce Barcelona a pierdut pe terenul Gironei

Video Szabolcs Kovacs l-a enervat pe Alex Chipciu, iar căpitanul de la ”U” Cluj a răbufnit pe teren

Citeşte şi

Laszlo Dioszegi a reacționat! Ce a spus despre trecerea lui Pavol Safranko de la Sepsi la CFR Cluj

”Asta mai lipsea. Să-l felicit eu pe Becali”. De ce a refuzat să laude FCSB-ul pentru titlul câștigat

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”