Victor Becali, în studioul Digi Sport / Foto: Digi Sport

Video Exclusiv Revine Cristi Borcea la Dinamo? Victor Becali a dat cărțile pe față: ”Plânge și suferă!”

19.10.2019, 11:16
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Cristi Borcea (49 de ani) așteaptă cu sufletul la gură să fie eliberat, după ce în ultimii șase ani a stat mai mult închis. Despre omul de afaceri s-a zvonit că ar putea reveni la Dinamo, astfel că Victor Becali, foarte bun prieten cu Borcea, a spus totul la Digi Sport.

Victor Becali, prezent în studioul emisiunii Digi Sport Matinal, a dezvăluit că nu crede într-un astfel de scenariu. ”Sigur că da, vorbesc cu el, așteaptă termen. A fost propus pentru eliberare condiționată la comisia de la penitenciar. A fost la sectorul 4, a fost admis și acum e la Tribunal după ce a conestat DNA-ul.

Cum să-l simți pe Borcea? După atâția ani, după câte a făcut el, nu e vorba de dat din casă... E optimist, într-o săptămână, două, va avea termen la tribunal. A făcut mai multă închisoare decât merita”, a spus Becali, prezent în studioul emisiunii Digi Sport Matinal.

Cristi Borcea plânge când pierde Dinamo. ”Nu știe să facă diferența!”

Fostul agent de jucători a explicat și de ce este convins că Borcea nu va reveni în fotbal. ”Borcea este prietenul meu, fratele meu, dar nu cred că se va întoarce, pentru că a suferit prea mult. El se implică prea mult.

El nu trăiește meciurile ca și fost conducător, ci ca suporter. El suferă pentru Dinamo. Eu vedeam meciurile cu el, când eram la închisoare. El plânge când Dinamo pierde, suferă. El nu poate să facă diferența între ce a fost el în galerie, suporter și ipostaza de mai târziu, când a fost conducător”, a mai spus Victor Becali, la Digi Sport.

Cristi Borcea așteaptă să fie eliberat

Pe 11 septembrie 2019, Judecătoria Sectorului 4 a decis că fostul acţionar al lui Dinamo, Cristian Borcea, poate fi eliberat din penitenciar, acolo unde execută o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni. Sentinţa a venit după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal. Astăzi a fost dată motivarea magistraţilor, conform Digi24.

Printre motivele care i-au determinat pe judecători să dea această sentinţă se află "stăruinţa lui Borcea în muncă", "recompensarea de 41 de ori a comportamentului de care a dat dovadă" şi "finalizarea programului de educaţie prin sport". Procurorii au făcut recurs la decizia tribunalului. 

Motivarea sentinţei prin care Cristian Borcea poate fi eliberat din închisoare

”Analizând prevederile legale în vigoare în materia liberării condiţionate, instanţa retine că, potrivit art. 59 din Codul penal din 1969, poate fi liberat condiţionat condamnatul care a executat fracţiunea de pedeapsa prevăzută în mod obligatoriu de lege, este disciplinat, stăruitor în muncă şi dă dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele sale penale”, se arată, printre altele, în motivarea magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4.

”A participat la programele educaţionale şi psihologice, nu a fost sancţionat disciplinar, fiind recompensat de 41 ori (de 19 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi/sau vizită, o dată cu suplimentarea numărului de convorbiri online şi de 21 de ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar). Petentul a finalizat programul de educaţie prin sport, iar în prezent este inclus în cadrul programului pentru liberare”, mai scrie în document.

De asemenea, fostul finanţator Dinamo a desfăşurat „activităţi lucrative” atât în interiorul locului de deţinere, cât şi în exterior, fără supraveghere, pe o perioadă de 83 de zile, figurând cu un număr de 374 de zile-câştig dintr-un dosar conexat.

Cristian Borcea a stat la închisoare 5 ani şi o lună

Pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că fostul finanţator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal.

Magistraţii au decis atunci să-i scadă din pedeapsa de 7 ani şi 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, adică 4 ani şi 4 luni după condamnarea în dosarul transferurilor, plus cele 7 luni din actuala condamnare în procesul legat de retrocedări.

Etichete: victor becali


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de mahmureală a primit o veste devastatoare de la medici.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Video După 25 de mintue de coșmar, Sabalenka a revenit spectaculos și s-a calificat în finală

Postecoglou nici nu vrea să audă de Drăgușin! Varianta surpriză pregătită pentru apărarea lui Spurs

500.000€ nu l-au ținut pe loc pe Victor Pițurcă! Antrenorul a spus totul acum: ”Puteam să-mi cer salariul pe trei ani”

Citeşte şi

Victor Becali a spus care sunt șansele ca FCSB să ajungă în Champions League

Exclusiv Marcel Răducanu a rostit șase cuvinte când a fost întrebat despre răbufnirea lui Victor Becali la adresa sa

PEROZ61 de ani? Demi Moore le face "concurență" fiicelor ei, în cele mai noi imagini needitate în care apar toate în costum de baie

FILM NOWAlec Baldwin, adevărul despre dependența de cocaină: „O consumam la fel de des cum beam cafea”

Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului citeşte ştirea pe Prosport.ro

Aryna Sabalenka, pe urmele Simonei Halep. Ce a făcut jucătoarea clasată pe locul 2 WTA citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Momentul când o vacă refuză să fie hrănită de soția unui bărbat. Reacția femeii a devenit virală: „Nu știu de ce nu vrea”